Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αυτό είναι το παιδί μας μπροστά στην τηλεόραση Godfrey Reggio - "Evidence"

Τα δικά του «Αποδεικτικά Στοιχεία» πως η τηλεόραση μετατρέπει το παιδί σε φυτό, παραθέτει στο βίντεο του με τίτλο Evidence ο σκηνοθέτης Godfrey Reggio.΄

Ο Reggio είναι εφευρέτης ενός στυλ κινηματογραφίας που εμπεριέχει εικόνες με ποιητικότητα και ταυτόχρονα με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο.

Στο βίντεο τα πιτσιρίκια στέκονται αποχαυνωμένα μπροστά στην οθόνη με τα καρτούν και μοιάζουν «ναρκωμένα, σαν ασθενείς σε ψυχιατρείο», όπως γράφει στο blog του.


Το βίντεο έχει ως σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα να εξερευνηθεί περαιτέρω η συμπεριφορά των παιδιών μπροστά στην τηλεόραση και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει -μιας δραστηριότητα της οποίας πολλές πτυχές έχουν αγνοηθεί στην τρέχουσα διαμάχη γύρω από την τηλεόραση.

«Οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση χωρίς την παραμικρή επίγνωση της επίδρασης που έχει αυτό το μέσο τόσο στα άτομα όσο και στις κοινωνίες.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για περίπου 40 ώρες την εβδομάδα και στη συνέχεια παρακολουθούν τηλεόραση για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα» λέει ο σκηνοθέτης και χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για αυτό το «όπλο ραδιενέργειας που σημαδεύει τον θεατή».

daddycool2403


Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης