Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο!

  • «Βάζουν πόδι» στην Μεσόγειο θάλασσα κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία για πρώτη φορά στα χρονικά
  • Πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Κίνας θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Τα ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην διεθνή επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά των χημικών όπλων της Συρίας, σύντομα θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Μεσόγειο Θάλασσα», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας σε επίσημη ανακοίνωση του.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι ομάδα αξιωματικών του πυρηνοκίνητου καταδρομικού «Πέτρος ο Μέγας», πραγματοποίησε συνάντηση στο κινεζικό πολεμικό πλοίο, «Chen Yan» με κινέζους ομολόγους της, εξετάζοντος την δυνατότητα πραγματοποίησης κοινών ναυτικών ασκήσεων στην Μεσόγειο. Τα ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία ασχολούνται προς το παρόν με την υλοποίηση της διεθνούς επιχείρησης μεταφοράς των συριακών χημικών όπλων.

«Επί του κινεζικού σκάφους, οι Κινέζοι και Ρώσοι αξιωματικοί συζήτησαν την δυνατότητα υλοποίησης από κοινού τακτικών ναυτικών ασκήσεων στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αμέσως εγγύς μέλλον θα πραγματοποιηθεί η κοινή ρωσο-κινεζική άσκηση για την βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ρωσικών και κινεζικών πολεμικών πλοίων κατά τη διάρκεια των κοινών δράσεων τους στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Τα κύρια στοιχεία της κοινής ναυτικής άσκησης θα αφορούν την επιχειρησιακή ναυτική συνεργασία, την καταπολέμηση τρομοκρατικών απειλών και την διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης, εξήγησε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Το πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό «Pyotr Veliky» στις 7 Ιανουαρίου σε στενή συνεργασία με το κινεζικό περιπολικό σκάφος "Yan Chen" επιτέλεσε το σημαντικό έργο συνοδείας του δανέζικου ειδικού πλοίου "Ark Futura" με την μεταφορά της πρώτης παρτίδας χημικών όπλων της Συρίας.

Αυτή ήταν και η πρώτη πρακτική συνεργασία μεταξύ των πλοίων του ρωσικού και του κινεζικού Ναυτικού στην Μεσόγειο θαλάσσια στην διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων συνοδείας των ειδικών πλοίων μεταφοράς.

Σχόλιο: Η ναυτική άσκηση κινεζικών και ρωσικών πλοίων στην Μεσόγειο θάλασσα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά καταδεικνύοντας την αλλαγή της στρατηγικής ισχύος στην περιοχή μας έπειτα από πολλές δεκαετίες.
Κύριος σκοπός των κοινών ρωσο-κινεζικών ασκήσεων είναι η επίδειξη δύναμης προς τις ΗΠΑ και στις δυτικές χώρες, διασαφηνίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι στην Θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου διακυβεύονται τεράστια γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα των 2 χωρών.
Από το 2011, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει τρεις γύρους ναυτικών ασκήσεων στη Μεσόγειο, σε μια κλίμακα που δεν είχε παρατηρηθεί ξανά από τη σοβιετική εποχή.
Τον Ιανουάριο του 2013, συμμετείχαν περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία επιφανείας και υποβρύχια από τους στόλους της Μαύρης, της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, καθώς και αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας από την 4η Διοίκηση Αεροπορικών Δυνάμεων και τη Διοίκηση Δυνάμεων Αεροπορικής Άμυνας.
Οι ασκήσεις κάλυψαν πάνω από 21.000 ναυτικά μίλια και δοκίμασαν τις αντοχές των συστημάτων διοίκησης και ελέγχου σε μια σειρά από σενάρια που περιλάμβαναν από τη διαχείριση καταστροφών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ως την αεράμυνα και τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.
Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς την ρύση του αγίου Κοσμά του Αιτωλού που μιλούσε από το 1700 για την εμφάνιση του χιλιάρμενου στην περιοχή μας.



Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης