Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ημερίδα με θέμα: «Η Ρωμηοσύνη και οι νέοι»

Ο ΡωμΝΙΟΣ, τομέας νεότητος του Σωματείου της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης», σας καλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στα Γιάννενα, το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, από ώρα 16.00-20.00, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία (Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος), με θέμα: «Η Ρωμηοσύνη και οι νέοι»
Η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» αποτελείται από μέλη που τα συνδέει η αγάπη για τις αξίες μας, χωρίς τις οποίες δεν είναι δυνατό να υπάρχουμε ως άτομα ελεύθερα και ως Έθνος…
Οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην Ε.ΡΩ. απαρτίζουν τον ΡωμΝΙΟ . Με ποικίλες δράσεις εκφράζουν τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες τους και με χαρά προσκαλούν όλους στην 4η πανελλήνια σύναξη της νεότητος στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στις 16:30 με πρώτο ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό και θέμα: «Ο οραματισμός δύο ρωμηών Γερόντων για τα εγγόνια τους». Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Κολοκοτρώνης αναγνωρίζουν τα «εγγόνια τους» σήμερα; Και οι σύγχρονοι Έλληνες αναγνωρίζουμε την εγγεγραμμένη μέσα μας «συγγένεια» μαζί τους; Ο κ. Νατσιός Δημήτριος θα αναπτύξει το θέμα: «Η ρωμέικη παράδοση: τροφός του μέλλοντος της πατρίδος» ενώ ο επόμενος ομιλητής, κ. Αθανάσιος Σωτηρίου, υιοθέτησε τον στίχο του ποιήματος του Κ. Παλαμά: «Σμίλεψε δάσκαλε ψυχές…» ως τίτλο της ομιλίας του. Και ενώ συμπτωματικά η ημερίδα θα φιλοξενείται στην αίθουσα της Ζωσιμαίας Ακαδημίας που είναι δωρεά του ευεργέτη Ζώη Καπλάνη, ο επόμενος ομιλητής, κ. Δημήτριος Μαλάμης, θα παρουσιάσει οπτικοακουστικό υλικό και θα αναφερθεί σε «Εθνικούς ευεργέτες καταγόμενους από την Ήπειρο». Τέλος, η κ. Μαρία Λουπίδου υπό τον τίτλο: «Οι νέοι και η Ενωμένη Ρωμηοσύνη» θα παρουσιάσει μέρος των δράσεων του τομέα νεότητος με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
Την Κυριακή, 4 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα γίνει συνεκκλησιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης και στο Μουσείο του Βρέλλη .

Πηγή : http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8039:imerida-me-thema-li-romiosuni-kai-oi-neoir&catid=286:epikaira15&Itemid=369

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης