Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η Τουρκία διαιρείται κι εμείς της πουλάμε βάσεις εντός της Ελλάδας

Η Τουρκία διαιρείται κι εμείς της πουλάμε βάσεις εντός της Ελλάδας
Το μεγάλο κάλεσμα του Ισραήλ και της Κύπρου και η απίστευτη αντίδραση των Ελληνικών Κυβερνήσεων! Ενα άρθρο ΣΟΚ για την Ελληνική(;) πολιτική και τους Ελληνες(;) πολιτικούς - Ποιος κυβερνά τη χώρα μέσα από γραφείο της τράπεζας Ελλάδος;
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr



Από την ώρα που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και έβαλε υπουργό οικονομίας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά, υπογράφτηκε η υποδούλωση των Ελλήνων, στο Διεθνές Τραπεζικό σύστημα! Μια υποδούλωση που φάνηκε από την πρώτη μέρα, τόσο με το νομοθετικό έργο όσο και με τις προσλήψεις συμβούλων, που ήταν δουλοπάροικοι ξένων τραπεζικών οίκων!

Η επισημοποίηση όμως της «αφρικανοποίησης» της Ελλάδας, έγινε με την πρωθυπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου! Ο άνθρωπος αυτός διέψευσε μέσα σε 24 ώρες τις φήμες που έκαναν λόγο για έναν τεχνοκράτη Πρωθυπουργό, που θα έβγαζε την Ελλάδα από τη δύσκολη θέση!

Για παράδειγμα μας έφερναν τον Σούπερ Μάριο, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι! Κι ενώ ο Μόντι στην Ιταλία, ανήκει κι αυτός στην τραπεζική νομενκλατούρα, εντούτοις, έχει αποδείξει τουλάχιστον τρεις φορές, ότι ΚΑΙ στόμα έχει ΚΑΙ για την Ιταλία μάχεται!

Η Ελλάδα, έχει αυτή τη χρονική περίοδο, μια μοναδική ευκαιρία στην σύγχρονη ιστορία της, να αναπτύξει και να δρομολογήσει νέες πολύ ισχυρές συμμαχίες και να ξεμπλέξει από την δύσκολη αυτή θέση, στην οποία μας έφεραν οι "παραδοσιακοί" μας σύμμαχοι, τύπου Γερμανίας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ολλανδίας!

Παράλληλα, η Τουρκία, ως νούμερο ένα ανταγωνιστής μας στην περιοχή, έχει φτάσει στο απόγειο της οικονομικής της ευμάρειας και όπου να είναι, θα ξεκινήσει με μαθηματική ακρίβεια η κάμψη των οικονομικών μεγεθών της, όπως γίνεται πάντα στην οικονομική επιστήμη! Επιπρόσθετα, ο μεγαλοϊδεατισμός των πασάδων, του έχει φέρει σε μια τρομακτικά δύσκολη θέση, ειδικά μετά το μέγα σφάλμα του Ερντογάν, να τα βάλει με το Ισραήλ και την Αμερικανο-Ισραηλινή Noble Energy !

Η Τουρκία, μετά το 1918 και το 1945, ουδέποτε βρέθηκε σε τόσο δυσχερή θέση! Παρά την επιτυχημένη οικονομική πολιτική του Ερντογάν, που στην ουσία «πέταξε» το ΔΝΤ από τη χώρα, έφτιαξε το υποτιμημένο νόμισμά της και έβαλε πλώρη με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 8% ετησίως, η Εξωτερική πολιτική του Ερντογάν, ξεπέρασε κατά πολύ τα εσκαμμένα, και στην προσπάθειά του να γίνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των Μουσουλμάνων της Ασίας και της Αφρικής, έκανε παιδαριώδη σφάλματα τακτικής!

Ενώ αρχικά, διείσδυσε σε οικονομίες κρατών όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος το Ιράν και ένα σωρό άλλες, ο μεγαλοϊδεατισμός του, τον εμπόδισε να συντηρήσει παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με ισχυρές χώρες όπως το Ισραήλ μιας και τις είδε ανταγωνιστικά και στο τέλος εχθρικά!

Η κυβέρνηση του Ισραήλ και της Κύπρου, καλούσαν επί δύο χρόνια την κυβέρνηση Παπανδρέου, να «συνδέσει» την Ελληνική ΑΟΖ με τις δικές τους, δημιουργώντας ένα τεράστιο πλέγμα συμφερόντων, που ενοχλούσε σφοδρά την Τουρκία!

Παρά τις πολύ φιλικές σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Παπανδρέου με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το κάλεσμα αυτό δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά του!

Η μεγάλη φιλία Παπανδρέου-Νετανιάχου, είχε ξεκινήσει πριν γίνει Πρωθυπουργός, σε ένα γεύμα σε εστιατόριο ξενοδοχείου της Μόσχας! Εκεί είχαν πρωτο-συζητήσει και είχαν αναπτύξει μετέπειτα μια πολύ καλή διαπροσωπική σχέση!

Τουλάχιστον έτσι νόμιζε ο Νετανιάχου ...

Τα γεγονότα όμως αποδεικνύουν ότι ο Παπανδρέου, είχε άλλα σχέδια για τη ... χώρα μας και δεν προχώρησε ούτε στο ελάχιστο τον άξονα, Λιβάνου, Ισραήλ, Αιγύπτου , Κύπρου στο ζήτημα της ΑΟΖ!

Με την κυβέρνηση Παπαδήμου, φαίνεται ότι οι τραπεζίτες που ελέγχουν την τράπεζα Ελλάδος και παράλληλα την εταιρία που θέλει να εξορύξει πετρέλαια στην Κατεχόμενη Κύπρο, δεν ακούστηκε «άχνα» για την ΑΟΖ και άλλα Εθνικά θέματα!

Πριν μερικές μέρες, στηλιτεύσαμε σε άρθρο μας, τις προθέσεις Στουρνάρα, γνωστού αστέρα του Σημιτικού ΠαΣοΚ, στο ζήτημα της διοχέτευσης τουρκικών κεφαλαίων σε ευαίσθητους εθνικά τομείς! [σχετικό άρθρο].

Είχαμε γράψει ότι η Τουρκία επιθυμεί τον αφοπλισμό του Αιγαίου, δηλαδή, στην άμεση παραδοχή της Ελλάδας, ότι τα νησιά ΔΕΝ είναι και τόσο ... Ελληνικά!

Απάντηση δεν υπήρξε, παρά του ότι λέγαμε ξεκάθαρα ότι η πώληση της μαρίνας Μυτιλήνης σε όμιλο που συμμετέχει τούρκος επιχειρηματίας (Ραχμί Κοτς) αποτελεί πιλοτικό σχέδιο πώλησης στην Τουρκία, πολλών λιμανιών της χώρας!

Το πόσο δίκιο είχαμε άρχισε να φαίνεται σήμερα, όταν δημοσιεύτηκε η είδηση ότι οι Τούρκοι αγοράζουν άλλες τέσσερις μαρίνες !!!

Την ίδια μέρα, το ναυτικό του Ισραήλ ξεκινά ναυτικά γυμνάσια στο Αιγαίο!!!

Τι να πει κανείς γι αυτή την έρμη τη χώρα, που άγεται και φέρεται από εθελόδουλους πολιτικούς, που έχουν υποταχτεί στο τραπεζικό κεφάλαιο!

Δεν είναι δυνατόν, στην μοναδική ιστορικά ευκαιρία η Ελλάδα να καλείται να αναπτύξει ισχυρές συμμαχίες με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου που ήταν παραδοσιακά φιλικές προς την Τουρκία, και αντί να αδράξουμε την ευκαιρία, εμείς να γυρίζουμε την πλάτη και να κάνουμε ... μπίζνες με τους Τούρκους!

Προσωπικά, ντράπηκα πολύ , μιας και Μυτιληνιός στην καταγωγή, είδα σε ένα από τα πολλά πανηγύρια που γίνονται στη Λέσβο, τουρκικές σημαίες με τον Κεμάλ Αττατούρκ, να κοσμούν την προκυμαία της Μυτιλήνης, στα πλαίσια μιας εμπορικής έκθεσης!

Τέτοια ξεφτίλα, δεν έχει υποστεί κανένα κράτος! Ο σφαγέας των παππούδων και των γιαγιάδων τους, να κοσμεί τους κεντρικούς τους δρόμους, προκειμένου ορισμένοι να κερδίσουν μερικά γρόσια παραπάνω!

Και δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να τους σταματήσει!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θεωρούν ότι οι τούρκοι επιχειρηματίες θα τους σώσουν την τοπική τους οικονομία!

Πρόκειται στην ουσία για μια παθογένεια σημαντικής μερίδας του τοπικού πληθυσμού! Ένα σύνδρομο ξέφρενου ραγιαδισμού, που προωθεί συστηματικά η ΜΙΤ στις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές, εκμεταλλευόμενη την «πείνα» ορισμένων και τον πόθο για γρήγορο πλουτισμό!

Φαίνεται ότι το επίσημο Ελληνικό κράτος, εξακολουθεί να κοιμάται, ή καλύτερα να προσποιείται ότι κοιμάται, γιατί προέχει η ικανοποίηση της Ελληνοτουρκικής φιλίας!

Μια φιλία από την οποία η Τουρκία κερδίζει το 99% και η Ελληνική πλευρά μόνο 1%!

Τόσο ετεροβαρής είναι αυτή η σχέση!

Και πώς να σε πάρουν σοβαρά οι Ισραηλίτες, οι Λίβυοι οι Αιγύπτιοι και οι Κύπριοι, όταν σε καλούν να συμμετέχεις σε ένα τεράστιο επιχειρηματικό σχέδιο κι εσύ αντί να απλώσεις το χέρι σου σε όλους αυτούς, προτιμάς να κάνεις πανηγυράκια με φωτογραφίες του σφαγέα σου και να πουλάς σε αυτούς που έσφαξαν τις γιαγιάδες και τους παππούδες σου , τις μαρίνες!

Μαρίνες οι οποίες θα μετατραπούν σε μικρές βάσεις της τουρκικής ΜΙΤ μέσα στο έδαφός σου!

Πώς να σε δουν σοβαρά και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, όταν μέσα σε μια μαγική συγκυρία, εσύ γυρίζεις την πλάτη στην ευκαιρία και "κουλαντρίζεις" τούρκους επιχειρηματίες προκειμένου να κερδίσουν μερικά γρόσια 4-5 οικογένειες!

Πώς να σε δουν σοβαρά, οι ίδιοι οι τραπεζίτες που έχουν κάνει κατοχή στην Ελλάδα, όταν άλλες ισχυρές χώρες θέλουν να σε βάλουν με το ζόρι στο μεγάλο κόλπο της περιοχής και να κερδίσεις τρισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος 30ετίας, κι εσύ τους γυρνάς την πλάτη προκειμένου να πάρεις 10-20 ψωρο-εκατομμύρια από τον Ραχμί Κότς καθώς και άλλους τούρκους που ποιος ξέρει τις έχουν στο μυαλό τους για την Ελλάδα!

Μάλιστα με τις 4 νέες μαρίνες, που πούλησαν οι αστέρες της πολιτικής στους Τούρκους, βάζουν τον Ερντογάν στο παιχνίδι των πετρελαίων του Ιονίου μιας και αυτές βρίσκονται σε Πάτρα Λευκάδα και Κέρκυρα!

Εάν επρόκειτο απλά για μια βλακεία ορισμένων, δεν θα συζητούσαμε σήμερα!

Πρόκειται όμως για ένα σχέδιο, που έχει εμπνευστεί ένα πρόσωπο που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην τράπεζα Ελλάδος! Ένα πρόσωπο που είναι ήδη persona non grata” σε αρκετές χώρες! Ένα πρόσωπο του ΔΝΤ που κυβερνά τις τελευταίες Ελληνικές ... κυβερνήσεις από το ... τηλέφωνο!

Ποιος είναι άραγε αυτός που εξευτιλίζει ελληνες υφυπουργούς, υπουργούς και Πρωθυπουργούς, βάζοντάς τους να αλλάξουν ακόμη και ολάκερους νόμους;

Περιμένω στα σχόλιά σας, να γράψετε το όνομά του, γιατί μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, του έχουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα!!!!
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης