Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Συνελήφθη και απελάθηκε Τούρκος πράκτορας που ετοίμαζε προβοκατόρικες ενέργειες


tourkospraktorasrodos 

Σε μια κίνηση με πολύ παρασκήνιο οι ελληνικές αρχές απέλασαν από την χώρα τον Τούρκο καθηγητή Μουσταφά Καϊμακτσί, πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER) λίγες ημέρες πριν την διάσκεψη για την Σταθερότητα και την Ασφάλεια που έληξε σήμερα, κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί πληροφορίες ότι ετοίμαζε επικίνδυνες για την διεθνή εικόνα της Ελλάδας, ενέργειες.

Η απέλαση έγινε στις 31 Αυγούστου μετά από τριήμερη παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του από κλιμάκιο της ΕΥΠ που είχε ταξιδέψει από την Αθήνα ειδικά για τον συγκεκριμένο και προκειμένου να ενισχύσει το γραφείο της ΕΥΠ της Ρόδου.

Ο Καϊμακτσί που είναι κάτοχος «ειδικού» διαβατηρίου, στις 27 Αυγούστου εισήλθε στην Ελλάδα μέσω Ρόδου μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου τον Αχμέτ Κιρεβλιασί για μια επίσκεψη εργασίας. Αρχικά μετέβη στην Ρόδο για να επισκεφτεί στην συνέχεια την Κω στις 30 Αυγούστου για να συναντηθεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ευρισκόμενος στην Κω στις 30 Αυγούστου, συνελήφθη υπό τις οδηγίες της ΕΥΠ από στελέχη της ΕΛΑΣ και οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Συγκεκριμένα και ενώ έτρωγε σε ένα εστιατόριο, τον πλησίασαν Έλληνες αστυνομικοί, που του είπαν πως υπάρχει από τις 18/6/2016 απαγόρευση εισόδου του στην χώρα και για αυτό είναι υποχρεωμένοι να τον απελάσουν.

Ο Καϊμακτσί έκανε τον ανήξερο αλλά τους ακολούθησε χωρίς να αντισταθεί.

Του κατέσχεσαν το ειδικό διαβατήριο, όπως προβλέπεται και την επομένη συνοδεία αστυνομικών τον επιβίβασαν σε φεριμπότ που πήγαινε στο Μπόντρουμ και εκεί παραδόθηκε στην τουρκική αστυνομία. Μάλιστα το διαβατήριο του δεν δόθηκε απευθείας στον ίδιο αλλά στην τουρκική αστυνομία.

Μάλιστα δεν του επέτρεψαν καν να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα από το ξενοδοχείο τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο Μουσταφά Καϊμακτσί γεννήθηκε στην Ρόδο το 1945 και σε ηλικία 5 ετών μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσαν στην Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στην Σμύρνη. Είναι ο πρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων» (ROİSDER) που ιδρύθηκε το 1996, στην ουσία ένα όργανο της ΜΙΤ.

Ο Καϊμακτσί ως πρόεδρος του ROİSDER «υπερασπίζεται την τουρκική πολιτιστική ταυτότητα των Τούρκων των Δωδεκανήσων και κάνει εργασίες για να μην αφομοιωθούν».

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το… «άλλο κομμάτι της ΜΙΤ» στην Ελλάδα, ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης»

«Η απέλαση του προέδρου του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων καθηγητή Δ. Μουσταφά Καϊμακτσί, είναι μια απευθείας απόπειρα των ελληνικών αρχών να εκφοβίσουν την τουρκική κοινότητα που ζει σε Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησα.

Μέσα από αυτή την κίνηση, επιδιώκεται να απειληθούν τα μέλη της τουρκικής κοινότητας τα οποία επί 70 περίπου έτη ζούνε υπό καταπίεση. Το πιο κρίσιμο σημείο του περιστατικού είναι ότι ο Καϊμακτσί απελάθηκε με δικαιολογία μια απόφαση απαγόρευσης εισόδου του στην Ελλάδα , η οποία δεν του επιδόθηκε και αφού τον έβαλαν να υπογράψει ένα εντελώς παράνομο έγγραφο.

Ένα άλλο περίεργο της κατάστασης είναι πως αν και υπήρχε τέτοια απόφαση, επετράπη από τις ελληνικές αρχές η είσοδος του στην Ρόδο και συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα στην Κω. Όλα αυτά δείχνουν πως η απέλαση του Καϊμακτσί ήταν σχεδιασμένη και κακόβουλη.

Η κατάσταση αυτή θα καταγραφεί μια ακόμη ντροπή στην ιστορία της Ελλάδας. Ως ΕΟΤΔΘ επιθυμούμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως καταγγέλλουμε την παράνομη κράτηση και απέλαση του προέδρου του ROISDER Καϊμακτσί και τον υποστηρίζουμε».

Μια υπόθεση με πολύ ουσία, αφού οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο εν λόγω πράκτορες ετοίμαζε «ακτιβιστικές» εκδηλώσεις εν μέσω της Συνόδου που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ρόδο για να καταδειχθεί «η καταπίεση της τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα.
Μην ξεχνάμε ότι συμμετείχαν και αρκετές μουσουλμανικές χώρες (Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, το Μαρόκο, η Τυνησία κ.ά) που έχουν θετική αντιμετώπιση απέναντι στους ισχυρισμούς της Τουρκίας για δήθεν «τουρκική μειονότητα» στα Δωδεκάνησα και φυσικά στην Δυτική Θράκη…  πηγη

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης