Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σσστ!!! Επιλογές 2014-4ο Έτος-36ο Τεύχος




H ΠΕΡΙΠΕΤΙΩΔΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή και την ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία όπου όλα τα βασικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Ηάμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές, τις ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, θα αναδείξουμε μέσα από το νέο μας ντοκιμαντέρ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής.
Γι’ αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, η Νέλλη Ψαρρού μαζί με νέους αλλά και παλιούς συνεργάτες από το πρώτο της ντοκιμαντέρ Golfland? επανέρχεται με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης έρευνας γύρω από αυτό που θεωρούν το σημαντικότερο όλων, το νερό. Η στήριξη και ενίσχυσή σας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας καθώς η ομάδα δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους μα ταυτόχρονα δεν επιθυμεί να απευθυνθεί σε έναν χρηματοδότη προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία της. Γι’ αυτό, απευθύνεται σε άτομα, συλλογικότητες και κινήσεις που, με τη στήριξή τους, θα συνεισφέρουν στα έξοδα του ντοκιμαντέρ και στη διάδοση της πληροφορίας.
                                                 video

Το αλίευσα ΕΔΩ

” Ακυρώνονται τα μεταλλαγμένα! “

NO_GMO_apple-72Νέα μεγάλη ανακάλυψη αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δυο κώδικες στο γονιδίωμα (DNA).
Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, καθηγητή γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο γονιδίωμα (DNA). «Για περισσότερα από 40 χρόνια υποθέταμε ότι οι αλλαγές στο DNA, που επιδρούν στον γενετικό κώδικα, αφορούν μόνο τη σύνθεση πρωτεϊνών. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η βασική υπόθεση σχετικά με την ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος μας προσέφερε μόνο τη μισή εικόνα. Τα καινούργια ευρήματα δείχνουν ότι το DNA

Επιστολή-καταπέλτης του Ιωάννη Καποδίστρια εναντίον των μασονικών στοών που δρούσαν ανεξέλεγκτα στη χώρα!


EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Αριθ. 2953
Μυστική Εγκύκλιος
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προς το Πανελλήνιον
Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.
Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή

"Και αν οι Τούρκοι έχουν καταρρίψει το ΠΝ21 στα Ίμια τίποτα δεν αλλάζει"...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ
Το δράμα των Ιμίων κορυφώθηκε τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996, όπως αυτή που ξεκινά σε λίγες ώρες. Όταν ο ελληνικός λαός κοιμήθηκε με την πεποίθηση ότι ένοπλες δυνάμεις και στρατιωτική ηγεσία είχαν "στριμώξει" την Τουρκία, η οποία θα επέλεγε μεταξύ στρατιωτικής ήττας και υποχώρησης.
Ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν σε βάρος του τουρκικού Ναυτικού στην περιοχή που εξελισσόταν η αντιπαράθεση κια πολα τα τουρκικά σκάφη ήταν ¨λοκαρισμένα" από τα υπέρτερα ελληνικά ενώ και οι συστοιχίες ΜΜ-40 Εxocet είχαν "κλειδώσει" μία τουρκική φρεγάτα στο κεντρικό Αιγαίο. Παραμένει ερωτηματικό αν η Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγκρουσης στερούνταν βλήματα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ: Αιώνια πρότυπα αγιότητας, ανθρωπιάς και παιδείας


  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ:
Αιώνια πρότυπα αγιότητας, ανθρωπιάς και παιδείας

Επιμέλεια: Μιχαήλ Χούλης, Θεολόγος

Η Εκκλησία μας τιμάει στις 30 Ιανουαρίου τους τρεις μεγάλους Ιεράρχες: Βασίλειο το Μέγα, Γρηγόριο το Θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο. Τους «τρεις μεγίστους φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος», που ορθόδοξα ερμήνευσαν το Ευαγγέλιο του Χριστού, διέδωσαν το λόγο της χάριτος, μελέτησαν τις ανθρώπινες επιστήμες σε μεγάλο βαθμό και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Πνευματικά, προσωπικά, κοινωνικά, οικονομικά.

Όταν οι Έλληνες της Αμερικής ανοίγουν σουβλατζίδικα, ένας Νιγηριανός λάτρης της ελληνικής γραμματείας, άνοιξε ελληνικό βιβλιοπωλείο!

Όταν οι Έλληνες της Αμερικής ανοίγουν σουβλατζίδικα, ο Νιγηριανός οδοντίατρος Sam Chekwas, λάτρης της ελληνικής γραμματείας, άνοιξε ελληνικό βιβλιοπωλείο, με στόχο να διαφυλάξει την ελληνική γλώσσα, και να μυήσει σ΄αυτή και τη λογοτεχνία της ακόμα και τους Αμερικανούς!
Είναι το μοναδικό Ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη!

Εύγε του... και ντροπή μας!

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε (φυσικά στα Ελληνικά). Διαρκεί μόνο 4 λεπτά και αξίζει το χρόνο σας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συγκλονιστικό βίντεο: Υπάρχει λύση για θεραπεία από τα ναρκωτικά αλλά η πολιτεία αδιαφορεί.


Τον μαχητικό κ. Νίκο Αργυρόπουλο τον γνωρίσαμε να μιλά για τον πόλεμο στην Κύπρο το 1974, όπου συμμετείχε και πολέμησε παλληκαρήσια και ο ίδιος.
Τον παρακολουθήσαμε να μάχεται για τα εθνικά μας θέματα και να σχολιάζει την λυσσαλέα επίθεση που δέχεται συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια η χώρα μας, από ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα.
Σε αυτό το βίντεο θα δούμε έναν "άλλο" Αργυρόπουλο, να προβάλλει το σπουδαίο έργο του ιατρού - θεραπευτή κ. Δημητρίου Θεοδωρολέα, ο οποίος δίνει ελπιδοφόρα λύση σε έναν άλλο

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος - Από το κατ' εικόνα στο καθ' ομοίωση




http://youtu.be/KZIuXrJjc_w

Ακρίτες: Οι φρουροί των συνόρων της Ρωμανίας εναντίον του Ισλάμ


Εκπληκτικό έργο του Χ. Γιαννόπουλου που απεικονίζει τον Διγενή Ακρίτα

Σχόλιο Διαχειριστή: Οι διορθὠσεις ...........  δικές μου, για μην συνεχίζουμε την διαστρέβλωση της ιστορίας. Τα εντός παρενθέσεως οι κατά φράγκων ονομασίες προς εξυπηρέτηση ίδιων σκοπών. Περισσότερα ΕΔΩ
 
Στις μέρες μας το θέμα της φύλαξης των ελληνικών συνόρων έχει έλθει και πάλι στην επικαιρότητα, λόγω του περιστατικού στο Φαρμακονήσι, το οποίο προβοκατόρικα εκμεταλλεύονται οι "γνωστοί-άγνωστοι", παρουσιάζοντας αλλοιωμένες, κατά το δοκούν, τις συνθήκες και τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος.

ΕΤΟΣ ΠΑΖΛ για το SlideShare - ΠΑΖΛ's Year on SlideShare


ΠΑΖΛ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Αγαπητοί αναγνώστες σας ευχαριστώ που αναδείξατε το ΠΑΖΛ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ως ΕΤΟΣ ΠΑΖΛ για το  SlideShare


 
Ανέβηκαν  7 SlideShares μέχρι σήμερα.
Το περιεχόμενο κοιτάχτηκε 39103 φορές το 2013.

Αυτός  είναι σχεδόν ο πληθυσμός του Μονακό!
 
 
Τα SlideShares του 2013 με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

Βίντεο: Θαύμα Αγίου Πορφυρίου

Ο γέροντας Πορφύριος μιλάει σε  πνευματικά του παιδιά για την αγάπη του Χριστού:
“Λοιπόν, ζωή χωρίς Χριστό δεν είναι ζωή. Πάει, τελείωσε. Αν δε βλέπεις το Χριστό σε όλα σου τα έργα και τις σκέψεις, είσαι χωρίς Χριστό. Πώς το κατάλαβες; Θυμάμαι κι ένα τραγούδι. «Σύν Χριστώ πανταχού, φόβος ουδαμού». Το ‘χετε ακούσει; Έ; Το λένε τα παιδιά, δε το θυμάμαι.
Λοιπόν, έτσι πράγματι πρέπει να βλέπομαι το Χριστό. Είναι φίλος μας, είναι αδελφός μας, είναι ό,τι καλό και ωραίο. Είναι το Παν. Αλλά είναι φίλος και το φωνάζει:
«Σας έχω φίλους, βρε, δεν το καταλαβαίνετε; Είμαστε αδέλφια. Βρε εγώ δεν είμαι … δεν βαστάω την κόλαση στο χέρι, δεν σας φοβερίζω, σας αγαπάω. Σας θέλω να χαίρεστε μαζί μου τη ζωή». Κατάλαβες;
Έτσι είναι ο Χριστός. Δεν έχει κατήφεια, ούτε μελαγχολία, ούτε ενδοστρέφεια, που ο άνθρωπος σκέπτεται ή βασανίζεται από διάφορους λογισμούς και

Ξέρεις ότι ζεις στην Ελλάδα του 2014 όταν...


Γράφει ο SakTsak

Ξέρεις ότι ζεις στην Ελλάδα του 2014 όταν:
  • Διπλοπαρκάρεις, περνάς με κόκκινο, κλείνεις τις ράμπες των αναπήρων, κορνάρεις με την πρώτη ευκαιρία, δε δίνεις ποτέ προτεραιότητα, νομίζεις ότι οι δρόμοι σου ανήκουν αλλά κατηγορείς και όλους τους άλλους που πράττουν το ίδιο.

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

psomi_pnyka 
Νίκος Κατσαρός
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ

Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α αποτελούμενη απο 335 σελίδες που παρήγγειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης και που κόστισε 990.000 Ευρώ δηλαδη περίπου 3000 Ευρώ η σελίδα ειναι πολύ αμφίβολο εάν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.Η ¨Εκθεση αυτή εχει σαν στόχο και σκοπό την μείωση των τιμών μιας σειράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, οπως γάλα,ψωμί ,απορρυπαντικά ,μη συνταγογραφούμενα  φάρμακα κλπ.Με τις προτάσεις αυτές του  ΟΟΣΑ εχουν αντιδράσει ολοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι, φαρμακοποιοί, αρτοποιοί, κτηνοτρόφοι κλπ. επισημαίνοντας οτι τα μέτρα θα οδηγήσουν σε  πιθανή επικινδυνότητα της ασφάλειας  των προίόντων και υποβάμιση  της ποιότητας των αλλά και της ποιότητας ζωής των καταναλωτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ” ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ “

ΣΥΝΞΗ 23 1 2014 Η συνέντευξη Τύπου  του τέως εισαγγελέα κ. Ιωάννη Σακκά για την αναγγελία της υποψηφιότητάς του στην Αθήνα, στις επερχόμενες  δημοτικές εκλογές του Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014. Χαρακτηριστική ήταν η αυθόρμητη προσέλευση και συμμετοχή πολλών δημοτών της Αθήνας, που εκδήλωσαν  την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Ι. Σακκά.
Από τους διοργανωτές, της δημοτικής κίνησης «Ακομμάτιστοι Αθηναίοι Πολίτες»  που εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Καραβαζάκης, επιβεβαιώθηκε η θέλησή τους να συμβάλουν στην «πολιτική αφύπνιση και χειραφέτηση των Αθηναίων, χωρίς διχαστικές ιδεοληψίες και ιδιοτελείς  υστεροβουλίες».    

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος - Γιατί οι γυναίκες πρέπει να φορούν φόρεμα και όχι παντελόνι;


http://youtu.be/cXSfcAofqbc

Ινδονησία: Η χώρα όπου ανθίζει το χαμόγελο των ανθρώπων


Η Ινδονησία ισορροπεί σχεδόν στη γραμμή του Ισημερινού της Ασίας. Είναι από τις πλέον εξωτικές χώρες του κόσμου με ποικίλα ενδιαφέροντα. Βρίσκεται ανάμεσα στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό. Αποτελείται από περισσότερα από 17.000 νησιά, μικρά και μεγάλα. Η έκτασή της φτάνει τα 1.900.000 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της τα 270 εκατομμύρια. Οι Ινδονήσιοι ονομάζουν τη χώρα τους «Τάναχ Αϊρ Κιτά», δηλαδή «η χώρα μας και η θάλασσα».
Λόγω του θερμού κλίματος με ετήσιες διακυμάνσεις θερμοκρασίας από 28 έως 38°C και των πολλών βροχοπτώσεων διαθέτει πλούσια βιοποικιλότητα. Το 88% των κατοίκων είναι Ισλαμιστές και μόλις 6% ανήκει σε χριστιανικές ομολογίες.
Ένα ταξίδι ονείρου στη μεγάλη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας έγινε πραγματικότητα. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 13 χρόνια ξεκινώντας από το μηδέν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έδρα της την πρωτεύουσα Μεντάν της Σουμάτρας.
Φιλοξενία στο σπίτι του π. Χρυσοστόμου Manalu
Φιλοξενία στο σπίτι του π. Χρυσοστόμου Manalu

Συνεχίζεται ο πόλεμος για τους ιεροδιδασκάλους…

138964396852310     Πάντα προκλητικοί οι πράκτορες της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη κατά του νόμου για τους ιεροδιδασκάλους του Κορανίου…
Άρχισε εδώ και λίγες ημέρες να λειτουργεί το…εκπαιδευτικό τμήμα του νέου νόμου για τους ιεροδιδασκάλους, με την τοποθέτηση των πρώτων εξ αυτών σε σχολικές μονάδες των νομών Ξάνθης και Ροδόπης (θυμίζουμε ότι θα

ΑΠΔΠΧ: Σε επιτήρηση μπαίνει η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση) για τα

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με πρόσφατη απόφασή της και μετά από ενδελεχή έλεγχο, ότι παρατηρείται σωρεία παραβάσεων και ανασφαλών συνθηκών λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφηση Απόρριψη ς για την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, θέτει σε επιτήρηση την ΗΔΙΚΑ.

 Με την υπ’ αριθμόν 138/2013 απόφαση της Αρχής η ΗΔΙΚΑ τίθεται υπό «επιτήρηση», ενώ απευθύνονται «εμπιστευτικού χαρακτήρα» συστάσεις προς τον υπεύθυνο επεξεργασίας που άπτονται είτε της συμμόρφωσής του με τους όρους

Γερμανία: οι ΑΠΕ είναι πανάκριβες, φορτώστε τις στους πολίτες κι όχι στη βιομηχανία!

http://www.euractiv.com/energy/expensive-renewable-energy-threa-news-532637
Όπως μας λέει η EurActiv, ο νέος Γερμανός υπουργός Οικονομίας & Ενέργειας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (SPD) θεωρεί ότι η ακριβή ενέργεια από τις ΑΠΕ απειλεί τη Γερμανική βιομηχανία!  
Germany will risk losing its big industries unless they are sheltered from the cost burden of renewable energy, its economy minister said.
Το Δεκέμβριο η Κομισιόν έφερε ανατριχίλα στη Γερμανική βαριά βιομηχανία, όταν ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει αν η απαλλαγή απ' τις υψηλές χρεώσεις των ΑΠΕ συνιστά κρατική ενίσχυση. Κι αμέσως ο Γκάμπριελ έσπευσε στις Βρυξέλλες για επαφές: "πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι Γερμανικές ενεργοβόρες βιομηχανίες δεν θα επιβαρύνονται απ΄ τις ταρίφες που προβλέπει ο νόμος EEG για τις ΑΠΕ".

Γιατί Έκλαψαν οι Βατραχάνθρωποι πάνω στα Ίμια!!!!




«Το είχαμε πάρει απόφαση οτι ἦταν ἡ τελευταία μας νύχτα. Αρχίσαμε να γράφουμε στα ρούχα μας, στα παπούτσια μας και σε οτι αντικείμενο είχαμε ώστε αν τα βρίσκανε να είχε κάτι η οικογένειά μας».
Ακούστε τὸ βατραχάνθρωπο ποὺ έζησε τα γεγονότα των Ιμίων να περιγράφει συγκινημένος τις εμπειρίες του απὸ τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου του 1996. Περιγράφει τη μετάβαση των βατραχανθρώπων στη μία βραχονησίδα και την απόφασή τους να υπερασπιστούν το Ελληνικὸ έδαφος μέχρι θανάτου. Αναφέρεται στις προδοτικὲς εντολὲς που........έλαβαν απὸ την τότε  πολιτική ηγεσία της χώρας και λυγίζει όταν θυμάται την επιστροφή του στη μονάδα κρατώντας την Ελληνικὴ σημαία που τους διέταξαν να την κατεβάσουν από την βραχονησίδα. Τέλος, δε μπορεί να ξεχάσει όλο το πολεμικὸ σκηνικὸ που είχε στηθεί στη περίμετρο των Ιμίων, με τους βατραχανθρώπους να μένουν τρεις ημέρες άυπνοι για να υπερασπίσουν τα Ελληνικὰ εδάφη. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



                               https://www.youtube.com/watch?v=WgvVUvylV10

Το αλίευσα ΕΔΩ

Το πρώτο κρούσμα «έξυπνου» ψυγείου «στρατολογημένου» από χάκερ

Σχόλια ID-ont: α) Πριν λίγες ημέρες θέταμε το ερώτημα: το "έξυπνο" είναι και ασφαλές; Θέλει άραγε απάντηση αυτό το ερώτημα;;; 

β) Αυτός ο παροξυσμός με τις "έξυπνες" συσκευές θα μας οδηγήσει μια μέρα στο να μην ξέρουμε ποιανού συσκευή κλέβει τι από ποιόν και πως χρησιμοποιούνται τα κλεμμένα... Είναι αυτό κοινωνία;
Η αμερικανική Proofpoint ανακάλυψε το πρώτο ψυγείο που, μαζί με 100.000 άλλα μηχανήματα, διακινούσε στο διαδίκτυο ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σαράντος Ι. Καργάκος, Γιά τό τζαμί τοῦ Βοτανικοῦ





Γιά τό τζαμί τοῦ Βοτανικοῦ


Μοῦ ζητήθηκε πρό καιροῦ νά ἔχω συμμετοχή σέ μιά συζήτηση γιά τό ὑπό ἀνέγερση τζαμί σέ μιά πρωινή ἐκπομπή τῆς Δημόσιας Τηλεοράσεως. (Ἀλήθεια, κανείς ἁρμόδιος δέν σκέφθηκε τί σημαίνει ὁ ὅρος δημόσιος, ὅταν ἐκφέρεται κατά θηλυκό γένος;). Ἀρνήθηκα, προφασιζόμενος βαρηκοΐα. Ἡ κυρία, ὅμως, ἦταν ἐπίμων καί μοῦ πρότεινε νά σταλεῖ συνεργεῖο στό σπίτι μου, ὅπου θά κάνω μιά δήλωση μέ τίς ἀπόψεις μου καί δέν θά ὑπάρξει πρόβλημα ἐμπλοκῆς σέ διάλογο.

«NA, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ! Δὲν κάνουμε προσευχή. Δὲν ἔχουμε ἀναγάγει τὴν προσευχὴ σὲ πρῶτο στοιχεῖο τῆς ζωῆς μας» (γέρ. Εὐσ. Βίττης)


 

Ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ μακαριστοῦ γέροντος Εὐσεβίου Βίττη στὴν Ἱ. Μ. Ὁσ. Γρηγορίου Ἁγ. Ὄρους, 20.8.1998 Περιοδ. «Ὅσιος Γρηγόριος», ἀρ. τ. 38, 2013, σελ. 70-71 Ἠλ. στοιχειοθεσία «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»

.               […] Νὰ πιστέψουμε βαθιὰ στὴν προσευχή. Νομίζω, ὅτι σ᾽ αὐτὸ ὑστεροῦμε. Δὲν τὸ κάνουμε ζήτημα προσευχῆς. Ἦταν κάποιος μοναχός – πολὺ πιστὸς ἄνθρωπος- καὶ συνάντησε ἕνα γέροντα. “Πῶς τὰ πᾶτε, παιδί μου”, λέει ὁ γέροντας. “Καλά, ἀλλὰ νά δὲν ἔχουμε βροχή”. “Βροχή; Δὲν κάνετε προσευχή;”. “Κάνουμε προσευχή, ἀλλὰ δὲν ἔρχεται”.

” Έφυγε μια ηρωίδα που αρνήθηκε να πάει ως επισκέπτρια στο σπίτι της. “


Ελένη Αδάμου-Βλάχου
Ελένη Αδάμου-Βλάχου
Η ηρωική μάνα -όλων- των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας του 1974, η Ελένη Αδάμου Βλάχου, από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας, έφυγε χθες από τη ζωή στα 82 της χρόνια προδομένη από την καρδιά της.
Δεν άντεξε το μαρτύριο της αναμονής για τη διακρίβωση της τύχης του αγαπημένου της γιου Νίκου, αγνοούμενου έφεδρου από τη δεύτερη εισβολή τον Αύγουστο του 1974 στο Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας.

Νίκος Χειλαδάκης, «Χαρά» των Τούρκων ο Βενιζέλος




«ΧΑΡΑ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Άλλο πoυ δεν ήθελαν οι Τούρκοι να έχουν ένα υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας όπως ο… αξιότιμος κ Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως αναφέρει σύσσωμος σχεδόν όλος ο τουρκικός τύπος, (25/1),  ο κ Βενιζέλος σε δηλώσεις του από την Αθήνα ανέφερε ότι η Τουρκία έχει τα λιγότερα προβλήματα από όλους τους γείτονες της με την

Δείτε πώς διαστρεβλώνουν την αλήθεια οι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη!

en     
Νέα απίστευτα ψέματα επί ψεμάτων στο διαδίκτυο από τον σεσημασμένο πομακικής καταγωγής τουρκοφασίστα Τζεγκίζ Ομέρ…
Αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ» ίσως να φαίνεται και ασήμαντο εκ πρώτης όψεως, αλλά στην πραγματικότητα είναι απολύτως ενδεικτικό της χυδαίας προπαγάνδας και των απίστευτων ψεμάτων με τα οποία οι

Κυριακή Ζακχαίου (ΙΕ΄ Λουκᾶ) - ῾Η νοσταλγία γιά κάτι διαφορετικό (πρωτοπρεσβ. ᾿Αλεξ. Σμέμαν)

zakxaios2 
Η Όρθόδοξη Εκκλησία για να μας προετοιμάσει για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή,αρχίζει να μας αναγγέλλει τον ερχομό της έναν ολόκληρο μήνα πρίν αυτή αρχίσει. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει ό άνθρωπος πώς πέρα από την αφοσίωση του στίς αναρίθμητες ασχολίες της ζωής, θα πρέπει να αφιερώσει επίσης φροντίδα για την ψυχή, για τον εσωτερικό του κόσμο.

Η αναζήτησις του Χριστού (ΙΕ΄Λουκά) - π. Αθανάσιος Μυτιληναίος



Ὁμιλία π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου στὴν ΙΕ΄Λουκᾶ - Ζακχαίου(Λουκᾶ 19, 1-10).
Πραγματοποιήθηκε στὶς 24-01-1982.


 https://soundcloud.com/vagos/chm1zwkhbnc3

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Άγνωστοι Έλληνες: Μαυροφορεμένοι Σαρακατσάνοι πενθώντας για την Πόλη

Sarakatsanoi 
Ερευνώντας την μακραίωνη ελληνική παρουσία στην περιοχή των Βαλκανίων και έχοντας αναφερθεί διεξοδικά στους Βλάχους και τους Αρβανίτες, που παρά τις συνεχείς αντίξοες συγκυρίες κρατούν ζωντανή την καταγωγή και την παράδοσή τους, το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο στο εξίσου ελληνικό φύλο, τους Σαρακατσάνους ή αλλιώς Σαρακατσαναίους.

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής ( ΙΕ΄ Λουκά) - 26/1/2014

 

  Το Ευαγγέλιο της Κυριακής ( Λουκ. ιθ΄ 1 - 10 ) 

  1 και εἰσελθὼν διήρχετο τὴν ῾Ιεριχώ·
  2 καὶ ἰδοὺ ἀνὴρ ὀνόματι καλούμενος Ζακχαῖος, καὶ αὐτὸς ἦν ἀρχιτελώνης, καὶ οὗτος ἦν πλούσιος,

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Νέο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη το 2013 στη Γερμανία!


Αιολικά; Ποιά αιολικά; Φωτοβολταϊκά; Ποιά φωτοβολταϊκά; Όπως γράφει το SPIEGEL, η Γερμανία έκανε το 2013 νέο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη την τελευταία 20ετία! Και όπως βλέπετε στο διάγραμμα, που δείχνει τα στοιχεία παραγωγής του 2010 και 2011, η βασική πηγή ηλεκτροδότησης της Γερμανίας είναι το κάρβουνο και η συμμετοχή του αυξάνεται συνέχεια! 
Το 1990, αμέσως μετά την ενοποίηση με την Ανατολική Γερμανία, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ήταν 171TWh, με όλα όμως τα παλιά εργοστάσια της Ανατολικής Γερμανίας σε λειτουργία! Από τότε πολλά εργοστάσια έκλεισαν, αλλά το 2013 η παραγωγή έφθασε τις 162TWh, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της AG EnergieBilanzen.
Η αύξηση αυτή οφείλεται στο ό,τι το 2012 μπήκαν σε λειτουργία λιγνιτικές μονάδες με συνολικά 2.743MW, πολύ περισσότερα από τα 1.321MW που αποσύρθηκαν λόγω παλαιότητας. 
Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα ... να αυξάνονται οι εκπομπές CO2 της Γερμανίας, κάτι που δεν αρέσει στους Πράσινους, οι οποίοι κάλεσαν την κυβέρνηση "να αυξήσει το φόρο στις εκπομπές CO2, προκειμένου

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι κατέστρεψαν τους αρχαίους ναούς!..


Αναζητώντας με νηφαλιότητα την ιστορική αλήθεια, που θέλει να λέει ότι λάθη έγιναν από πολλές πλευρές, ας αναλογιστούμε πόσες καταστροφές έκαναν οι ίδιοι οι αρχαίοι με τους ανεξάντλητους εμφυλίους πολέμους (Πελοποννησιακοί Πόλεμοι, Ιεροί Πόλεμοι, Μεσσηνιακοί πόλεμοι κλπ)!.. Ο Ηρόστρατος, για παράδειγμα, πυρπόλησε τον Ναό της Εφεσίας Αρτέμιδος, που ήταν ένα από τα 7 Θαύματα του Κόσμου, η Θήβα με εξαίρεση την οικία του ποιητή Πίνδαρου κατεστράφη ολόκληρη, ενώ οι Ρωμαίοι άδειασαν κυριολεκτικά την αρχαία Ελλάδα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά της στοιχεία!.. Ας διαβάσουμε, λοιπόν, σήμερα μία περισπούδαστη μελέτη του Πρωτοπρεσβύτερου Κυριακού Τσουρού πάνω σ' αυτό το θέμα, η οποία συμβάλλει κατά πολύ στην αντικειμενική διαφώτιση αυτού του θέματος!..

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;
Πρωτοπρ. Κυριακού Τσουρού Γραμματέως της Σ. Ε. επί των αιρέσεων

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Άγνωστοι» Έλληνες: Πομάκοι, περήφανοι ακρίτες της Ελλάδας


pomakoi4 
Αναζητώντας εδώ και τόσον καιρό τα ίχνη των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο κλείνουμε ένα ακόμη από τα τόσα ταξίδια μας, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό στην περιοχή των Βαλκανίων.
Μιλήσαμε για τους Βλάχους, τους Αρβανίτες, τους Σαρακατσάνους, που εδώ και πολλά χρόνια, διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη, δεν παρασύρονται από τις εκάστοτε αντίξοες συνθήκες αλλά αντιθέτως διαφυλάττουν ως φυλαχτό την καταγωγή και την ιστορία τους, σημαδεύοντας ανεξίτηλα και τους ξένους πληθυσμούς που ζουν σε εκείνα τα μέρη…
Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με τους περίφημους Πομάκους.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο από την Εστία Πατερικών Μελετών



estia paterikon meleton.png

Παντού αξιοποιούν εγχώριες πηγές ενέργειας: στην Ελλάδα πότε;


Για πρώτη φορά το 2013 οι εξαγωγές κάρβουνου απ' το μεγάλο λιμάνι Richards Bay της Νότιας Αφρικής ξεπέρασαν τα 70 εκατ. τόννους. Οι εξαγωγές κατευθύνθηκαν κυρίως σε Ινδία και Πακιστάν, καθώς και σε Κίνα, Ιαπωνία,  Νότια Κορέα και Ταϊβάν.
Οι χώρες της Ασίας εξασφαλίζουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για τους πολίτες και τη βιομηχανία τους καίγοντας κάρβουνο. Γιατί δεν βάζουν αιολικά, αφού "ο άνεμος είναι δωρεάν"; Γιατί δεν βάζουν φωτοβολταϊκά, αφού "ο ήλιος είναι ανεξάντλητος"; Γιατί δεν καίνε φυσικό αέριο, που είναι πιο "ευγενές" καύσιμο

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Όσα δεν πέτυχε ο κομμουνισμός τότε τα κάνουν τώρα»

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1947 (vid)
«Όσα δεν πέτυχε ο κομμουνισμός με την ανταρσία εναντίον του Έθνους γίνονται σήμερα κατορθωτά με τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του που βρίσκονται στον δεξιό χώρο».
 
Αυτό δήλωσε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, στο το καθιερωμένο μνημόσυνο που τελέστηκε την Κυριακή 12/01/2014 εις μνήμην των πεσόντων στρατιωτών κατά την Μάχη της Κονίτσης τον Δεκέμβριο του 1947. 

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο!

  • «Βάζουν πόδι» στην Μεσόγειο θάλασσα κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία για πρώτη φορά στα χρονικά
  • Πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Κίνας θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Τα ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην διεθνή επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά των χημικών όπλων της Συρίας, σύντομα θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Μεσόγειο Θάλασσα», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας σε επίσημη ανακοίνωση του.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε απείθεια τους μουσουλμάνους της Θράκης!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Άκρα σιωπή από το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Ο γνωστός και ως σκιά του τούρκου προξένου της Κομοτηνής, χαρακτηρισμένος ως «το σακάκι του πρόξενου», βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, φωτογραφηθείς πριν από λίγες ημέρες με ομάδα τουρκοφρόνων στην Γερμανία υπό την «σημαία της ανεξάρτητης Θράκης», επανέρχεται με ανακοίνωσή του -προς τους μουσουλμάνους της Θράκης- στο προσκήνιο με τον πλέον προκλητικό τρόπο.

Η Αχαριστία - π. Αθανάσιος Μυτιληναίος





Ὁμιλία π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου στὴν Κυριακή ΙΒ΄ Λουκᾶ. (Λουκ. 17, 12-19)
Πραγματοποιήθηκε στὶς 16-01-83

Κυριακή ΙΒ' Λουκά (των 10 λεπρών)

πρωτ. π. Γεωργίου Δορμπαράκη
«Οι δε εννέα πού; Ουχ ευρέθησαν υποστρέψαντες δούναι δόξαν τω Θεώ, ει μη ο αλλογενής ούτος;»
α. Ο Κύριος στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ΙΒ΄ Κυριακής του Λουκά έρχεται αντιμέτωπος με το κοινωνικό περιθώριο, με τους ανθρώπους δηλαδή που η ιουδαϊκή κοινωνία είχε αποκλείσει, λόγω της φοβερής, για τα δεδομένα της τότε – και όχι μόνον – εποχής, αρρώστιας της λέπρας. Κι αντιμετωπίζει την πίστη τους, καθώς Τον παρακαλούν να τους ελεήσει και να τους θεραπεύσει: «Ιησού επιστάτα, ελέησον ημάς». Και πράγματι, ο Κύριος ανταποκρίνεται στο αίτημά τους και τους θεραπεύει, μ’ έναν έμμεσο όμως τρόπο:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Περί Θεοσοφίας - π. Αθανάσιος Μυτιλιναίος




Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ - Ανδρέας Κούκος (Βίντεο)


ΛΟΓΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ

Η απάντηση της ΠΑ στις συνεχείς κατασκοπευτικές πτήσεις τουρκικών UAV

" ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ"
Σε μια κίνηση που δείχνει ότι η Πολεμική Αεροπορία με τα πενιχρά κονδύλια που έχει στην διάθεσή της "θα το παλέψει" προκειμένου να "σκρινάρει" την τουρκική Αεροπορία εκτός Αιγαίου μετασταθμεύει την Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών «ΑΧΕΡΩΝ» από την 131ΣΜ στην Πρέβεζα στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.
Με αυτή την κίνηση "απαντά" στις συνεχείς πτήσεις τουρκικών UAV στο Αιγαίο επάνω από τα ελληνικά νησιά αφού πλέον ο ΠΗΓΑΣΟΣ, ένα 100% ελληνικό σχέδιο από την Ελευσίνα θα έχει την δυνατότητα να "σαρώνει" ολόκληρη την μικρασιατική ακτή και να μεταδίδει πολύτιμες πληροφορίες στοχοποίησης των τουρκικών βάσεων, αλλά και να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης.
Και όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της Αεροπορίας στο defencenet.gr "Κι εμείς μπορού,με να κάνουμε το ίδιο και θα το αποδείξουμε"...
Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης επισκέφθηκε στις 15 Ιανουαρίου την 131 Σμηναρχία Μάχης (131ΣΜ) και τη Forward Operating Base Αktion (FOB Άκτιο) του ΝΑΤΟ, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή τους και για το επίππεδο της επιχειρησιακής κατάστασης της μονάδας, η οποία πλέον μπαίνει στα "βαθιά νερά".
Να σημειώσουμε ότι στις ΕΔ δεν είναι και τόσο ικανοποιημένες από το HELIOS II στο τομέα της στοχοποίησης, αφού οι Γάλλοι δίνουν "με το σταγονόμετρο" τις φωτογραφίες" και όχι αυτές που θέλουμε...
Γι αυτό το λόγο υπαγορεύθηκε και η μεταφορά των ΜΕΑ στην Ελευσίνα, προκειμένου να βελτιωθεί η τακτική εικόνα, εισικά στους ναυστάθμους του εχθρού και τα πολεμικά του αεροδρόμια.
c
Η πρώτη φωτογραφία Σταθμού Εδάφους (ΣΕΔ) των ΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ που αποδέσμευεται από την ΠΑ.
k
Το ΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ με ευδιάκριτο το κάλυμμα της κεραίας δορυφορικής ζεύξης δεδομένων πουου επέτρεψε την επέκταση της εμβέλειας ζεύξης από τα 60 στα 120 ν.μ. για μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (real time) και 120 στα 150 ν.μ. για μετάδοση σε σχεδόν πραγματικό χρόνο (near-real time).

Το αλίευσα ΕΔΩ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ "ΒΡΕΘΕΙ" ΠΟΤΕ, Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ! (Άς το διαβάσουν ΜΟΝΟΝ οι πολύ "ανήσυχοι"...)

EΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΥΧΟΝ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΜΙΑ  Σ Ω Τ Η Ρ Ι Α
ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΗΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ "ΜΑΣΤΙΓΕΣ" ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ,  ΟΠΩΣ Λ.Χ. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ,  ΜΟΛΙΣ ΤΟΤΕ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! 
Συνήθως στον ξένο Τύπο, αλλά και στον "δικό μας", θα συναντήσετε αρκετούς αρθρογράφους, απολύτως "ευθυγραμμισμένους" με το σύστημα (για να μήν απωλέσουν την δουλειά τους και το "παραδάκι" ασφαλώς!) να μιλούν συχνότατα με πολύ απαξιωτικούς τρόπους και διατυπώσεις, για "συνομωσιολογίες". Το συνηθίζουν ιδιαιτέρως, όταν δεν "αντέχουν" να ερμηνεύσουν άπειρα περιστατικά και γεγονότα, όσον αφορά την πολιτική, την ιστορία και την διπλωματία. Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω, αλλά στην παρούσα ανάρτησή μας, αγαπητοί φίλοι και φίλες της 'Εθνικής Εταιρείας', το θέμα μας άπτεται της Ιατρικής! Και Δ Ε Ν είναι δήθεν και τάχα "συνομωσιολογικό", 1.000% ! (Τα στοιχεία που ακολουθούν, μπορεί να είναι κατά μία έννοια, σχετικώς γνωστά στις ΗΠΑ, πάντως όχι εδώ! Για την αντιγραφή Διεύθυνσις Υγείας 'Εθνικής Εταιρείας'.)

«Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους» «… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…»

«Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους» «… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…»
«Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους»
«… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…»
Αγαπητά μου Παιδιά,
Μαζί με πολλούς άλλους άξιους και γενναίγους Έλληνες πολεμήσαμε και λευτερώσαμε τούτο τον τόπο που πατάτε εσείς, και να στοχάζεστε πως τον λευτερώσαμε για σας που γεννηθήκατε σε πατρίδα ελεύθερη, γιατί εμείς λίγο την απολάψαμε, ότι, μόλις εδιώξαμε τους Τούρκους, αρχίσαμε να τρώμε ο ένας τον άλλον κι έτσι μας βρήκαν διαιρεμένους οι Μπαυαροί και μας τζαλαπάτησαν.

Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης: Ο μεγάλος αρχαιολόγος που ανακάλυψε τον χρυσό της Βακτρίας

 Αλεξάντρα Γκορμπατένκο, 
 
Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης: Ο μεγάλος αρχαιολόγος που ανακάλυψε τον χρυσό της Βακτρίας

Φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο του Βίκτωρα Σαρηγιαννίδη
Τον αποκαλούσαν θρύλο της παγκόσμιας αρχαιολογίας, καθώς έκανε δύο από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα: Βρήκε τη νεκρόπολη του Γκονούρ στο έδαφος του σημερινού Τουρκμενιστάν και επτά βασιλικούς τάφους στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου ανακαλύφθηκαν 20 χιλιάδες αντικείμενα από χρυσό, ο λεγόμενος «Χρυσός της Βακτριανής» (ή της Βακτρίας).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης