Ιταλοί τις προηγούμενες δεκαετίες το είχαν φέρει στην Μεσόγειο, με αποτέλεσμα αυτό να εξαπλώνεται διαρκώς.
Στην χώρα μας, είδαμε πρώτη φορά το γαλάζιο καβούρι την δεκαετία του
60 πάλι σε εκβολές ποταμού καθώς εκεί μπορεί να βρει τροφή ενώ και η
περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι είναι χαμηλή.
Πάντως, τα γαλάζια καβούρια δημιουργούν προβλήματα στις
μυδοκαλλιέργειες στην περιοχή και διαταράσσουν την οικολογική
ισορροπία του κόλπου αφού αυξάνονται ταχύτατα, τρώγοντας πολλά ψαράκια,
ακόμα και ψόφια.
Το ΤΕΙ Ιχθυολογίας μαζί με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας
(ΙΝ.ΑΛ.Ε.) έχουν καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση με αντικείμενο την
παρακολούθηση του γαλάζιου καβουριού.
http://spnews.gr/
Το αλίευσα ΕΔΩ http://alldaynews4you.gr/?p=20348