Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μειονότητες και Μη-οντότητες: Η κατασκευή μειονοτήτων καί η διαστρέβλωση της Ιστορίας μας

Φωτό:phonart.eu

Φωτό:phonart.eu
Κωνσταντίνου Ι. Χολέβα Πολιτικού Επιστήμονος
 Ο Μισέλ Παγιαρές, Γάλλος δημοσιογράφος, έζησε στην τουρκοκρατούμενη τότε Μακεδονία τα ταραγμένα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα, έμαθε και είδε πολλά (1903-1907). Αυτές τις εντυπώσεις και εμπειρίες του κατέγραψε στο βιβλίο του «Η Μακεδονική θύελλα», το οποίο εκυκλοφορήθη πρώτα στα γαλλικά και πολύ αργότερα στα ελληνικά (εκδόσεις Τροχαλία, Αθήνα 1994). Στις σελίδες 541 και 542 αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον περιστατικό, το οποίο μας βοηθά να καταλάβουμε πως τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων και οι εθνικισμοί των μικροτέρων κρατών οδηγούν πολλές φορές στην κατασκευή ανυπάρκτων εθνικών συνειδήσεων και τεχνητών μειονοτήτων. Γράφει, λοιπόν:

” Οι πολλαπλές επαφές της ελληνικής ΑΟΖ “

ελληνική ΑΟΖ 2Ν. Λυγερός
Οι πολλαπλές επαφές της ελληνικής ΑΟΖ είναι πλέον μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανείς ν’ αμφισβητήσει. Αυτές οι επαφές με βάση την ΑΟΖ αποδεικνύουν ότι η ελληνική ΑΟΖ αλλάζει ήδη τη γεωπολιτική μας θέση, διότι τώρα διεκδικούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δίχως να παραμένουμε παθητικοί. Οι επαφές είναι πιο πρακτικές και αφορούν όλες τις χώρες που αγγίζουν με την ΑΟΖ τους τη δική μας ΑΟΖ, πράγμα το οποίο δείχνει ότι δεν εξετάζουμε τα πάντα μόνο και μόνο μέσω του διαύλου των ελληνικών – τουρκικών σχέσεων. Η ΑΟΖ έχει αλλάξει αυτήν την προοπτική και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για την πατρίδα μας. Επιπλέον, βλέπουμε τώρα ότι δημιουργούμε ένα πλέγμα σχέσεων σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο δίχως να βάζουμε στην άκρη το ευρωπαϊκό στοιχείο που μας χαρακτηρίζει στην περιοχή.

Βόμβα από τον Αλέξη Μητρόπουλο πίσω από τον “καπνό”: Παραιτήθηκαν de jure της αναδιαπραγμάτευσης του δανείου!!!

Με τον ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α 18/25-1-2013) η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) παραιτήθηκε και de jure από την εθνική μας κυριαρχία και την αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και ανέλαβε τη δέσμευση να χορηγήσει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (σελ. 358 επ.) περί αυτού. Η γνωμοδότηση βεβαιώνει:
« ● ότι το δικαιούχο κράτος-μέλος με τη σύναψη της σύμβασης (κύριας ή τροποποιητικής) έχει έγκυρα και αμετάκλητα δεσμευτεί να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του,
• ότι η εκ μέρους του δικαιούχου κράτους-μέλους σύναψη, παράδοση και εκπλήρωση των συμβάσεων δεν έχουν και δεν πρόκειται να παραβιάσουν οποιονδήποτε εφαρμοστέο κανόνα δικαίου, κανονισμό ή απόφαση αρμόδιας Αρχής ή οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία ή συνθήκη που εκπορεύεται από κάποιο διεθνή οργανισμό,

Η επιστήμη της συγχώρεσης από τον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη…

Γερων Ιακωβος Μορφωμένος άνθρωπος ο κ. Σταύρος. Με πτυχίο πανεπιστημίου και ξένες γλώσσες και πείρα ζωής. Δυσκολευόταν, όμως, στα πνευματικά. Δεν μπορούσε να καταλάβει και τα πιο απλά πράγματα. Όλα τα εξέταζε και τα πλησίαζε ορθολογιστικά. Είχε αναπτύξει το νου και όχι την καρδιά. Δεν ήταν πρόθυμος να συγχωρήσει εύκολα τους άλλους. Ειδικά αυτούς που έβλεπε κατώτερους και εμπαθείς. Καθόταν τώρα απέναντι από τον Γέροντα Ιάκωβο, έναν ασκητικό ιερομόναχο, με ροζιασμένα χέρια και ένοιωθε σαν μαθητούδι μπροστά στον δάσκαλο. Ερωτήσεις πολλές. Αντιρρήσεις περισσότερες. Αλλά και οι απαντήσεις σοφές και αποκαλυπτικές.
Ρώτησε τον Γέροντα για το σοβαρό (το σοβαρότερο;) θέμα της συγχωρήσεως των άλλων ανθρώπων, που δυσκολευόταν να το κατανοήσει:

Αυτός είναι ο Έλληνας που... ντρόπιασε την Apple!





Το όνομά του είναι Γιάννης Παπανδριόπουλος και είναι ο Έλληνας από τη Μελβούρνη που κατάφερε να βάλει τα γυαλιά στην Apple ανακαλύπτοντας τις "κρυμμένες" δυνατότητες του iPhone! Αυτή, είναι η ιστορία της ζωής του!

Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αυστραλία. Εκεί ξεκίνησε και το «ταξίδι» του στον κόσμο των προγραμματιστών. Σήμερα, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχει την εταιρία SnappyLabs.
Είναι εκείνος που κατάφερε να μετατρέψει το iPhone 5 σε μια πλήρη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβά 20 ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο! Πως; Με ένα application!

Σήμερα θεωρείται κορυφή στον τομέα του και μεγάλες εταιρίες απλώνουν εκατομμύρια δολάρια... χαλί στα πόδια του για να αγοράσουν την εταιρία του. Εκείνος προτίμησε την Apple
Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να γράφει έναν κώδικα. Πριν από επτά χρόνια, ο Γιάννης Παπανδριανόπουλος (jpap όπως τον αποκαλούν όσοι τον ξέρουν) ανέπτυξε αλγόριθμους (προγράμματα) που πολλαπλασίαζαν τις δυνατότητες των χάλκινων καλωδίων ώστε να μπορούν να «σηκώσουν» ακόμη και ταχύτητα 100 Mbps.

Έγινε γνωστός στον κόσμο των προγραμματιστών και η πρόταση από την Αμερική δεν άργησε. Από τη Μελβούρνη, την οποία όπως δηλώνει υπεραγαπά, έφτασε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και το Σαν Φρανσίσκο.

Με το application SnappyLabs κατόρθωσε να «ξεκλειδώσει» τις κρυφές δυνατότητες του iPhone. «Το hardware του iPhone 5 είναι εξαιρετικό και απλώς δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως» δηλώνει ο ίδιος σύμφωνα με την Espresso.

Με το SnappyLabs το iPhone 5 μπορεί να τραβήξει 60 καρέ το δευτερόλεπτο με ανάλυση 1 megapixel
Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος έψαξε και βρήκε νέους τρόπους επεξεργασίας εικόνας ώστε η φωτογραφική μηχανή του iPhone να αποκτήσει ταχύτητα ανάλογη με μιας φωτογραφικής μηχανής τύπου DSLR.
Η εφαρμογή SnappyLabs επιτρέπει στον κάτοχο του iPhone 5 να βγάλει συνεχόμενες και σε υψηλή ανάλυση φωτογραφίες, κάτι που ήταν αδύνατον με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του smartphone της Apple.

Το λογισμικό που έφτιαξε επιτρέπει τη λήψη 20 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση που φτάνει τα 8 megapixels.

«Είναι ταχύτερη από κάθε άλλη εφαρμογή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ακόμα και του Android και τέσσερις φορές πιο γρήγορη από κάθε άλλη εφαρμογή σε περιβάλλον iOs», λέει ο 35χρονος Ελληνοαυστραλός προγραμματιστής στο blog του.

Οι χρήστες του iPhone μπορούν έτσι να τραβήξουν ατελείωτα καρέ με μόνο ένα κλικ και μετά να κρατήσουν όσα θέλουν χωρίς να χάσουν σε ποιότητα. Γι’ αυτό και το SnappyLabs έφτασε στην πρώτη θέση του App Store της Apple σε 10 χώρες αλλά και στα κορυφαία 10 σε άλλες 60!



Ο δρόμος προς την... κορυφή

Η επιστημονική κοινότητα, γράφει η Espresso, τον γνώρισε όταν το 2006 και ενώ ακόμη έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ανέπτυξε μεθόδους για τη μείωση των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών στα δίκτυα ADSL και οι οποίες έδωσαν ώθηση στις ταχύτητες του ίντερνετ.

Η Ericsson ενδιαφέρθηκε για τη δουλειά του. Εκείνος, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη διδακτορική του διατριβή και μετά πούλησε την πατέντα του στη σουηδική εταιρία κολοσσό. Μέχρι σήμερα, η Ericsson έχει αγοράσει τέσσερις πατέντες του.



Η συνέχεια ήταν μια πρόταση από τον «πατέρα» της τεχνολογίας ADSL, τον Τζον Τσιόφι, καθηγητή του πανεπιστημίου Στάνφορντ που του πρόσφερε δουλειά στην εταιρία του ASSIA (Adaptive Spectrum and Signal Alignment, Inc) στο Σαν Φρανσίσκο.
Εργάστηκε εκεί από το 2008 έως το 2011 όταν ίδρυσε τη δική του εταιρία, την SnappyLabs. 

Το αλίευσα ΕΔΩ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο «αποκεφαλισμός» της Χρυσής Αυγής και το γεωπολιτικό timing


H αφορμή για τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις υπήρξε αναμφίβολα η στυγνή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από κάποιους ανεγκέφαλους, οι οποίοι θα έχουν όλο τον χρόνο να αναλογιστούν την πράξη τους πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Η χρονική όμως συγκυρία της συγκεκριμένης επιχείρησης «αστραπή» της ελληνικής πολιτείας για την αποφασιστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου σίγουρα δεν αποτέλεσε παρά μία πολύ προσεκτικά επιλεγμένη στιγμή με βάση μία σειρά παραμέτρους που έχουν να κάνουν με τις εσωτερικές ισορροπίες αλλά και τις εξωτερικές εξελίξεις.

Μικρασιατική Τραγωδία: Oι έμποροι Κεμαλιστές, οι αγοραστές Γάλλοι, οι μεταφορείς Βρετανοί…

N.Y.T.
Η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” της 15ης Σεπτεμβρίου 2013, φιλοξένησε στις “ιστορικές σελίδες” ένα από τα πλέον άγνωστα θέματα της Μικρασιατικής Καταστροφής: την αποτρόπαια εκμετάλλευση των υπολειμμάτων των θυμάτων της Γενοκτονίας.  Το αφιέρωμα  περιλάμβανε δύο θέματα: 
-τη μεταχείριση των λειψάνων των θυμάτων από τους Κεμαλιστές όπως την είδαν οι εφημερίδες NewYorkTime και γαλλική  Midi
Παρατίθενται παρακάτω όπως αναρτήθηκαν στο enet.gr.
——————————————————————————————
ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Εμπόριο οστών

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από έναν εγκληματία


ti-prepei-na-kanete-gia-na-prostatefteite-apo-enan-egklimatia-1-315x236Επιμέλεια Κική Τσεκούρα

Αφιερώστε λίγη ώρα για να το διαβάσετε. Μπορεί να σώσει τη ζωή σας ή τη ζωή ενός αγαπημένου σας προσώπου. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε στην διάρκεια της ημέρας, αν βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάλιστα μην το κρατείσετε μόνο για τον εαυτό σας μοιραστείτε το με τον σύζυγό σας, τα παιδιά σας, τους φίλους σας έτσι ώστε όλοι να γνωρίζετε μερικά απλά πράγματα που μπορεί να σας σώσουν την ζωή. Ποτέ δεν βλάπτει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτόν τον τρελό κόσμο που ζούμε.

1. Συμβουλή από το Tae Kwon Do: Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου. Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησέ τον!

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

¨ΡΩΜΝΙΟΣ¨ - 7ο ΤΕΥΧΟΣ - ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012



“ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ” ΓΡΑΦΟΥΝ – Πανηγυρίζουν Τούρκοι & Σκοπιανοί για ΧΑ



AAAMixalolL

Πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας και των Σκοπίων την σύλληψη του γ.γ. του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος Νίκου Μιχαλολιάκου και δεκάδων βουλευτών και στελεχών της.


Όλες οι τουρκικές εφημερίδες (Χουριέτ, Ζαμάν κλπ γράφουν ότι “Επιτέλους συνελήφθησαν οι εθνικιστές που τρόμαζαν την τουρκική μειονότητα της Θράκης”. “Επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης Σαμαρά κατά των εθνικιστών” κλπ

«ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ»

Τραγικότητα… ἐν Χριστῷ ἐλπίδες…

Τοῦ Ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου,
ἐφημερίου Ἱ. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου

.                  Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν χωρίς φόβο καί πάθος προσπαθεῖ νά διατυπώνει τήν ὀρθόδοξη θεανθρώπινη ἄποψη γιά τήν παροῦσα ζωή καί νά ὁριοθετεῖ τίς ἐν Χριστῷ ἐλπίδες της γιά τή Μέλλουσα.
.                  Μέ ὁποιοδήποτε κόστος ἐπιθυμεῖ νά καταθέτει στόν πονεμένο καί τραυματισμένο λαό μας τήν ἀλήθεια καί μόνο τήν Ἀλήθεια, τό Χριστό, πού εἶναι ἡ πρώτη προϋπόθεση γιά τήν ἀπόκτηση τῆς ἀληθινῆς ἐλευθερίας. «Ἐγώ εἰμι ἡ ἀλήθεια» λέγει ὁ Χριστός.  «Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ἰωάν. η΄ 32),

Η ελληνική κοινωνία αργοπεθαίνει


oaed

Ἡ εἴδηση, βεβαιωμένη μὲ τὸ στόμα τοῦ κ. Πρωθυπουργοῦ, δημοσιεύθηκε στὰ Μέσα Ἐνημερώσεως στὶς ἀρχὲς Σεπτεμβρίου ἔτσι ἁπλά: Μέχρι τὸ τέλος τοῦ 2014 ἀπολύονται 15.000 δημόσιοι ὑπάλληλοι· 4.000 τὸ 2013 καὶ 11.000 τὸ 2014.
Ἐπιβαλλόμενη, λένε, ἐνέργεια, ἀφοῦ οἱ δημόσιοι ὑπάλληλοι εἶναι ὑπεράριθμοι, ἡ οἰκονομία τοῦ τόπου ἔχει καταβαραθρωθεῖ καὶ ἡ Τρόικα τῶν ἐκπροσώπων τῶν δανειστῶν μας ἀπαιτεῖ δραστικὰ μέτρα ἐξυγιάνσεως τῆς οἰκονομίας. Τὴν ἴδια ὥρα οἱ ἐπιχειρήσεις κλείνουν ἡ μία μετὰ τὴν ἄλλη, ἡ ἀνεργία ἔχει ἐκτιναχθεῖ σὲ ὕψη

Οι Ελληνες επιστρέφουν στα χωράφια;


%CE%B1%CE%B1%CE%B1%CE%B1iki-kalliergeia-660_0
28 γεωργικά επαγγέλματα που επιδοτούνται «χρυσά» από το ΕΣΠΑ [λίστα]
Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στις γεωργικές καλλιέργειες παίρνουν όλο και περισσότεροι Ελληνες, οι οποίοι απογοητεύονται από την δυσκολία στην εύρεση εργασίας στις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν πλέον στην επαρχία.

Ωστόσο, την δυσκολία στην ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίζουν αρκετοί νέοι αγρότες έρχεται να λύσει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αφορά την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την τόνωση της αγροτικής ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής (Β΄ ΛΟΥΚΑ)

 

Ο Απόστολος της Κυριακής ( Β΄ Κορ. α΄21-β΄4)

21 ὁ δὲ βεβαιῶν ἡμᾶς σὺν ὑμῖν εἰς Χριστὸν καὶ χρίσας ἡμᾶς Θεός, 
22 ὁ καὶ σφραγισάμενος ἡμᾶς καὶ δοὺς τὸν ἀρραβῶνα τοῦ Πνεύματος ἐν ταῖς καρδίαις ἡμῶν.
23 ᾿Εγὼ δὲ μάρτυρα τὸν Θεὸν ἐπικαλοῦμαι ἐπὶ τὴν ἐμὴν ψυχήν, ὅτι φειδόμενος ὑμῶν οὐκέτι ἦλθον εἰς Κόρινθον.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σὰν σήμερα δολοφονήθηκε ὁ "ἅγιος της πολιτικῆς" καὶ ὁ μόνος αὐθεντικὸς ἀντισυστημικὸς ἡγέτης τῶν Ἑλλήνων Ἰωάννης Καποδίστριας!

τοῦ Ἰωάννη Κορνιλάκη 
Σὰν σήμερα πρὶν 182 χρόνια στὸ πλατύσκαλο τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνα στὸ Ναύπλιο, δολοφονήθηκε ὁ Πρῶτος Κυβερνήτης τοῦ Ἔθνους ὁ Ἰωάννης Καποδίστριας. Σὲ τοῦτο τὸν Ἱερὸ Ναό, ποὺ σήμερα εἶναι ὁ πιὸ ἐγκαταλελειμένος σὲ ὁλόκληρο τὸ Ναύπλιο. Σύμπτωση θὰ μοῦ πεῖτε, ἀλλὰ πολλὲς ἕως ἄπειρες οἱ συμπτώσεις ποὺ ἔχουν σχέση μὲ τὴν

Αντίδοτο στην απαισιοδοξία: Δόξα Σοι τω Δείξαντι το Φως


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s01kUOgVWnw#t=73

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τούρκοι Αξιωματικοί στα ...Μετέωρα !



Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (11 Σεπτεμβρίου 2013)
για επίσκεψη στα Μετέωρα, Τούρκοι αξιωματικοί.


Σύμφωνα με πληροφορίες στη Μοναστική Πολιτεία βρέθηκαν ο νέος Διοικητής της Νοτιο-Ανατολικής Ευρωπαϊκής Ταξιαρχίας, που εδρεύει στον Τύρναβο  Ταξίαρχος  Hakan Eser και συνεργάτες του.

trikalavoice.gr
veteranos.gr


Κοτσαμπάση δεν είχαμε και ...Τουρκο-κοτσαμπάση αποκτήσαμε, ή μαλλον μας τον διορίσανε ! 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Έδιωξε το ΔΝΤ και τώρα απαρνείται την ΕΕ! H Ισλανδία σταματά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ΕΕ!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας Γκούναρ Μπράγκι Σβάινσον ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Διαλύσαμε την ομάδα διαπραγματεύσεων και πλέον δεν θα πραγματοποιηθεί καμία σύνοδος. Η ΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη καταβολή χρημάτων από τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας (IAP)», δήλωσε ο Σβάινσον στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γ.Γάκης:ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ! ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ. ( ΒΙΝΤΕΟ )



Με μια τεράστια έκπληξη βρέθηκε ο υποψήφιος διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, Σταύρος Μαυρογένης, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στα νησιά Μπαρμπάντος της Καραϊβικής, ερευνώντας το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. 
Ανακάλυψε…
τον τάφο του (προ)τελευταίου Παλαιολόγου! Πρόκειται για τον Φερδίνανδο Παλαιολόγο, γιο του Θεόδωρου Παλαιολόγου της δυναστείας των τελευταίων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γερμανός κλιματολόγος: Ποια υπερθέρμανση;

hvsΝα λοιπόν που όσοι μιλούσαν «απάτη της υπερθέρμανσης» του πλανήτη, ο οποίος αντί να θερμαίνεται ψύχεται κατά τα φαινόμενα, δικαιώνονται σιγά-σιγά. Η πίεση αναγκάζει τους «ειδικούς» να παραδεχτούν τουλάχιστον ότι ο συναγερμός για υπερθέρμανση του πλανήτη ίσως βασίζεται σε υπεραπλουστευμένα συμπεράσματα. Αυτό υποστηρίζει ο κλιματολόγος, Χανς φον Στορχ, χωρίς να αμφισβητεί βέβαια τις επιπτώσεις των εκπομπών CO2, του οποίου οι αριθμοί παρουσιάζονταν διογκωμένοι από «επιστήμονες» με το αζημίωτο εννοείται.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κόμμα ίδρυσε η ελληνική μειονότητα στην Σερβία

1/ Κόμμα ίδρυσε η ελληνική μειονότητα στην Σερβία




Πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε από μέλη της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία καταχωρήθηκε στους καταλόγους των πολιτικών κομμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας διοίκησης της Σερβίας.

Κυριακή Α’ Λουκά: Η μεγάλη ψαριά (Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)


Ευαγγέλιο: Λουκ. ε΄ 1-11

Δοτήρας κάθε αγαθού είναι ο Κύριος. Κι όλα τα δώρα του Θεού είναι τέλεια. Έχουν τέτοια τελειότητα, που κάνουν τους ανθρώπους να θαυμάζουν. Το θαύμα δεν είναι τίποτ’ άλλο, παρά ένα δώρο του Θεού, αξιοθαύμαστο. Οι άνθρωποι θαυμάζουν τα δώρα του Θεού, λόγω της τελειότητάς τους.
Αν οι άνθρωποι ζούσαν με την αγνότητα και την αναμαρτησία του παραδείσου, δε θα περίμεναν από το Θεό ν’ αναστήσει νεκρούς, να πολλαπλασιάσει τους άρτους ή να γεμίσει τα δίχτυα με ψάρια, για να πουν ύστερα: «Κοιτάξτε το θαύμα!» Θα το έλεγαν αυτό για κάθε πλάσμα του Θεού, κάθε στιγμή και με κάθε ανάσα της ζωής τους. Καθώς όμως οι άνθρωποι

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η θεωρία των δύο άκρων ... και οι προδότες να χαμογελούν

1/  Η θεωρία των δύο άκρων στην υπηρεσία της σάπιας ολιγαρχίας


Η παρασιτική ολιγαρχία, η οποία έφερε τη χώρα και το λαό στη σημερινή ελεεινή κατάσταση, διαμόρφωσε και έριξε στην πολιτική αγορά τη θεωρία των δύο άκρων, με μοναδικό στόχο να μείνει η ίδια αλώβητη και νικήτρια.

Η θεωρία αυτή, η οποία στην ουσία επιχειρεί να ενοχοποιήσει όλους τους αντιμνηνιακούς ψηφοφόρους,  μας λέει ότι...
στο ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή μαζί με όλα τα ακροδεξιά στοιχεία και τους υποστηρικτές τους και στο άλλο άκρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα ακροαριστερά στοιχεία, με τους δικούς τους υποστηρικτές Υπονοεί ακόμα ότι η σύγκρουση αυτών των δύο άκρων θα θέσουν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας και θα είναι απόλυτα υπεύθυνα γι’ αυτό.

ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ;

Η ιστορία μετά την κρίση στην Συρία κινείται με φοβερά γρήγορους ρυθμούς ποιοτικά και ποσοτικά και αυτό το διαπιστώνουμε ακόμη περισσότερο εμείς οι Έλληνες . Ακόμη δεν είχε υπογραφεί το σύμφωνο με τον ΟΗΕ από τον Άσαντ για να τεθούν τα χημικά του υπο διεθνή έλεγχο , δηλ. ακόμη ήταν σε εξελιξη οι συνομιλίες Λαβρώφ – Κέρι και άρα υπήρχε κίνδυνος να ανατραπεί η κατάσταση, και οι δύο Πρόεδροι άρχισαν να ασχολούνται, λάθος λέξη, να νοιάζονται για την Ελλάδα. Αυτές τις μέρες με την επίσκεψη της Προέδρου της Ρωσικής Δούμα στην Ελλάδα δεν ζούμε το αναπάντεχο απόγειο των

Έσβησε η τελευταία Ελληνίδα της Κερύνειας


Η Αγγελική Γιασάρ έγραψε τον επίλογο της εισβολής του 1974 στην πόλη που παραμένει σύμβολο για τους Ελληνες της Κύπρου.  Μετά την εισβολή παρέμεινε εκεί με τον Τουρκοκύπριο σύζυγό της, Σαμί. 
Στην πόλη που η... αρχαία τριήρης που βρέθηκε στα νερά της μαρτυρά την ελληνική της ιστορία. Στην πόλη όπου κανένα σχέδιο λύσης του Κυπριακού δεν την περιλαμβάνει στα εδάφη που θα επιστραφούν στους Ελληνες, καταδικάζοντάς την σε μόνιμη τουρκοποίηση.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι Έλληνες και η Οθωμανική Αυτοκρατορία
(13ος αι. – 1922)
SYLLOGOS_KVNSTANTINOPOLITVN
Ακαδημαϊκό Έτος:  2013 – 2014
Διδάσκων: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα σεμινάρια θα αφορούν στην Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και θα εστιάζονται στην δράση και τον ρόλο των Ελλήνων υπηκόων της. Θα εξετάζονται ιδιαίτερα ζητήματα όπως η συνείδηση των Ελλήνων υποδούλων, η θέση τους στο οθωμανικό σύστημα, ο ρόλος του

Με τα εμβλήματα των Παλαιολόγων υποδέχθηκαν οι Σέρβοι τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ


 Με τα συγκινητικά Βυζαντινά εμβλήματα των Παλαιολόγων, τον Δικέφαλο και τα 4Β,υποδέχτηκαν οι Σέρβοι τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην ξεχασμένη
παλαιά Σύμμαχο, πουτα καθιέρωσε από το 2004 στο εθνόσημό της!

Άγνωστοι Έλληνες: Palacio de las Grecas στην κεντρική Αμερική


 Από  pygmi.gr
Από ενάρξεως ύπαρξης των εθνών-κρατών, έγινε προσπάθεια να «συρρικνωθεί» ο Ελληνισμός και να περιοριστεί σε όσο το δυνατόν μικρότερα σύνορα.
Έπειτα επιχείρησαν -και εν μέρει το κατάφεραν-  να μας πείσουν πως Έλληνες δεν υπάρχουν σήμερα. Ότι το έθνος των Ελλήνων έχει «μπασταρδευτεί, ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, ότι, ότι…
Τους διέφυγε όμως κάτι· Έλληνας δεν είναι μόνο ο Ελλαδίτης αλλά αντιθέτως υπάρχουμε εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, κάτι που φαίνεται και από το πλήθος των Ελληνογενών που σας παρουσιάζουμε εδώ και κάποιον καιρό.

Στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε την έντονη ελληνική παρουσία στην κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα στο Μεξικό.
Οικοδόμημα με το Δελφικό Έψιλον, σύμβολο του Απόλλωνα
Οικοδόμημα με το Δελφικό Έψιλον, σύμβολο του Απόλλωνα

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής (Α΄ ΛΟΥΚΑ)


 

 Ο Απόστολος της Κυριακής (Α΄Κορ. ιστ΄13 -24)

13 Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει, ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε. 
14 πάντα ὑμῶν ἐν ἀγάπῃ γινέσθω.
15 Παρακαλῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί· οἴδατε τὴν οἰκίαν Στεφανᾶ, ὅτι ἐστὶν ἀπαρχὴ τῆς ᾿Αχαΐας καὶ εἰς διακονίαν τοῖς ἁγίοις ἔταξαν ἑαυτούς·

 16 ἵνα καὶ ὑμεῖς ὑποτάσσησθε τοῖς τοιούτοις καὶ παντὶ τῷ συνεργοῦντι καὶ κοπιῶντι. 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά από μισό αιώνα...λειτουργεί πάλι το δημοτικό σχολείο - Οι Έλληνες στην Ίμβρο



Την πρώτη ημέρα γράφτηκαν δύο παιδιά της ελληνικής κοινότητας
Άνοιξε και λειτουργεί ύστερα από μισον αιώνα διακοπή από χθες το δημοτικό σχολείο των Άγιων Θεοδώρων στην Ίμβρο αλλά μόνο δύο μικροί μαθητές έκαναν την εμφάνιση τους, παιδιά της ελληνικής κοινότητας του χωριού το οποίο απέχει περίπου 4 χλμ. από το διοικητικό κέντρο του νησιού. Πιστεύεται ότι τις επόμενες ήμερες θα εγγραφούν τουλάχιστον άλλα...
οκτώ παιδιά.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ (Τραγούδι - βίντεο)



Ρωμιοσύνη
Μαρμαρωμένα χρόνια αυτοκρατόρων χρόνια
βυζαντινές σκιές
της Μεγαλόχαρης ευχές
αστέρια και γοργόνες του Αλεξάνδρου εικόνες
σπάνε τη λήθη ζουν κι ανασταίνονται
τώρα ζουν κι ανασταίνονται .

” Αλαβάνος για Ρεπούση: Την απάντηση τη δίνει ο Ελύτης “



Ελύτης 
Στον Οδυσσέα  Ελύτη παρέπεμψε τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς ο επικεφαλής του «Σχεδίου  Β» Αλέκος Αλαβάνος. Μιλώντας στον Alpha 9,89 ο κ. Αλαβάνος διάβασε το σχετικό απόσπασμα από την  ομιλία του Οδυσσέα Ελύτη στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ τον Νοέμβριο  του 1979.
«Είναι, το ξέρω, άτοπο ν’ αναφέρεται κανείς σε προσωπικές περιπτώσεις. 

Άγνωστοι Έλληνες: Το μυστικό των Ίνκας


ινκας 
Από pygmi.gr

Εδώ και χρόνια προσπαθούν μερικοί εντός και εκτός συνόρων να εξαφανίσουν καθετί ελληνικό είτε στοχοποιώντας όσους τολμούν να ξεστομίσουν κάτι αληθινό είτε βάζοντας ιδεολογικές ταμπέλες σε ανθρώπους που πρεσβεύουν ακόμη τις ιερές αξίες του Ελληνισμού, είτε διαστρεβλώνοντας την ιστορία μας σιγά σταδιακά και μεθοδικά.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοχριστιανική οδοιπορία στη γη των Πυγμαίων

Όταν από παιδί διάβαζα για την αγωνιώδη και επίπονη προσπάθεια των ιεραποστόλων, οι οποίοι με τη βοήθεια και τη Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ενέσπειραν τον Ευαγγελικό λόγο στην αχανή αφρικανική ήπειρο, δεν υποπτευόμουν ότι κάποτε θα είχα την ευλογία να μετάσχω αυτής της εμπειρίας και μάλιστα υπό την ευθύνη της Επισκοπικής διακονίας.
Impfondo: μία πόλη 20.000 κατοίκων στην περιοχή Likouala, στο βορρά της χώρας του Κονγκό. Εκεί, υπό την ανύστακτη μέριμνα του π. Θεολόγου Χρυσανθακοπούλου, ο πατέρας Σέργιος Mabelemo, Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Μάρκου και οι γηγενείς κατηχητές Μάριος και Ιωακείμ, κατάφεραν να συστήσουν τον πρώτο ορθόδοξο πυρήνα σε αυτή την απομακρυσμένη γωνιά της χώρας. Στο ποίμνιο, εκτός από κατοίκους της πόλης, περιλαμβάνονται και πενήντα Πυγμαίοι, οι οποίοι αρνούμενοι να υιοθετήσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής, ζουν μέσα στην αγκαλιά του τροπικού δάσους.
CG3

Χορεύοντας στον βυθό με αναπηρικό καροτσάκι! (vid)


Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ
Αδύνατο να το πιστέψει κανείς βλέποντάς το. Η καλλιτέχνιδα Sue Austin «χορεύει» στο βυθό. Χορεύει μαζί με το αναπηρικό της καροτσάκι απόλυτα εναρμονισμένη με το υγρό περιβάλλον. Μαγεύει με τις κινήσεις της, ταξιδεύει στο νερό και εντυπωσιάζει. «Καθηλωμένη» από το 1996, έχοντας διαγνωστεί με την «αόρατη νόσο», τη μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, η Sue δεν το έβαλε στιγμή κάτω. Αναζητώντας τρόπους να βελτιώσει την καθημερινότητά της, όπως και των συνανθρώπων της που δε μπορούν να περπατήσουν, εφηύρε και βοήθησε να κατασκευαστεί το πρώτο υποβρύχιο αναπηρικό καροτσάκι.

Η θρησκεία διδάσκεται, δεν επιβάλλεται…

Για το θέμα της μαντίλας το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο του αγαπητού μας φίλου και Πομάκου αγωνιστή Σεμπαεδήν Καραχότζα. Το «Προξενείο-Στοπ» το αναδημοσιεύει εδώ σήμερα από το προηγούμενο φύλλο του «Αντιφωνητή»
Πριν από λίγο καιρό παραβρέθηκα ως γονέας σε μια εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς και εκεί ανάμεσα στα δεκάδες μικρά παιδιά, χριστιανόπουλα και μουσουλμανόπουλα, υπήρχε και ένα κοριτσάκι το οποίο χωρίς να το έχει επιλέξει, ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά γιατί φορούσε μαντίλα.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πως βλέπουν το Σύνταγμα της Ελλάδος;


 











 Ετσι.....

Tα ποντιακά της Τουρκίας


Τα ρωµαίικα της Τραπεζούντας που τα µιλούν ακόµα χιλιάδες µουσουλµάνοι στα γύρω χωριά, έλεγε προ ηµερών στη βρετανική εφηµερίδα «The Independent» η λέκτορας στο Κέµπριτζ Ιωάννα Σιταρίδου, είναι πολύ κοντά στα αρχαία ελληνικά. Ο ηθοποιός, που τα καταλαβαίνει και έχει επισκεφτεί επανειληµµένα τον τόπο, µιλάει γι’ αυτά µε αγάπη, µε εικόνες και παραδείγµατα.
Ιεροκλής Μιχαηλίδης
«Πήγα τρεις φορές από το 2008 στα χωριά γύρω από την Τραπεζούντα, όπου έχει διατηρηθεί µια διάλεκτος σαν την ποντιακή που συγγενεύει µε τα αρχαία ελληνικά.
Προηγήθηκαν βέβαια κάποιοι άνθρωποι που είχαν κάνει διερευνητικά ταξίδια και µε συνόδευαν», λέει στα «ΝΕΑ» ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, γνώστης κατά 90%, όπως αναφέρει, της ποντιακής διαλέκτου. «Είναι πολύ φιλόξενοι εκεί οι άνθρωποι.

Μάθατε πώς διατήρησαν αυτή τη γλώσσα, που προέρχεται από την αρχαία ελληνική, ανά τους αιώνες;

Ρωμηός, Γραικός, Έλλην




   "Κατά τους χρόνους της τουρκοκρατίας διεξάγεται αγών επικρατήσεως
μεταξύ των τριών ονομάτων: Ρωμηός, Γραικός, Έλλην. Ο αγών είναι πολλές
φορές σκληρός, καμμιά φορά όμως τα βρίσκουμε και αδελφωμένα, όπως στον
"Θρήνο και Κλαυθμό Κωνσταντινουπόλεως" του Ματθαίου Μυρέων:

 "Αλλοίμονον, αλλοίμονον 'ς το γένος των Ρωμαίων.
 Ω, πώς εκαταστάθηκε το γένος των Ελλήνων.
 Σ' εμάς, εις όλους τους Γραικούς να έλθη τούτ' την ώρα."

   Το όνομα Ρωμηός λαμβάνει περισσότερο εθνικό χρώμα (αφού δεν υπήρχε πλέον ελεύθερο κράτος ρωμαϊκό), αλλά και πάλι χρησιμοποιείται περισσότερο από τους αστούς, χωρίς να αποφεύγεται και από τους λόγιους και τους χωρικούς.
   ’λλωστε την ανασύσταση της Ρωμανίας ονειρεύονται οι επαναστάτες.
Λέγει κάποιος φιλικός στον Μακρυγιάννη (Στρατηγού Μακρυγιάννη,
"Απομνημονεύματα"):

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

” Το αναγκαίο λιμάνι της Ερείκουσας ”



Ν. Λυγερός
Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης του λιμανιού της Ερείκουσας, είχαμε την εμπειρία μέσα στο πλαίσιο του τρίτου μας Masterclass τοποστρατηγικής, να δούμε το δρομολόγιο μας να ακυρώνεται και να αναγκαστούμε να φτάσουμε την επόμενη μέρα λόγω απλώς ανέμου με 5 beaufort. Πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν επικρατούν ισχυροί νότιοι άνεμοι, πράγμα το οποίο είναι πολύ σύνηθες το χειμώνα, δεν καθίσταται δυνατή η προσέγγιση των σκαφών και ειδικότερα αυτών της άγονης γραμμής, πράγμα το οποίο είναι ήδη απαράδεκτο από μόνο του. To αποτέλεσμα είναι το νησί να παραμένει για πολλές μέρες αποκλεισμένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαβίωση και την ασφάλεια των κατοίκων, οι οποίοι νιώθουν ήδη απομονωμένοι από την Κέρκυρα, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι

Ιδού ποιους “ξεχάσατε” κ.Σαμαρά – Πίνακες και στοιχεία για την πραγματική προσφορά των ΕΔ


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πολύ σωστά ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια σε Αστυνομία και Λιμενικό για το έργο τους, το οποίο θα έκαναν πολύ καλύτερα και αποτελεσματικότερα αν τους άφηναν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς παρεμβάσεις .
Όμως ο κ.Σαμαράς παραδόξως …ξέχασε τους στρατιωτικούς. Και λέμε παραδόξως γιατί είναι αρχηγός ενός κόμματος ,μιας παράταξης και μιας κυβέρνησης που θεωρητικά τουλάχιστον υποτίθεται ότι έχει “ισχυρούς δεσμούς” με το στράτευμα. Άλλο η θεωρία όμως κι άλλο η πράξη. 
Από τους αντιπαραγωγικούς του Πάγκαλου λοιπόν περάσαμε στην “αμνησία” Σαμαρά.

Η απάτη τής κλιματικής αλλαγής



http://www.youtube.com/watch?v=h8PcUtvahT0

Ο Farange παρουσιάζει στόν Baroso δύο φωτογραφίες τής NASA με τους

ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ 121 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


20130914-115300.jpg

Το 1974 εν μέσω διαβουλεύσεων για το νέο σύνταγμα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το άρθρο 121, που σύμφωνα με ειδικούς θα μπορούσε να αλλάξει την μοίρα της χώρας.
Τι έλεγε λοιπόν το άρθρο αυτό?
Άρθρο 121
1. Αναδρομικότητα νόμων και φόρων απαγορεύεται στον ελλαδικό χώρο.
2. Το μέγιστο ετήσιων φόρων στην περιουσία του πολίτη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1% της αντικειμενικής
της τιμής και στο ετήσιο εισόδημα το 25% αυτού.

Ψηφοφορία (ή περίπου) στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής (Βίντεο)


 Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!
 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wWdut0XaUj8
 

Απαγορεύεται για μια πενταετία η κοπή αρωματικών φυτών στην Κρήτη

Διάταξη προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους δεν την εφαρμόζουν.
 
Στη λήψη μέτρων για την προστασία αρωματικών φυτών της Κρήτης όπως η μαλλοτήρα, η μαντζουράνα, το φασκόμηλο και η ρίγανη, προχωρά η διεύθυνση δασών Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε ρυθμιστική δασική - αστυνομική διάταξη με την οποία για τα επόμενα πέντε χρόνια απαγορεύεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η εκρίζωση και ολοκληρωτική κοπή των

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - Τα αληθινά κέρδη ή οι ζημιές φαίνονται μόνο με τα μέτρα της αιωνιότητας

Απόστολος: Γαλ. β΄ 16-20
Ευαγγέλιο: Μαρκ. η΄ 34-θ΄ 1
Τόσο η σημερινή Κυριακή όσο και η περασμένη περιστρέφονται γύρω από το σημαντικό γεγονός της σταυρικής θυσίας του Κυρίου. Αφορμή αποτελεί η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Παρά το ότι σαν γεγονός η Ύψωσις είναι ιδιαίτερα σημαντική, μετά την ανεύρεση του  Τιμίου Σταυρού κατ’ αρχάς από την Αγία Ελένη και αργότερα την απελευθέρωση του από τους Πέρσες από τον Ηράκλειο, εν τούτοις η Εκκλησία μας μεταφέρει στην ουσία της σταυρικής θυσίας του Κυρίου καθώς και στις δικές μας υποχρεώσεις.

Τίμησε την πατρίδα της, είπε όχι στους Τούρκους και... την τιμωρούν!



Ο πατριωτισμός στη χώρα μας πληρώνεται πολύ ακριβά
Το περασμένο καλοκαίρι δεν δελεάστηκε από την πρόταση των Τούρκων, που έριχναν στα πόδια της εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να την πείσουν να αλλάξει εθνικότητα. Τώρα η Βάσω Βουγιούκα δηλώνει αποφασισμένη να φύγει από την Ελλάδα και πιθανότατα από την Εθνική ομάδα. Αιτία το γεγονός ότι οι αθλητές δεν εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η αθλήτρια της ξιφασκίας, που έχει πάρει το αργυρό μετάλλιο στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι διορισμένη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. «Είναι πολύ λυπηρό αυτό που πρόκειται να συμβεί, γιατί οι αθλητές προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό,

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης έβαλε λαδολέμονο σε κεραμικό μπουκάλι και δεν προλαβαίνει να εξάγει στην Γερμανία

Ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης έφτιαξε λαδολέμονο, το έβαλε σε κεραμικό μπουκάλι και δεν προλαβαίνει να εξάγει στην Γερμανία
Πολλοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό με απλές και καινοτόμες ιδέες. Ένας από αυτούς είναι και ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης που έκανε το λαδολέμονο γνωστό στη Γερμανία.

Το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς που τιμάται δεόντως στη ελληνική κουζίνα μπήκε σε κεραμικό μπουκάλι και εξάγεται σε τόνους τα τελευταία δύο χρόνια στην Γερμανία. Εκτός από το λάδι και το λεμόνι στα συστατικά περιλαμβάνονται:

Μια υπέροχη διαφήμιση από την Ταϊλάνδη

Ε.Δ.:Το σημαντικό είναι να κάνουμε ό,τι κάνουμε χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. Ο Θεός ξέρει...



Το αλίευσα ΕΔΩ

«ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 7/13», η γέννηση του νέου μοντέλου άμυνας

Τις πρωινές ώρες της 12ης Σεπτεμβρίου 2013, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο άσκησης «Πυρπολητής 7/13» ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (“Δ”) του Βόρειου τομέα με σκοπό την μεταφορά προσωπικού και μέσων (οδικώς) μεταξύ περιοχών της Βόρειας Ελλάδας.
Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφαλείας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA)
Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες ενεργοποίηση και κινητοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, της γνωστής Δύναμης «Δ».

Αγγλία: Θα μάθουμε Αρχαία Ελληνικά για να βελτιώσουμε τα Αγγλικά μας!

18e12-greek
σ.σ.vis:Αφιερωμένο στις Hanna 

Diamantopoulou και Θ.Δραγώνα και στον αγώνα τους για την κατάργηση της νεκρής(!) Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και στους “πρόθυμους”καθηγητάδες που προσπαθούν να μας πείσουν,ότι η διαχρονική και παγκοσμίως πλουσιότερη γλώσσα ,εξελίχθηκε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα από τους “αγράμματους”Έλληνες και αφού πρώτα την δανείστηκαν από τους περιφερόμενους νομάδες της Ανατολίας…
Δεν είναι εύκολο κατανοήσεις τον κόσμο σε όλο του το μεγαλείο αν δεν μπορείς να σκέφτεσαι Ελληνικά. 

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής ( Μετά την Ύψωση)

Απόστολος της Κυριακής ( Γαλ. β΄ 16-20 )

 Το Ευαγγέλιο της Κυριακής ( Μαρκ. η΄ 34 - θ΄1 ) 

Διαβάστε ΕΔΩ

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης