Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ostrov (το νησί) με ελληνικούς υπότιτλους

Υπόθεση

Σ’ ένα μικρό ορθόδοξο μοναστήρι του Ρωσικού Βορρά ένας γέροντας με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του σκανδαλίζει τους άλλους μοναχούς, ενώ οι απλοί χωρικοί τον θεωρούν χαρισματικό.

Ακολουθούν ενδεικτικές σκηνές.

Μια νέα γυναίκα πηγαίνει να ζητήσει βοήθεια για ένα σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα…

YouTube Preview Image

Διάφορες σκηνές

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Κριτική

Ακόμη μια δυνατή ταινία από τον μοσχοβίτη αρχιμάστορα Pavel Lounguine [Taxi blues, Luna park]. Το Νησί [Ostrov, 2006, 112'] επαναπροσδιορίζει την πίστη ως ιδανικό, απομονώνοντάς την σ’ ένα ερημίτικο υποβλητικό και υγρό περιβάλλον. Μακριά από δόγματα και θέσφατα. Γυμνή απέναντι στις ενοχές, τις προσωπικές «αμαρτίες» και τα σφάλματα προς τον συνάνθρωπο. Ο Ταρκόφσκι κι ο Ρουμπλιώφ, ο Κανιέφσκι και η Μια Ανεξάρτητη Ζωή του, ο 41ος Παράλληλος και η υπερβολή, μπολιάζουν το κάδρο. Ανορθόδοξες οπτικές, τακτικές και ιδέες που αποικοδομούν το μακρινό παρελθόν και σταλάζουν γαλήνη στην ψυχή, λυτρώνοντάς την από τα δεσμά και τις ενοχές.

Αν θέλετε να μάθετε ή να εξηγήσετε σε κάποιον τι σημαίνει να είσαι ορθόδοξος, δείτε & δείξτε την ταινία Ostrov (το νησί)

Την ταινία μπορείτε πλέον να τη δείτε με ελληνικούς υπότιτλους και απευθείας στο διαδίκτυο εδώ (διάρκεια 1 ώρα 49 λεπτά).

http://video.google.com/videoplay?docid=-7645380399411010665


Αλιεύτικε από ¨Το Ζωντανό Ιστολόγιο¨

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης