Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Ημερίδα με θέμα: «Η Ρωμηοσύνη και οι νέοι»

Ο ΡωμΝΙΟΣ, τομέας νεότητος του Σωματείου της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης», σας καλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στα Γιάννενα, το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, από ώρα 16.00-20.00, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία (Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος), με θέμα: «Η Ρωμηοσύνη και οι νέοι»
Η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» αποτελείται από μέλη που τα συνδέει η αγάπη για τις αξίες μας, χωρίς τις οποίες δεν είναι δυνατό να υπάρχουμε ως άτομα ελεύθερα και ως Έθνος…
Οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην Ε.ΡΩ. απαρτίζουν τον ΡωμΝΙΟ . Με ποικίλες δράσεις εκφράζουν τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες τους και με χαρά προσκαλούν όλους στην 4η πανελλήνια σύναξη της νεότητος στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στις 16:30 με πρώτο ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό και θέμα: «Ο οραματισμός δύο ρωμηών Γερόντων για τα εγγόνια τους». Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Κολοκοτρώνης αναγνωρίζουν τα «εγγόνια τους» σήμερα; Και οι σύγχρονοι Έλληνες αναγνωρίζουμε την εγγεγραμμένη μέσα μας «συγγένεια» μαζί τους; Ο κ. Νατσιός Δημήτριος θα αναπτύξει το θέμα: «Η ρωμέικη παράδοση: τροφός του μέλλοντος της πατρίδος» ενώ ο επόμενος ομιλητής, κ. Αθανάσιος Σωτηρίου, υιοθέτησε τον στίχο του ποιήματος του Κ. Παλαμά: «Σμίλεψε δάσκαλε ψυχές…» ως τίτλο της ομιλίας του. Και ενώ συμπτωματικά η ημερίδα θα φιλοξενείται στην αίθουσα της Ζωσιμαίας Ακαδημίας που είναι δωρεά του ευεργέτη Ζώη Καπλάνη, ο επόμενος ομιλητής, κ. Δημήτριος Μαλάμης, θα παρουσιάσει οπτικοακουστικό υλικό και θα αναφερθεί σε «Εθνικούς ευεργέτες καταγόμενους από την Ήπειρο». Τέλος, η κ. Μαρία Λουπίδου υπό τον τίτλο: «Οι νέοι και η Ενωμένη Ρωμηοσύνη» θα παρουσιάσει μέρος των δράσεων του τομέα νεότητος με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
Την Κυριακή, 4 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα γίνει συνεκκλησιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης και στο Μουσείο του Βρέλλη .

Πηγή : http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8039:imerida-me-thema-li-romiosuni-kai-oi-neoir&catid=286:epikaira15&Itemid=369

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.