Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ἐπιμέλεια –παρουσίαση τῆς Ρ/Φ ἐκπομπῆς: Χρῆστος Τσακούμης

Μετατροπὴ Ρ/Φ ἐκπομπῆς σὲ βίντεο: ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

Οἱ Σαρακατσάνοι, γνωστοὶ καὶ ὡς Καρακατσάνοι ἢ Σαρακατσαναῖοι, εἶναι ἀρχαιοελληνικὴ νομαδικὴ φυλὴ ποὺ βρίσκεται διασκορπισμένη σὲ ὁλόκληρη τὴν ἠπειρωτικὴ Ἑλλάδα. Σήμερα ἡ συντριπτικὴ πλειοψηφία τῶν Σαρακατσάνων ἔχει ἐγκαταλείψει τὸ νομαδικὸ βίο. Τὸ ἀντάμωμα τῶν Σαρακατσαναίων εἶναι εὐκαιρία νὰ συναντηθοῦν φίλοι, γνωστοὶ καὶ συγγενεῖς νὰ θυμηθοῦν τὰ περασμένα, νὰ ἀναπαραστήσουν ἔθιμα, νὰ τραγουδήσουν καὶ νὰ χορέψουν τὰ τραγούδια τους.

Ἀκούγονται τὰ τραγούδια:

1. Τὸ λὲν τὰ ἀηδόνια στὰ κλαριὰ
2. Τὰ Καστανιώτικα βουνὰ
3. Ἀϊτέ μου χρυσοπράσινε
4. Βαριὰ στενάζουν τὰ βουνὰ
5. Ὅσα βουνὰ κι΄ἂν πέρασα


Μιὰ ἐκπομπὴ ἀπὸ τὴν ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ τοῦ Ρ/Φ τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος


Το αλίευσα ΕΔΩ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. – Τό νέο πρωτότυπο ἐπιτραπέζιο ἐκπαιδευτικό βοήθημα ἀπό τήν Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη

Τό “ΙΧΘΥΣ” εἶναι ἕνα πρωτότυπο ἐπιτραπέζιο ἐκπαιδευτικό βοήθημα. Περιέχει γνώσεις πού  ἀναφέρονται στή Γεωγραφία, τήν Ἱστορία, τήν Ποίηση καί  τήν  Παράδοση τῆς Πατρίδας μας, ἐνῶ παράλληλα δίνει ἔμφαση στήν Ὀρθόδοξη Πίστη μέσα ἀπό τίς ὑπόλοιπες  3 μεγάλες κατηγορίες ἐρωτήσεων.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (4 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)
ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Τιμή: 20 εὐρώ
Ὅποιος ἐπιθυμεῖ νὰ γίνει ἀποδέκτης μπορεῖ νὰ ἐπικοινωνήσει μὲ τὴν ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, στὸ τηλέφωνο 2310552207.  
Ἠλεκτρονική διεύθυνση: sales@enromiosini.gr


Το αλίευσα ΕΔΩ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017


Συναγερμό έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλέ Φάλαινα». Oι αρμόδιες αρ­χές διαφόρων χωρών (ΗΠΑ, Ισπανίας, Γαλλίας, Βρετανίας) εκδίδουν οδηγίες για την προστασία των εφήβων. Φορείς και οργανώσεις έχουν ξεκινήσει ενημέρωση σε γονείς και παιδιά για την «Μπλέ Φάλαινα», συστήνοντας τρόπους αντιμετώπισης.

Τό διαδικτυακό παιχνίδι Blue Whale ή Blue Whale Suicide Game, που σημαίνει «Μπλέ Φάλαινα» ή «Μπλέ Φάλαινα, το Παιχνίδι της Αυτοκτονίας», έχει χαρακτηριστεί ως άκρως επικίνδυνο, κα­θώς προσκαλεί τον παίκτη να συμμε­τέχει «χωρίς γυρισμό» και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να σταματήσει κατά τη διάρκεια ή να αρνηθεί τους κανόνες του παιχνιδιού. Χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς προσκαλεί αυτούς που παίζουν να αυτοτραυματιστούν, να συμμετέχουν σε επικίνδυνες δραστηριότητες και τελικά να αυτοκτονήσουν. Ό­πως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, στη Ρωσία οι ειδικοί έχουν βρεί σημαν­τική επιρροή του παιχνιδιού σε 130 θανάτους, χωρίς όμως να μπορούν να επιβεβαιώσουν την άμεση σύνδεσή τους με αυτό. Ο διαχειριστής του παιχνιδιού -περιλαμβάνει ψυχεδελικά σύμβολα, νεκρο­κεφαλές, αρχαίους μύθους- δίνει 50 εν­- τολές σε διάστημα 50 ημερών, τις οποίες οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν· διαφορετικά απειλούνται πως θα «τούς κυνηγήσουν και πως ξέρουν τα πάντα για αυτούς». Οι παίκτες ανήκουν κυρίως στην ηλικιακή ομάδα των 15-17 ετών κι έχουν εμφανίσει δυσ­κολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Αναζητούν αποδοχή, ζεστασιά, σύν­δεση με κάποιον. Επιθυμούν να αι­σθαν­θούν δυνατοί, εκπληρώνοντας τους στόχους που τους θέτουν, έστω κι αν είναι ο θάνατος. Κάποια μέσα δικτύωσης υποστηρίζουν πως όλο αυτό είναι μία φάρσα και ότι καμία σχέση δεν έχει με τις προαναφερόμενες αυτοκτονίες.
Ως δημιουργός του θανάσιμου αυτού παιχνιδιού φέρεται ένας 21χρονος Ρώ­σος, ο Philipp Budeikin (γνωστός και με το ψευδώνυμο Philipp Lis), ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση τουλάχιστον 16 αυτοκτονιών. Βρίσκεται σε φυλακή της Ρωσίας και εξακολουθεί να δέχεται ερωτικές επιστολές από έφηβες. Συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2016, έχει ομολο­γήσει τα εγκλήματά του και με κυνισμό αναφέρει ότι θεωρεί τα θύματά του «βιολογικά απόβλητα». Χαίρεται μάλιστα που πέθαναν και που η δοκιμασία αυτή «καθαρίζει την κοινωνία». Οι έφηβοι «πέ­θαναν χαρούμενοι, τους έδωσα ό,τι δεν είχαν στην πραγματική ζωή... τη ζεστασιά, την κατανόηση και την επικοινωνία», υποστήριξε. Η ψυχολόγος Vero­nika Matyushina δήλωσε: «Πιθανότατα, τα νεαρά κορίτσια που ερωτεύτηκαν τον Philipp Lis δεν έλαβαν αρκετή αγάπη και προσοχή από τους γονείς τους και αυτός ο όμορφος νέος τους έδωσε μέσα από το διαδίκτυο κάποια υποστήριξη και την προσοχή που επιδίωκαν». Ο Anton Brei­do, ανώτερος αξιωματικός της εξεταστι­κής επιτροπής, καταθέτει: «Ένα από τα προβλήματα για μας ήταν ότι 15 παιδιά που αυτοκτόνησαν, κατά τις εντολές του διαχειριστή, είχαν λάβει εντολή να διαγράψουν όλη την αλληλογραφία στους λογαριασμούς των social media, κάτι που όλα το έκαναν». Ωστόσο, ένα 12χρο­νο κορίτσι δεν υπάκουσε και αυτό παρεί­χε στους ερευνητές σημαντικά στοι­χεία, για να φτάσουν στον Budeikin.
Όπως και να έχει το θέμα, από την όλη εξέλιξη προκύπτει για άλλη μιά φορά η ανάγκη ενημέρωσης των παιδιών για τη σωστή και ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Προπαντός, όμως, επιτακτική προβάλλει η ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους. Όσο υπάρχουν παιδιά που αναζητούν προσοχή, αγάπη, φροντίδα και αποδοχή από τον διαδικτυακό κόσμο, τόσο θα υ­πάρχει χώρος για αληθινά ή ψεύτικα παρόμοια παιχνίδια.
Ειδικά σε μικρές ηλικίες, επιβάλλεται να ελέγχουν οι γονείς την καταλληλότητα των διαδικτυακών παιχνιδιών που παίζουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη προσ­οχή χρειάζεται, όταν το παιδί αρχίζει να αποξενώνεται από το φιλικό και το κοι­νω­νικό περιβάλλον και να αισθάνεται υ­περβολική ευχαρίστηση παίζοντας· ό­ταν θυμώνει, επειδή διακόπτει το παιχνίδι και δεν πιστεύει ότι η ενασχόλησή του α­ποτελεί πρόβλημα. Φυσικά η απότομη αλλαγή στις σχολικές επιδόσεις, η συνε­χώς αυξανόμενη χρήση του παιχνιδιού και η διαπίστωση ότι το παιδί λέει ψέμα­τα σχετικά με το παιχνίδι οφείλουν να μας θορυβήσουν.
Στή χώρα μας τον περασμένο Μάιο σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα-θύμα του επικίνδυνου αυτού παιχνιδιού. Αν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση «Μπλέ Φάλαινα» ή σε παρόμοια ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει αμέσως με τη Διεύθυνση Δί­ωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμ­­φωνα με ανακοίνωσή της. Άς κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, για να προστατεύσου­με τα παιδιά μας!
Ευδοξία Αυγουστίνου, Φιλόλογος - Θεολόγος

Πηγή: http://synaxipalaiochoriou.blogspot.gr/


Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

«Δεύτε πρός με…» Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους της Αθωνιάδας



Με την ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Δεῦτε πρός με…» η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία συμμετείχε στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Cinema …διάβασες;;.
Η ταινία βραβεύθηκε μαζί με άλλες 7 μεταξύ 290 συνολικά συμμετοχών.
Η τελική κατάταξη ανακοινώθηκε στην Αθήνα στις 25 Μαΐου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κατά την εκδήλωσης βράβευσης.
Για να παρακολουθήσετε την ταινία ενεργοποιήστε τους υπότιτλους κάνοντας κλικ στην επιλογή CC του προγράμματος αναπαραγωγής.


Το αλίευσα ΕΔΩ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης