Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ταπεινότητα των Κομάντος και η αχαλίνωτη έπαρση των πολιτικών

zmak_vraveysi1-627x330

karvounopoulos_200_200Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στις φωτογραφίες από την  παρασημοφόρηση  των ανδρών της Ζ’ ΜΑΚ που έσωσαν τους χειριστές του ελικοπτέρου Apache, δεν μας εντυπωσίασαν τα παράσημα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η ταπεινότητα των “Κομάντος” που εύκολα οποιοσδήποτε την διακρίνει από τις εικόνες!

Δεν χρειάζεται καποιες φορές να είσαι παρών για να καταλάβεις.

Οι εκφράσεις, η στάση του σώματος, το βλέμμα σε μια φωτογραφία πολλές φορές είναι αρκετά για να καταλάβεις πολλά.

Οι φωτογραφίες από την παρασημοφόρησή τους από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο “φώναζαν”…

Οι άνδρες της Ζ’ ΜΑΚ εκείνο το πρωϊνό του ατυχήματος έκαναν το αυτονόητο.

Προφανώς δεν σκέφθηκαν πριν βουτήξουν στο νερό για να σώσουν τους συναδέλφους τους.

Έγινε…αυτόματα.

Ίσως να μην έχουν καταλάβει γιατί τους παρασημοφόρησε ο ΥΕΘΑ, ο οποίος πολύ καλά έκανε βεβαίως.

Γιατί;

Όσο κι αν ήταν αυτονόητη η αντίδραση των “Κομάντος”, δεν μπορούμε να μην την συγκρίνουμε με την αμηχανία με την οποία αντέδρασαν οι πολίτες που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην παραλία.

Δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από έναν πολίτη, να κάνει ότι έκαναν οι Καταδρομείς της Ζ’ ΜΑΚ. Αλλά πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι δεν αρκεί να τραβάμε βίντεο με το κινητό!

Όμως δεν ήταν μόνο η ανυπαρξία οποιασδήποτε αντίδρασης των πολιτών που μας θύμισε τις φωτογραφίες της παρασημοφόρησης των ανδρών της Ζ’ ΜΑΚ.

Την ταπεινότητα -θα επαναλάβουμε πολλές φορές τη λέξη- με την οποία αντιμετώπισαν την αναγνώριση της πράξης τους, μας την θύμισε μια γρήγορη και αναγκαστική ματιά στα τηλεοπτικά “ενημερωτικά πρωϊνάδικα” κάποιων τηλεοπτικών σταθμών το πρωί της Κυριακής.

Στα τηλεοπτικά “στασίδια” πολιτικοί και επίδοξοι πολιτικοί με πλεόνασμα έπαρσης να παριστάνουν ότι συζητούν…Γιατί συζήτηση με “τσιτάτα” και “ατάκες” δεν γίνεται.

Με ύφος “ξερόλα” κούναγαν ο ένας το δάχτυλο στον άλλον, κατήγγειλαν ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου και ασχολούνταν με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου!

Η τρόϊκα ξαναπέρασε από τα μέρη μας, έριξε τις βόμβες της, σήμερα το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή φέρνει νέα δυσάρεστα μέτρα για τον κόσμο, αλλά το κομματικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του μόνο αυτά δεν βρήκαν χρόνο να συζητήσουν.

Ίσως τελικά τα σκάνδαλά τους, υπαρκτά ή ανύπαρκτα, να τους βολεύουν όλους!

Και τα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν “πιασάρικα” όπως νομίζουν τουλάχιστον θέματα και τους πολιτικούς που δεν έχουν καμία πολιτική να προτείνουν, αφού η χώρα διοικείται απ΄ έξω!

Τι να πουν αυτοί που κυβερνούν κι αυτοί που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν;

Καλύτερα …τα σκάνδαλα.

Το κακό είναι -κι έχει συμβεί και στο παρελθόν- ότι οι “δόσεις σκανδαλολογίας” είναι τόσο μεγάλες που πολύ φοβόμαστε ότι τα πραγματικά σκάνδαλα περνούν …στα ψιλά!

Ας ρίξουν μια ματιά οι πολιτικοί “τηλεοπτικοί ιεροκήρυκες” στην φωτογραφία με τους Άνδρες της Ζ’ ΜΑΚ. Θα δουν ελπίζουμε ότι πολλές φορές η σιωπή δεν είναι μόνο χρυσός, αλλά και τρομερά εκκωφαντική.

Εμείς “ακούσαμε” απ΄ αυτές τις φωτογραφίες το παράπονο όσων φορούν στολή για την αντιμετώπιση που έχουν από την Πολιτεία, αλλά κι από ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που ακόμη πιστεύει στα σοβαρά, ότι τα στελέχη των ΕΔ ….έχουν προνόμια και ειδική μεταχείριση.

“Ακούσαμε” το γιατί που κάθε μέρα απασχολεί το προσωπικό των ΕΔ. Γιατί όταν “στριμωχνόμαστε” σπεύδουμε να τους βάλουμε μπροστά και μόλις κάνουμε τη δουλειά μας τους ξαναστέλνουμε στη σκοτεινή τους γωνία κόβοντας  και …το χαρτζιλίκι που τους έχουμε αφήσει για μισθό.

Ας “κλέψουν” λίγη από την ταπεινότητα αυτών των καθημερινών ηρώων οι γεμάτοι αλαζονεία πολιτικοί μας.

Η ταπεινότητα σε κάνει να σκέφτεσαι  πιο ανθρώπινα και πιο καθαρά.

Τα χρειάζονται όλα.

Και την ταπεινότητα και την σκέψη και την ανθρωπιά.

πηγη

 https://national-pride.org/2016/09/26/%ce%b7-%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%af/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης