Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ο Ελληνικός Στρατός αποκτά με «πατέντα» όπλο υποστήριξης Πεζικού: Εγκρίθηκε ο συνδυασμός BMP-1Ρ και ZU-23-2 – BINTEO


bmp1_zu23 
Εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικού του ΕΣ μετά από διαδοχικές δοκιμές και αξιολογήσεις ο συνδυασμός του ΤΟΜΑ BMP-1P και του δίδυμου αντιαεροπορικού πυροβόλου ΖU-23-3 των 23 mm που έχει αποδειχθεί «λίρα εκατό» και «μπαλαντέρ» για τον ΕΣ σε μία ποικιλία αποστολών, τελείως διαφορετικών από αυτές που σχεδιάστηκε.

Πλέον ο συνδυασμός μετά την αφαίρεση του πυργίσκου του πυροβόλου των 73 χλστ. και την προσαρμογή του δίδυμου ZU-23-2, δίνει ένα αποτελεσματικό όπλο υποστήριξης Πεζικού, κάτι που στερείται εντελώς ο ΕΣ.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ είχε παρουσιάσει πρώτη πριν από 1,5 χρόνο τις δοκιμές που είχε πραγματοποιήσει το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στην Θεσσαλονίκη

Ο συνδυσμός δίνει στο ZU-23-2 αυτό το οποίο του έλειπε: Την κινητικότητα.

Ο αμερικανικός παράγοντας μας «φόρτωσε» με τα άοπλα αρχαία «κονσερβοκούτια» Μ113 για να αντικαταστήσει εντελώς τα ρωσικά ΤΟΜΑ BMP-1 και να εξαλείψει την ρωσική παρουσία σε ένα τόσο σημαντικό ρόλο (τα BMP-1P είχαν παραληφθεί δωρεάν από τα αποθέματα του πρώην ανατολικογερμανικού Στρατού το 1991-1993).

Από τα 350 πραγματικά ΤΟΜΑ με το πυροβόλο των 73 χλστ., το προστατευμένο υπό θωράκιση πολυβόλο και την ανώτερη θωράκιση σε σχέση με το Μ113, θα παραμείνουν κάπου 100, και πιθανόν όλα θα μετατραπούν σε συστήματα υποστήριξης με το ZU-23-2.

Τα υπόλοιπα θα … δωριστούν πάλι στο Ιράκ, όπως τα 150 πρώτα το 2005.


 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις του ¨Ῥωμηῶν Ἐνημέρωση¨

alt

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ ΕνημέρωσηςΠροσοχή

Για ανάγνωση επιλέγεις ¨ ΠΛΗΡΗΣ ΟΘΟΝΗ¨ και το διαβάζεις τόσο άνετα, σαν να είναι σε μορφή pdf.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Web TV


Σκοπός της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» είναι να ανακτήσουν οι Έλληνες τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά της φυλής μας, μέσα από μια υγιή ενημέρωση, αφύπνιση και ψυχαγωγία.
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ.