Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΗ: δεσμεύσεις για επενδύσεις και προσλήψεις

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις επενδύσεις της εν λόγω επιχείρησης καθώς και την υλοποίηση των 2,300 περίπου προσλήψεων, που εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο κ. Ζερβός σε ομιλία του, στο πλαίσιο επίσκεψης στο λιγντικό κέντρο Πτολεμαίδας- Κοζάνης, τόνισε ότι η πρόσληψη των 2.300 ατόμων, κυρίως τεχνικού προσωπικού, βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης και πολύ σύντομα θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις.
Επίσης, προέβλεψε αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση της κατανάλωσης λόγω της κρίσης, ενώ αναφέρθηκε στην επιβάρυνση της εν λόγω επιχείρησης για τις εκπομπές του CO2, η οποία αναμένεται να φτάσει το 2013 σε 1,3 δις ευρώ το χρόνο.
dei-commitments-energy-investementsΤο εν λόγω θέμα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς με την τεράστια αυτή επιβάρυνση «ή θα φαλιρίσει η ΔΕΗ ή θα πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο κ. Ζερβός παρουσιάζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, ανέφερε ότι θα προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την λιγνιτική μονάδα Πτολεμαϊδα 5 και η ανάθεσή της θα πραγματοποιηθεί μόλις εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Ακόμα, εξετάζονται σενάρια για να τεθούν εκτός λειτουργίας ορισμένες από τις παλαιότερες ρυπογόνες μονάδες στην περιοχή.
Τέλος, παρουσίασε τις επενδύσεις που προγραμματίζει η ΔΕΗ για την προστασία του περιβάλλοντος στην εν λόγω περιοχή και ειδικότερα για την καταστολή της σκόνης, την προστασία των νερών, τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του θείου και σωματιδίων καθώς και την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταικά και υδροηλεκτρικά) ισχύος 82 και 14 μεγαβάτ αντίστοιχα.

Αναδημοσίευση από : econews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης