Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η τρόικα κάνει το παν για Κυβέρνηση με Σαμαρά και Βενιζέλο.

Τώρα προτείνουν αλλαγές στο Μνημόνιο αρκεί να σχηματίσουν Κυβέρνηση

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr


Παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και μάλιστα με ΕΞΙ αλλαγές ανοίγει η τρόικα. Με τον όρο φυσικά, να σχηματιστεί μια κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν όσοι δεσμεύτηκαν με τις υπογραφές τους! δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι από τη μια απέτυχε παταγωδώς ο Τόμσεν και από την άλλη ο ελληνικός λαός έστειλε σαφές μήνυμα για κατάργηση του μνημονίου και ακύρωση της δανειακής σύμβασης, άρχισαν να συζητούν πλέον μια ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση στην πολιτική που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Τι ... προσφέρουν!

Σύμφωνα με αποκάλυψη που κάνει σήμερα η Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής:

1. Την παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.
2. Μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.
3. Τη διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
4. Την ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.
5. Τη συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.
6. Μια μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς.

Ειδικά ο κ. Μπαρόζο με τις τελευταίες δηλώσεις του περί εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ, αυτοπαγιδεύθηκε σε αυτές, μιας και αντιλήφθηκε ότι αποτελούν μπούμερανγκ για τον ίδιο αλλά και για την Γερμανική πολιτική της Μέρκελ, που προδιαγράφει το ίδιο μέλλον, για την χώρα του την Πορτογαλία!

Παράλληλα, αντιλήφθηκαν από τις νέες δημοσκοπήσεις, ότι όσο απειλούν την Ελλάδα με έξοδο από το Ευρώ, τόσο αυξάνονται και ο αριθμός των Ελλήνων που επιθυμεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως στον «αέρα» των Ελληνικών Αστικών περιοχών, που απαριθμούν το 80% του πληθυσμού της χώρας!

Ειδικά εκεί, ο εκλεκτός των Βρυξελλών , ο κ.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, είναι πέμπτο ή έκτο κόμμα και ακολουθεί τάσεις κοντά στο όριο του 3%!

Ετσι τώρα, για να σώσουν την παρτίδα, από την αδιαπραγμάτευτη στάση τους περί αλλαγής του μνημονίου, ανέκρουσαν πρύμνα, και στέλνουν μηνύματα στο γραφείο του Κ.Παπούλια , του Φ.Κουβέλη αλλά και του Α.Τσίπρα!

Η τελευταία αυτή εξέλιξη, εκθέτει ανεπανόρθωτα, πολιτικούς και δημοσιογράφους, που εδώ και δύο χρόνια υποστηρίζουν με πάθος ότι το μνημόνιο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γι αυτό λοιπόν, τώρα φάνηκε ξεκάθαρα , ότι η πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν οι Ελληνες από τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν αρκούσε!

Οπως δεν αρκούσαν οι μαϊμού-δημοσκοπήσεις ή αν το προτιμάτε, οι δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία, που απεικόνιζαν την θέληση των κομμάτων και όχι την βούληση του λαού.

Αν και κατάφεραν να συγκρατήσουν την πτώση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα επίπεδα του 13% και 18.5% αντίστοιχα, είναι γεγονός, ότι μια μερίδα Ελλήνων που ψηφίζουν πάντα με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις, παραπλανήθηκε και την τελευταία στιγμή ψήφισε αυτά τα δύο κόμματα, διότι δεν πίστεψε ότι υπάρχει κάποιο άλλο που να κάνει τη διαφορά!

Μετά την εκρηκτική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και το διψήφιο ποσοστό του Π.Καμμένου (που δεν το έχει καταφέρει κανένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα στην Ελλάδα μετά το 1974) και αυτή η μερίδα των Ελλήνων, ετοιμάζεται να «μαυρίσει» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις των αρχηγών τους, που δεν κατάλαβαν το μήνυμα του λαού ή ακόμη χειρότερα, αν το κατάλαβαν, προσπάθησαν να το πλαστογραφήσουν.
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης