Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Η τροφική δηλητηρίαση



Η τροφική δηλητηρίαση μπορεί να προκληθεί είτε από τη βρώση ενόs δηλητηριώδους είδους. είτε από τη βρώσn ενόs φαγητού. το οποίο μολύνθηκε για κόποιο λόγο από μικρόβια ή δεν μαγειρεύτηκε σωστό.ώστε να εξουδετερωθούν τα μικρόβια αυτά.

Πολύ συχνή μορφή τροφικής δηλητηρίασης είναι αυτή που προκαλείται από σαλμονέλα,.ένα μικρόβιο
που αναπτύσσεται πολύ συχνά στο κοτόπουλο και τα αυγα, όταν δεν έχουν μαγειρευτεί σωστό.

Τα συμπτώματα:
• Εμετός και διάρροια.
• Έντονος κοιλιακός πόνος.
 • Πονοκέφαλοs ή καιπυρετόs.

Τι πρέπει να κάνετε:
• Συμβουλέψτε το άτομο να αναπαυτεί.
• Δίνετε στον πάσχοντα άφθονα υγρά για να αποφύγει την αφυδάτωση.
• Εάν η κατάσταση του ασθενούs δεν βελτιώνεται, ζητείστε ιατρική βοήθεια.
  Αναφέρετε τι έφαγε ο ασθενής τις προηγούμενες 48 ώρεs.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης