Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αίτημα άμεσης νομικής παρέμβασης στη Θράκη

    Ο λόγος για μια ακόμη πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών (σ.σ. εκτός Θράκης) που έχουν συστήσει παρατηρητήριο των τεκταινομένων στην περιοχή και – σε συνεννόηση με ανθρώπους που ασχολούνται εδώ και καιρό με την έξαρση της προκλητικής δράσης της Τουρκίας – προσπαθούν πλέον να βάλουν και αυτοί με τη σειρά τους ένα λιθαράκι στο δύσκολο έργο να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι για τις ενέργειες και κυρίως τις παραλείψεις τους σε σχέση με αυτό το θέμα.
    Πρόκειται για το Παρατηρητήριο ΜΕΤ.Ε.Ο.ΡΑ. (=ΜΕΤωπο Ενάντια στον Οθωμανισμο και τον Ραγιαδισμό). Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα μέλη του με τα ερωτήματα που έθεσαν προς τις αρμόδιες αρχές της χώρας, σε σχέση με τους πακτωλούς μαύρου χρήματος που διακινεί η Τουρκία στη Θράκη μέσω του προξενείου Κομοτηνής (και όχι μόνο).
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤ.Ε.Ο.ΡΑΚίνηση Ενεργών Πολιτών
    http://parameteora.wordpress.com
    Τηλ/Φαξ: 0033490551962
    Αρ. Πρωτ: 04/2013
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σας ενημερώνουμε ότι εκ της Γραμματείας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤ.Ε.Ο.ΡΑ εστάλη – την Πέμπτη 11/4/2013 – μέσω ΦΑΞ το κάτωθι:
    Αρ. Πρωτ: 03/2013
    Προς: κ. Νικολούδη Παναγιώτη,
    Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και
    Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

    ΘΕΜΑ: ΜΑΥΡΟ-ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
    Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, ο Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Άγγελος Συρίγος(εκπομπή «ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, 5/3/2013), καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και ειδικός σε θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το τουρκικό προξενείο είναι αυτήν τη στιγμή, η Τουρκία, δια του προξενείου της, είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στη Θράκη.
    Χρηματοδοτεί ένα πολύ μεγάλο δίκτυο ιμάμηδων, χρηματοδοτεί αρκετούς δασκάλους οι οποίοι απολύθηκαν για διαφόρους λόγους από τα ελληνικά σχολεία, και έχει προσπαθήσει να φτιάξει, ένα δεύτερο σύστημα, ένα παράλληλο κέντρο εξουσίας προς το ελληνικό κράτος. Δηλαδή αυτό το δίκτυο, το οποίο με μαύρο χρήμα, το οποίο κινείται παρανόμως όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να σταματήσει.
    Σε πρόσφατη ημερίδα (30/3/2013) που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης ο Δρ Νεκτάριος Δαπέργολας (εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής) κατηγγειλε ότι «το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής διαθέτει ένα ετήσιο προϋπολογισμό που όλα δείχνουν ότι υπερβαίνει τα 20 εκ. ευρώ. Συντηρεί παράνομα τουρκόφωνα νηπιαγωγεία και μειονοτικές εφημερίδες. Το μειονοτικό κόμμα DEB χρηματοδοτείται άμεσα από το Τουρκικό Προξενείο και για τα γραφεία που συντηρεί σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Μέγα Δέρειο.
    Κατόπιν τούτων, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε με Δελτίο Τύπου:
    – Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Αρχή αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν – καταγγέλονται στην Θράκη;
    – Κλιμάκιο της Αρχής διαθέτει μόνιμη έδρα στη Θράκη;
    – Ποιες έρευνες της Αρχής σχετικά με τη διακίνηση μαύρου/βρώμικου χρήματος μέσω του Τουρκικού Προξενείου έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης;
    Το δικό μας σχόλιο: Εύλογα τα ερωτήματα και πράγματι κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθούν – και κυρίως όχι με λόγια, αλλά εμπράκτως. Με την ανάληψη δράσεων δηλαδή σε βάαρος της τουρκικής ασυδοσίας στη Θράκη. Εκτός βέβαια κι αν το νομικό μας καθεστώς αφορά μόνο τους… ιθαγενείς, ενώ κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν επ’ άπειρον να αφήνονται ανεξέλεγκτοι…
Το αλίευσα ΕΔΩ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης