Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

                 Αγαπητέ  επισκέπτα σε κάθε καινούρια ανάρτηση που προστίθεται,  θα υπάρχει δίπλα η ένδειξη ΝΕΟ,  για την διευκόλυνσή σου.  
                 Επιπλέον οι νέες αναρτήσεις θα καταχωρούνται αφ΄ενός  μεν μόνιμα στην  ενότητα του ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ που ανήκουν, αφ΄ετέρου δε  προσωρινά στην ομώνυμη κατηγορία ( ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ), όπως βλέπετε παρακάτω.

ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ   
ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 129/2011 ΝΕΟ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Γνωρίζουμε, άραγε, οι σημερινοί Χριστιανοί, τι είναι η αληθινή προσευχή, ποια τα χαρακτηριστικά της και ποιοι οι καρποί της;

Ο όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης είναι μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες φυσιογνωμίες του αγιορείτικου και γενικότερα του ορθοδόξου μοναχισμού.

Ακράδαντη πίστη της Εκκλησίας είναι η ανάσταση των νεκρών, που θα γίνει συγχρόνως με τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Στο Σύμβολο της Πίστεως ομολογούμε: «Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος». 

Καί ποιός μπορεῖ νά μή χύσει πικρά δάκρυα, ὅταν συλλογισθεῖ πώς, ἐνῶ ὁ Κύριός μας ᾿Ιησοῦς Χριστός ἀπάλλαξε ἀπό τήν τυραννία τοῦ διαβόλου τόν κόσμο καί τούς Χριστιανούς, αὐτοί, μέ τή μαγεία, τόν ξαναφέρνουν στόν κόσμο καί τόν ξανακάνουν τύραννό τους;

Το δώρο της πίστεως είναι ανεκτίμητο. Αλίμο­νο σ' όποιον το στερήθηκε. Η ανεστιότητα και η ορφάνια θα επηρεάζουν αδιάκοπα τις εκδηλώ­σεις του, θα τραυματίζουν βαθιά τον ψυχικό του κόσμο, θα τον απογυμνώνουν σταδιακά από καθε­τί το ανώτερο και θα τον κατεβάζουν στο επίπεδο του εξελιγμένου κτήνους, εκεί ακριβώς που τοπο­θετούν τον άνθρωπο με τη μυωπία τους οι υλιστές, για να πετύχουν έτσι την αυτοδικαίωσή τους.

«Σχετικά με το χρόνο του ερχομού του Κυρίου, αδελ­φοί, δεν χρειάζεται να σας γράψω, γιατί κι εσείς το ξέ­ρετε πολύ καλά, ότι η ημέρα του Κυρίου θα έρθει απροειδοποίητα, όπως ο κλέφτης τη νύχτα» (Α' Θεσ. 5:1-2).

Αν δεις κάποιον να γίνεται πλούσιος χωρίς να το αξίζει, μην τον καλοτυχίσεις, μην τον ζηλέψεις, μην τα βάλεις με τη θεία πρόνοια, μη νομίσεις ότι γίνεται τίποτα στον κόσμο τούτο τυχαία και άσκοπα. Θυμήσου την παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου.

Η πίστη στο Θεό και η συμμετοχή στη θεία λατρεία, προπαντός στην ευχαριστιακή σύναξη, αποτελούν για κάθε ζωντανό μέλος της Εκκλησίας δυο πραγματικότητες αξεχώριστες. Ο αληθινός χριστιανός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη θεία Λειτουργία.

Ο ΑΓΙΟΣ Νεκτάριος Πενταπόλεως, ο θαυμα­τουργός, αποτελεί, στις πενιχρές μέρες του εικοστού αιώνα, ένα δώρο του Θεού στον κόσμο. 


Η Νηστεία (Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου)
«…αληθής νηστεία η των κακών αλλοτρίωσις, εγκράτεια γλώσσης, θυμού αποχή, επιθυμιών χωρισμός, καταλαλιάς, ψεύδους και επιορκίας…» Η νηστεία είναι θεσμός πανάρχαιος και θεόσδοτος. 

ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ως εθνικό πάθος· μεγά­λο στίγμα και πληγή κοινωνική. Άλλη μια επί­δοση του νεοέλληνα με πρωτοπορία παγκόσμια... Δυστυχώς, και στις μέρες μας η βλασφημία εξα­κολουθεί να μολύνει με την παρουσία της τους δρό­μους, τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα σχολεία, τα γήπεδα, το στρατό... Τα ονόματα του Χριστού και της Παναγίας, ο Τίμιος Σταυρός, τα ιερά και όσια της πίστεώς μας, ευκαίρως-ακαίρως διασύρονται και σπιλώνονται αδιάντροπα. Πρόκειται πράγματι για πάθος που ρυπαίνει την κοινωνική ατμόσφαιρα και στιγματίζει τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας...

Η μετάνοια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πνευματικής ζωής. Η αναγνώριση της αμαρτωλότητός μας, ο πόνος επειδή πικράναμε τον Θεό, η απόφαση για μια αλλαγή και η καταφυγή στην εξομολόγηση αποτελούν την απαρχή της σωτηρίας μας.

Η ωφέλεια από τα μνημόσυνα (Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού)
Μ’ αυτό το έργο του ο μεγάλος άγιος και θεολόγος του 8ου αιώνα συνοψίζει τη διδασκαλία της Εκκλησία μας για τα μνημόσυνα και, χρησιμοποιώντας πλήθος πατερικών μαρτυριών, απαντά σε πολλά ερωτήματα, που σχετίζονται με την ιστορική προέλευση, τη σημασία και τη σκοπιμότητά τους.


Η Φιλοπτωχεία (Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος)
Ο Άγιος Γρηγόριος είναι όχι μόνο ένας μεγάλος πατέρας και διδάσκαλος της Εκκλησίας, αλλά και ο επιφανέστερος θεολόγος της μετά τον απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη.

Οι σύγχρονες προσπάθειες γιά τήν ἐπαναπροσέγγιση τοῦ χριστιανικοῦ κόσμου εἶναι φυσικό νά ἔχουν εὐρύτατη ἀποδοχή, ἐπειδή, ἀφενός, ἀποτελοῦν τήν ἀνθρώπινη συμβολή στήν ἱερή ὑπόθεση τῆς ἑνότητας καί, ἀφετέρου, διεξάγονται σέ μιά ἐποχή πού ὁ κόσμος, κατακερματισμένος ἀπό πολύμορφες ἀντιθέσεις, ἀναζητεῖ μέ ἀγωνία ἑνοποιητικά στοιχεῖα.


Αντιμετώπισις ενός αιρετικού - επιστολή του Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου (*)
Ο όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος, κατά κόσμον Γεώργιος Βασίλιεβιτς Γοβόρωφ, υπήρξε γιος ιερέως. Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1815 στο χωριό Τσερνάφσκα της επαρχίας Ορλώφ.


 Ερμηνεία της θείας Λειτουργίας (Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας)
Η ΘΕΙΑ Λειτουργία αποτελεί το κέντρο της ορθόδοξης λατρείας. Είναι το μεγαλύτερο μυστήριο της Εκκλησίας μας, το μυστήριο της παρουσίας του Χριστού ανάμεσά μας. Γι' αυτό και παραμένει πάντα η μοναδική ελπίδα αληθινής ζωής για τον άνθρωπο.
ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ

Σύγχρονος άγιος των ΗΠΑ, ελληνικής καταγωγής. Έφυγε προς τον Κύριο το 1985 με μαρτυρικό τρόπο.


Αληθώς Ανέστη!  ( Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)    
Η πλάνη πάντα αυτοκαταστρέφεται και, παρόλο που δεν το θέλει, στηρίζει σε όλα την αλήθεια. Πρόσεξε: Έπρεπε ν' αποδειχθεί ότι ο Χριστός πέθανε και τάφηκε και αναστήθηκε. Ε, λοιπόν όλα αυτά τα κατοχυρώνουν οι ίδιοι οι εχθροί! Εφ' όσον έφραξαν με τον βράχο και σφράγισαν και φρούρησαν τον τάφο, δεν ήταν δυνατό να γίνει καμιά κλοπή. Αφού όμως δεν έγινε κλοπή και εν τούτοις ο τάφος βρέθηκε άδειος, εί­ναι ολοφάνερο και αναντίρρητο ότι αναστήθηκε. Είδες πως και μη θέλοντας στηρίζουν την αλήθεια;


Ἡ ἐπιφάνεια τοῦ Θεοῦ στήν οἰκογένεια                      
Ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου ἐφημερίου Ἱ. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου Κληρικολαϊκό Συνέδριο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἀττικῆς Ἱερός Ναός τῆς Παναγίας Νέας Ἐρυθραίας Τρίτη 21 Μαρτίου 1989 

ΙΕΡΕΥΣ ΤΙΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΟΣ                                
«Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν». Εφαρμογή της εντολής από τον εν λόγω ΙΕΡΕΑ με όλη την δύναμη της ψυχής του και του σώματός του. 

Πελοπίδας Μυλωνάκης - Ἡ εἰκόνα, μιὰ προσέγγιση στὴν Ὀρθόδοξη λειτουργικὴ τέχνη.
Ἡ εἰκόνα εἶναι δημιούργημα τοῦ Βυζαντινοῦ κόσμου, θεσπίστηκε τὸν Ε´ αἰ. καὶ εἶναι στενὰ συνδεδεμένη μὲ τὴν ἐξέλιξη τῆς ὀρθόδοξης σκέψης τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας. Διαπερνᾶ τοὺς αἰῶνες καὶ παραμένει ζωντανὴ μέχρι σήμερα. 


Ἅγιος Κοσμᾶς Αἰτωλός - ΔΙΔΑΧΑΙ                                                                          Από http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/patrokosmas/didaxai.htm#01 Λίγες πληροφορίες για το ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός γεννήθηκε στο χωριό Μέγα Δέντρο της Αιτωλίας,......ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Σύνταγμα της Ελλάδας (2008)
Το Ελληνικό Σύνταγμα αρχίζει με την φράση : Εις το όνομα της Αγίας και Oμooυσίoυ και Αδιαιρέτου Τριάδος


  
ΚΟΙΝΩΝΙΑ  Ιαν -Μαρ 2010
Ενημέρωση της πολιτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, συνεχιστών του Καποδίστρια.   
                                                     
Η ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας στην εποχή της παγκοσμιοποιήσεως              

Η ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας συνίσταται στην άρρηκτη σύνδεση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. Η ασύγχυτη και αδιαίρετη αυτή σύνδεση, προσδιόρισε την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση, προσδιόρισε την πολιτιστική παραγωγή μας και συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση των θεσμών μέσα στην κοινωνία.
                             


ΟΡΘΟΔΟΞΑ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ τεύχος 10ο 2009
«ΕN ΦΥΛΑΚΗ ΗΜΗΝ ΚΑΙ HλΘΑTΕ ΠPOΣ MΕ» ΜλΤΘ. 25,36    Η αγάπη αναζητεί πάντα έναν τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει πάντα μιά δικαιολογία.
Dialogos - ΔΙΑΛΟΓΟΣ 55
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2009, ΤΕΥΧΟΣ 55
 ΔΙΑΛΟΓΟΣ Ενημερωτικό Περιοδικό του ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: «Διορθόδοξος Σύνδεσμος Πρωτοβουλιών Γονέων», υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ιδρυτής: π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος (†)
Dialogos - ΔΙΑΛΟΓΟΣ  56
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009, ΤΕΥΧΟΣ 56 
Dialogos - ΔΙΑΛΟΓΟΣ 57                                                   
 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009, ΤΕΥΧΟΣ 57
Dialogos -ΔΙΑΛΟΓΟΣ 58                                                        
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009, ΤΕΥΧΟΣ 58
ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ - Αρ. Φύλ. 95 -Μάιος 2010  
 Περιοδικό της ενορίας Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθήνας.    

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ                                                                                         


Επιλογές αναρτήσεων από το ιστολόγιο. Σσσσστ!!! Ησυχία ...... καιμάται 
Σσστ!! Επιλογές 2011 - 1ο Έτος -1ο Τεύχος  
Σσστ!!! επιλογές 2011 1ο Έτος - 2ο Τεύχος   

ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ                       
 ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ των πολυτέκνων ΙΑΝ -ΦΕΒ 2010
Εφημερίδα της Ενώσεως Πολυτέκνων Αθηνών για την οικογένεια και το δημογραφικό         
                    
ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 125/2010          
Τριμηνιαίο δημοσιογραφικό ὄργανο τῆς «Πανελλήνιας Ἑνώσεως Φίλων τῶν Πολυτέκνων» (Π.Ε.ΦΙ.Π.).
ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 129/2011        ΝΕΟ                                      Ἡ Π.Ε.ΦΙ.Π. διανύει τό 43ο ἔτος της καί, σύν Θεῷ, συνεχίζει... «ΦΙΛΟΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ» στό θρυλικό καί ἀνεπανάληπτο Ἐπίσκοπο πρ. Φλωρίνης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ (Καντιώτη, 1907 — † 28.8.2010), σ. 18—21. Κατέπληξε Ἠλεία καί Ἑλλάδα! ΟΡΜΗΣΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ἡ ΗΡΩΙΔΑ αὐτή Μητέρα, ΜΑΡΙΑ ΚΩΝ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.


ΙΣΤΟΡΙΚΑ

ΦΩΤΑΚΟΣ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ (ΦΩΤΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ)
ΦΩΤΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ υπασπιστής του Θ. Κολοκοτρώνη


Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας
Ο Ιωάννης Καποδίστριας (11 Φεβρουαρίου 1776 9 Οκτωβρίου 1831) (στα Iταλικά Giovanni Capo d'Istria, Conte Capo d'Istria στα Ρωσικά граф Иоанн Каподистрия - Ioann Kapodistria), ήταν Έλληνας διπλωμάτης στην υπηρεσία της Ρωσικής αυτοκρατορίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους. Δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο το 1831.


Θουκυδίδης - Επιτάφιος


Ο Επιτάφιος είναι ένα λαμπρό εγκώμιο προς την Αθήνα, προς τη δημοκρατία, και έμμεσα προς την ίδια την πολιτική του Περικλή. Γι' αυτό οι τύραννοι μισούν τον Επιτάφιο και κατά καιρούς απαγορεύτηκε η διδασκαλία του στα σχολεία, προβάλλοντας σε ιδεώδες πολίτευμα αυτό της Σπάρτης.


Το ιστορικό της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως       
Ερανισθείσα εκ των Χρονικών του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΡΑΝΤΣΗ, Πρωτοπρεσβυτέρου του τελευταίου Αυτοκράτορος των Ελλήνων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Η Σύγχρονη Τουρκική Ιστορική Θέση       

akritas : Αφορμή για αυτό το νήμα είναι η έκδοση ενός καινούργιου βιβλίου με θέμα την Ιωνία από τον Άγγλο Alan M. Greaves και το τίτλο «The Land of Ionia  Society and Economy in the Archaic Period». Το βιβλίο αυτό ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων που προωθούν έξυπνα και επιστημονικά όχι μόνο τον  Νέο-Οθωμανισμό και την αναβάθμιση της Τουρκίας στην περιοχή αλλά και  την Σύγχρονη Τουρκική Ιστορική Θέση  όπου μία από αυτές είναι η απελληνοποίηση των πολιτισμών της Ιωνίας και της Αιολίας.

Οι Ελληνίδες πόλεις    

Οι Ελληνίδες πόλεις του Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων στην Ανατολή.
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ελληνισμός και Χριστιανισμός                                                       
Τὸ πρόβλημα τῶν ἱστορικῶν καταβολῶν τοῦ Χριστιανισμοῦ δὲν μᾶς ἐνδιαφέρει ἐδῶ σὰν ἐρώτημα ἀπόλυτο, ἀλλὰ μόνο στὴ σχέση τοῦ Χριστιανισμοῦ μὲ τὸν Ἑλληνισμὸ στοὺς τρεῖς πρώτους αἰῶνες. Ἔτσι τὸ ἐρώτημα τῶν ἱστορικῶν καταβολῶν τοῦ Χριστιανισμοῦ παίρνει γιὰ μᾶς συγκεκριμένα τὴν ἀκόλουθη σειρά: ποιὸς ἦταν ὁ ρόλος ποὺ διαδραμάτισε ὁ Ἑλληνισμὸς στὴν πρώτη ἱστορικὴ ἐμφάνιση τοῦ Χριστιανισμοῦ; Ὑπῆρξε ἄραγε κάποια παρουσία τοῦ ἑλληνικοῦ πνεύματος στὸ ἱστορικὸ αὐτὸ ὑπέδαφος, ποὺ ἔφερε στὸ φῶς τῆς Ἱστορίας τὶς πρῶτες χριστιανικὲς κοινότητες μαζὶ μὲ τὴν πίστη τους στὸ πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ; Ποιὰ εἶναι ἡ σχέση Ἑλληνισμοῦ καὶ Χριστιανισμοῦ στὶς ἱστορικὲς καταβολὲς τοῦ τελευταίου; 
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ                            
Κυροῦται ὁ προσηρτημένος «Καταστατικὸς Χάρτης τοῦ Ἁγίου Ὄρους Ἄθω» ὑπὸ χρονολογίαν 10 Μαΐου 1924, ψηφισθεὶς ὑπὸ τῆς Ἐκτάκτου Διπλῆς Συνάξεως τῶν ἀντιπροσώπων τῶν εἴκοσιν Ἱερῶν Μονῶν, καὶ ἐγκριθεὶς ὑπὸ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἐφ᾿ ὅσον δὲν ἀντίκειται πρὸς τὰς ἀκολούθους διατάξεις.
Ο διεθνής χαρακτήρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου                                  

Η μελέτη της βιβλιογραφίας του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου αποκαλύπτει ότι το ζήτημα του διεθνούς χαρακτήρος της προσωπικότητος, της οντότητος, του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν έχει αντιμετωπισθεί, από τη θεωρία, κατά συστηματικό τρόπο.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ


Domingo - Carreras
Την έλαβα με e-mail. Θεωρώ χρέος μου να την δημοσιεύσω για την ωφέλεια όλων. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες που η διχόνοια είναι το χαρακτηριστικό της φυλής μας.


 ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μια νεαρή κυρία περίμενε την πτήση της στην αίθουσα αναμονής ενός μεγάλου αερολιμένα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ (Ελληνική νοοτροπία)
Μου εστάλη με e-mail και το αναρτώ διότι δείχνει την ελληνική νοοτροπία κυρίως των πολιτικών μας και όχι μόνο

Ο Olivier Clerc, συγγραφεύς και φιλόσοφος, με αυτή την μικρή ιστοριούλα, μέσω της αλληγορίας, εμφανίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα της μη συνειδητοποιήσεως των αλλαγών, που επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία μας, τις μεταξύ μας σχέσεις, την κοινωνική εξέλιξη και το περιβάλλον.


Chocolate
Ζήστε απλά . . . Αγαπάτε γενναιόδωρα . . . Ενδιαφερθείτε βαθιά . . . Μιλάτε ευγενικά . . . 
 
ΥΓΕΙΑ


ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ 
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΑΝ ΠΑΘΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ.


Νερό - Water                                                              
Νερό :Πηγή ζωής , η σημασία του στον οργανισμό

Νερό - Water                                                              
Νερό :Πηγή ζωής , η σημασία του στον οργανισμό 

Μπανάνες                                                                                                                                          Ένας καθηγητής στο CCNY είπε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση "going bananas" είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο.


ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ -ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
Τὸ πλέον γνωστὸ αὐτὸ ἔργο τοῦ Εὐάγγελου Λεμπέση, δημοσιεύτηκε ἀρχικὰ στὴν «Ἐφημερίδα τῶν Ἑλλήνων Νομικῶν» τὸ ἔτος 1941 μὲ ἀποτέλεσμα τὴν πολεμικὴ συζητήσεων κριτικῶν καὶ ἀντιπαραθέσεων στὶς ἐφημερίδες τῆς ἐποχῆς. Εἶναι γεμάτο ἀπὸ ὀξυδερκεῖς παρατηρήσεις πάνω στὸ τεράστιο θέμα τῆς βλακείας στὶς σύγχρονες κοινωνίες. Εἶναι μακροσκελές, στὴν καθαρεύουσα, ἀλλά, κατὰ κρίση ἀγαθοῦ, ἀνδρὸς ἀξίζει τὸν κόπο νὰ διαβαστεῖ καὶ νὰ γίνει κτῆμα ὅλων.


Συνθήματα στους τοίχους                                                 
Εστάλη με e- mail και το αναρτώ για να δούμε την  ¨φιλοσοφία των τοίχων¨
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
                                                                    
Η σχέση της οικονομικής κρίσης με τα πετροδολάρια και την οικονομία των ΗΠΑ


Με προσοχή διαβάστε το ΠΛΗΡΕΣ κείμενο του Μνημονίου (Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης), που επισυνάπτεται. Έχει πολλά δύσκολα σημεία και αρκετά στοιχεία του δεν έχουν προβληθεί από τα διαβρωμένα ΜΜΕ.


ΔΙΑΦΟΡΑ

Επιστολή στο Βυζαντινό Mουσείο                                                                      
  Ευχαριστώ την Α.Χ. που μου έστειλε την επιστολή, για να γνωρίσουμε τι συμβαίνει και πως αλλοιώνεται η ιστορία μας εκ των έσω.

Κάρτα του Πολίτη                                                                                     
Οι θέσεις του Π. Σαράντη Σαράντου για την "Κάρτα του Πολίτη" (Το κείμενο της επιστολής του προς τον Μ. Αρχ..Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο)
Λιπαρό συκώτι (FOIE GRAS)                         
Φουά γκρα σημαίνει ¨λιπαρό συκώτι. Ένα πολυτελές μενού  που κατάγεται από  την Γαλλία, αλλά παράγεται ΤΡΕΦΟΝΤΑΣ  ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ  τις χήνες μέχρι να αναπτύξουν την ασθένεια του ¨λιπαρού συκωτιού¨. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης