Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σσστ!!! Επιλογές 2012-2ο Έτος-23ο Τεύχος



 http://www.slideshare.net/

Stratfor: Η υπεράσπιση του Αιγαίου από εισβολή θα είναι η ...πρόκληση!


Stratfor: Η υπεράσπιση του Αιγαίου από εισβολή θα είναι η ...πρόκληση! «Η Ελλάδα ελέγχοντας το Αιγαίο διευκολύνει το εμπόριο, την άμυνα και τις επικοινωνίες της Μεσογείου. Η προστασία του πυρήνα αυτού από εισβολή είναι για την Ελλάδα η μεγαλύτερη γεωπολιτική πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει» αναφέρει σε ανάλυση του το αμερικανικό ίδρυμα γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, το οποίο στελεχώνεται από πρώην στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και της CIA.



Η δημοσιοποίηση αυτής της ανάλυσης δεν γίνεται σε ένα τυχαίο χρονικό σημείο εάν λάβει κανείς υπόψη του τις εξελίξεις στο πεδίο των υδρογονανθράκων και την ταυτόχρονη ραγδαία αύξηση της επιθετικότητας της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, ενώ το Stratfor θεωρεί πως κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα θα κλιθεί να λύσει και αυτό το μείζον πρόβλημα. Μιας κρίσης, που όπως αναφέρει η ανάλυση, «το ξεπέρασμα της θα είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα  της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής τα ερχόμενα χρόνια».
Δηλαδή πρακτικά η κρίση θέτει εν αμφιβόλω την δυνατότητα της Ελλάδος να απαντήσει στην πρόκληση υπεράσπισης του Αιγαίου, κατά το Stratfor. Η υπόλοιπη γεωπολιτική ανάλυση για την Ελλάδα έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα είναι μια ορεινή χώρα η οποία βρίσκεται στη Ν.Α. Ευρώπη. Συνορεύει με την Αλβανία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Οι οροσειρές της Ροδόπης και της Πίνδου διαμορφώνουν ένα φυσικό εμπόδιο με τους βόρειους γείτονές της. Το Αιγαίο, το Ιόνιο και η Μεσόγειος περικλείουν την Ελλάδα δίνοντας στη χώρα μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στον κόσμο. Η χώρα έχει πάνω από δύο χιλιάδες νησιά και η ζωή στην Ελλάδα έχει παραδοσιακά εξελιχθεί κοντά στη θάλασσα. Στην αρχαιότητα πόλεις-κράτη όπως η Αθήνα και η Σπάρτη επέκτειναν την επιρροή τους σε όλη τη Μεσόγειο εγκαθιστώντας αποικίες στην Ιταλία, την Τουρκία, τη βόρεια Αφρική και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα. Σήμερα ο ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο ο οποίος συνεισφέρει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος στην οικονομία της χώρας μετά τον τουρισμό.
Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της χώρας και η πιο δημοφιλής. Η Αθήνα μαζί με το Αιγαίο πέλαγος που την περικλείει είναι ο πυρήνας της χώρας. Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης στην «καρδιά» της Μεσογείου η Μακεδονική, η Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και η Οθωμανική αντίστοιχα αυτοκρατορία κυριάρχησαν στην Ελλάδα για πάνω από 2000 χρόνια. Μετά από ένα μεγάλο πόλεμο η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1830. Λόγω του ορεινού της χώρας κάνει τη διακυβέρνησή της από ένα κεντρικό σημείο διοίκησης δύσκολη, Οι λίγες πόλεις στην ορεινή ζώνη σε συνδυασμό με τις κακές συγκοινωνίες δυσκολεύουν την οικονομική ανάπτυξη  κάνοντας τη χώρα το λιγότερο ανεπτυγμένο κράτος στην ευρωζώνη».




Το αλίευσα ΕΔΩ 

Σχόλιο Σσστ: Καθορίζουν τα του οίκου μας;;;

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πειραιώς Σεραφείμ.Oι μουσουλμάνοι ήρθαν για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη!


 

Το BBC έχει αναλάβει εργολαβικά την πολιτισμική αλλοίωση της Ελλάδας "κλαίει και οδύρεται" γιατί ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί το τζαμί στο Βοτανικό.
Σε ένα δημοσίευμα με προφανείς στόχους τη σταδιακή υποδούλωση της χώρας σε κάθε τι ξενόφερτο από τις επιτροπείες και τα μνημόνια μέχρι τον ισλαμισμό μέσω εκατοντάδων χιλιάδων παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών το βρετανικό δίκτυο επιχειρεί να στηλιτεύσει την Ελλάδα στο ότι δεν υπάρχει τζαμί στην Αθήνα.
Αναφέρει το βρετανικό δίκτυο ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της ΕΕ χωρίς τζαμί, (λες και αποτελεί εντολή της κομισιόν να κτιστεί τζαμί) ενώ  κάθε Παρασκευή οι μουσουλμάνοι «στριμώχνονται» σε υπόγεια για να προσευχηθούν.

Ο ήρωας κι ο άγγελος....


Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης χωρίς περιττά λόγια....



Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αγροτικά προϊόντα:Άφθονα στο χωράφι,δυσεύρετα στο ράφι!-Β'Μέρος-29/11/2012


  Αγροτικά προϊόντα:Άφθονα στο χωράφι,δυσεύρετα στο ράφι!-Β'Μέρος-29/11/2012
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Η Ελλάδα της κρίσης, τα 100χρονα από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και απίστευτα σενάρια που γράφει η ίδια η ζωή, είναι το τρίπτυχο της φετινής θεματολογίας στην επιτυχημένη εκπομπή της ΕΤ 3.

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής ( μετά την Χριστού Γέννηση)

 

Castelserpio. Santa Maria foris portas. Ενα αριστουργημα του 10αι (;) αι. στη βόρεια Ιταλία φτιαγμένο απο χέρια βυζαντινών μαϊστόρων. Υπεροχη δράση και διαχειριση των κινήσεων που συστήνουν ρυθμικό χορό για να αποδώσουν τον απρόσμενο ερχομό του Αγγέλου στον μνήστορα Ιωσήφ. Αριστουργηματικό παιχνίδι των λευκών με τα θερμά και τα ψυχρά με κορυφαία στιγμή το γαλάζιο φωτοστέφανο του Αγγέλου και τη χαριτωμένη λεπτομέρεια με το δεμένο μαντήλι στον κίονα. Άφοβα και αποβλημάτιστα η χρήση του προφίλ για τον άγιο του Θεού Άγγελο, ενω εξαίσια η απόδοση του αφημένου χεριού του Ιωσήφ που αποδίδει την ύπνωση του...Αριστούργημα τέχνης ζώσας και λειτουργικής...

 http://proskynitis.blogspot.gr/2012/10/10_20.html

 

 Το Ευαγγέλιο της Κυριακής ( Ματθ. β΄13 - 23) 

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αγροτικά προϊόντα:Άφθονα στο χωράφι,δυσεύρετα στο ράφι!-Α'Μέρος-22/11/2012



 Αγροτικά προϊόντα:Άφθονα στο χωράφι,δυσεύρετα στο ράφι!-Α'Μέρος-22/11/2012



ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 
Η Ελλάδα της κρίσης, τα 100χρονα από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και απίστευτα σενάρια που γράφει η ίδια η ζωή, είναι το τρίπτυχο της φετινής θεματολογίας στην επιτυχημένη εκπομπή της ΕΤ 3.

Ρωμαίικη ψυχή : Ναι τα χάσαμε όλα, αλλά εμείς τραγουδάμε. Ναι μάς πάτησαν κάτω, αλλά εμείς τραγουδάμε. Ναι τα όνειρά μας διαλύθηκαν, αλλά εμείς τραγουδάμε.


 
  http://trelogiannis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_15.html

Ρωμαίικη ψυχὴ 

Ιωάννου Κων. Νεονάκη 
MD, MSc, PhD. 

Πριν από δύο χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου στις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις στο ανοιχτό κηποθέατρο «Όαση» είχε προσκαλέσει τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Magna Graecia» («Μεγάλη Ελλάδα») από τα ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας για να δώσουν μια συναυλία με τραγούδια του τόπου τους. Στην αρχή της εκδήλωσης μάς μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Στάθηκε στη μέση της σκηνής και με σπαστά Ελληνικά και τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή ξεκίνησε να μιλάει. «Αδέρφια, χαίρομαι που σάς βλέπω και είμαι κοντά σας» ήταν τα πρώτα του λόγια που αργά και με δυσκολία άρθρωσε από την πολλή συγκίνηση και το πνίξιμο στο λαιμό. Όλο του το κορμί έκλαιγε εκείνη την ώρα. Έκλαιγε το κλάμα της μεγάλης χαράς, του πραγματικού οντολογικού συναισθήματος που βγαίνει από τα βάθη της ψυχής, από την αρχή της ύπαρξης και πυρπολεί. Και εμείς συγκινηθήκαμε. Και εμείς ανταποδώσαμε το χαιρετισμό βουρκωμένοι και όλοι μαζί αγκαλιαστήκαμε νοερά, εκεί στη σιωπή του αχνού φωτός, σε μιαν ενότητα, σε μίαν ύπαρξη, σε ένα σώμα. Σ’ αυτό το αιώνιο, αναλλοίωτο σώμα των Ρωμηών, σ’ αυτήν την κοινότητα, σ’ αυτήν την κοινωνία των συγκαιρινών, των τεθνεώτων και των ερχομένων. Σε αυτό το σώμα, το ρωμαίικο, το ελεύθερο, το συνεχώς διευρυνόμενο, που πορεύεται όρθιο, υπερήφανο και χαρούμενο προς το τέλος, προς την ολοκλήρωση των εσχάτων. 

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΟΞΑΣΤΗ

                                                                                                                                             






 http://youtu.be/lDz9oBd1A3o


ΤΟ ΡΟΔΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Άλλο ένα πανάρχαιο έθιμο του λαού μας είναι το «σπάσιμο του ροδιού». Το έθιμο αυτό ξεκίνησε από την Πελοπόννησο. Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία, ντυμένοι όλοι με τα καλά τους ρούχα για να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και να υποδεχτούν το νέο χρόνο, καλό κι ευλογημένο. Στην επιστροφή, ο νοικοκύρης του σπιτιού έχει στην τσέπη του ένα λειτουργημένο ρόδι, που στην Μικρά Ασία το φυλούσαν στα εικονίσματα από τις 14 Σεπτέμβρη, δηλαδή τη μέρα του Σταυρού. 

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δημάρ-ατος στην αυλή του Ξέρξη…

    Δημάρατος κυβερνοῦσε τή Σπάρτη μαζί με τόν Κλεομένη τόν Α’ τό 493 π.Χ. Μετά την μεταξύ τους σύγκρουση καθαιρέθηκε, ἔφυγε ἀπό τή Σπάρτη καί τελικά κατέληξε αὐτόμολος στήν Αὐλή τοῦ Πέρση Βασιλιᾶ Δαρείου τοῦ Α΄. Βοήθησε τον Ξέρξη νά ἐπικρατήσει τῶν ἀδελφῶν του ὡς διάδοχος τοῦ θρόνου καί τόν ἀκολούθησε στήν ἐκστρατεία του κατά τῆς Ἑλλάδος, ὡς βασικός στρατιωτικός του σύμβουλος. Στίς Θερμοπῦλες τόν ἐνημέρωσε γιά τίς Σπαρτιατικές στρατιωτικές τακτικές καί τόν συμβούλευσε νά καταλάβει τά Κύθηρα. Ὁ Ξέρξης δέν τόν ἄκουσε, χάνοντας μιά σπουδαία εὐκαιρία, ἀλλά πάντως τόν τίμησε γιά τίς ὑπηρεσίες πού τοῦ παρεῖχε στήν ἐκστρατεία, παραχωρώντας του τή διοίκηση τῶν περιοχῶν τῆς Περγάμου, τῆς Τευθρανίας καί τῶν Ἁλίσαρνων.

«Εν καμίνω» ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας



«Εν καμίνω» ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας

Γιώργου Παπαθανασόπουλου

Ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ο 10ος, εξελέγη την 17η Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης "των τριών παίδων εν καμίνω", των τριών νέων δηλαδή, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, που στην αιχμαλωσία, επί Ναβουχοδονόσορα, δοκιμάστηκαν στην πυρά του καμινιού και επέζησαν χάρη στην Πίστη τους στον Θεό. 
Και τώρα ο νέος Πατριάρχης  και ολόκληρη η Εκκλησία της αποστολικής πόλεως της Αντιοχείας βρίσκονται στο καμίνι της δοκιμασίας, αφού οι Χριστιανοί της Συρίας περνούν μια από τις τραγικότερες περιόδους της ιστορίας τους.

Γέρων Παΐσιος - Ρωσική Ταινία ΠΡΕΜΙΕΡΑ 5 Νοε 2012


http://www.youtube.com/watch?v=SHbHcu7w5AE&feature=player_embedded#t=27s
Το αλίευσα ΕΔΩ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων ...Ο κύβος ερρίφθη !

Ειλημμένη η απόφαση απο τον ΥΕΘΑ ...Αποδεχόμενος σχετική εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης για αναδιοργάνωση της  Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (ΔΔΣΠ)
Εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις...ΟΙ Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σήμερα στην κατοχή τους το σύνολο των τεχνικών μέσων συλλογής πληροφοριών.
Το ζήτημα της αποτελεσματικότητας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στη συλλογή πληροφοριών εξωτερικού φέρνει στο προσκήνιο δημοσίευμα του περιοδικού Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία,

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ὉΣΙΟΥ ἸΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ

. Το θαύμα του ασθενούς που συγκλονίζει...

Δύο ώρες περίπου προσευχόταν κλαίγοντας ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, ανώτερος κρατικός υπάλληλος μπροστά στη Λάρνακα του Οσίου Ρώσου.

Φορούσε πιζάμες και ένα ταξί τον περίμενε στην Βορεινή πύλη της Εκκλησίας. Όταν τελείωσε τη μυστική του συνομιλία με τον Όσιο, ξεκίνησε με αργά βήματα, σέρνοντας τις παντόφλες στο δάπεδο και προχωρούσε προς την έξοδο.

Τον σταμάτησε ένας ιερέας της μονής και τον ρώτησε γιατί έκλαιγε τόση ώρα, γιατί δεν ήταν ντυμένος κανονικά και ήρθε στην εκκλησία με πιζάμες και αν επιθυμούσε να του έδινε δωμάτιο στον ξενώνα να αναπαυθεί για λίγο αν το είχε ανάγκη.

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ Η ΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

1 Με την ενανθρώπηση και τη γέννησή Του ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός πραγματοποιεί το σκοπό της πλάσεως του ανθρώπου, την εμφάνιση του Θεανθρώπου στην Ιστορία.

Την ένωση του κτιστού πλάσματος με τον Άκτιστο Πλάστη. Ο σκοπός της ενανθρωπήσεως είναι η θέωση του ανθρώπου. «Άνθρωπος γίνεται Θεός, ίνα Θεόν τον Αδάμ απεργάσηται» (τροπάριο Χριστουγέννων). «Αυτός ενηνθρώπησεν, ίνα ημείς θεοποιηθώμεν» (Μ. Αθανάσιος). «Άνθρωπος γαρ εγένετο ο Θεός και Θεός ο άνθρωπος» (Ι. Χρυσόστομος).  Στη λογική ενός ηθικιστού ο όρος «θεοποιηθώμεν», που χρησιμοποιούν Πατέρες, όπως ο Μ. Αθανάσιος, είναι σκάνδαλο. Γι’ αυτό μιλούν για «ηθική θέωση». Διότι φοβούνται να δεχθούν ότι με τη θέωση μεταβάλλεται «κατά χάριν» αυτό που ο Τριαδικός Θεός είναι «κατά φύσιν» (άκτιστος, άναρχος, αθάνατος). Τα Χριστούγεννα είναι, γι’αυτό, άμεσα συνδεδεμένα και με τη Σταύρωση και την Ανάσταση, αλλά και την Ανάληψη και την Πεντηκοστή. Ο Χριστός-Θεάνθρωπος χαράζει το δρόμο, που καλείται να βαδίσει κάθε σωζόμενος άνθρωπος, ενούμενος μαζί Του.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της εορτής (Η κατά σάρκα Γέννησις του Ιησού Χριστού)

Το Ευαγγέλιο της εορτής ( Ματθ. β΄ 1 - 12) 

Ο Απόστολος της εορτής ( Γαλ. δ΄ 4 - 7).



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ - ΕΘΕΣΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ

1 Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις που έχουν μείνει στην Συρία μετά την απομάκρυνση των προηγμένων α/α συστημάτων, τελικά φαίνεται ότι είχαν λόγο που παρέμειναν εκεί, πέρα από το προφανές την προστασία των περίπου 35.000 Ρώσων πολιτών που εξακολουθούν και διαμένουν στη χώρα.

Με δήλωση του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Μόσχα. "Η συριακή κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει σε δυο μυστικές τοποθεσίες τα χημικά της όπλα, προκειμένου  να μην πέσουν στα χέρια των ανταρτών" και τόνισε ότι "Τώρα δεν θεωρεί ιδιαίτερα πιθανή μια στρατιωτική επέμβαση της Δύσης κατά του χημικού οπλοστασίου της Συρίας".

Η «Οδύσσεια» του Ελληνικού Πετρελαίου !!!

Μια ιστορία απίστευτης νεοελληνικής πολιτικής τρέλας!!!
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Η φωτό που βλέπετε είναι η πρώτη έρευνα για τον χάρτη με τα κοιτάσματα πετρελαίου, έτσι όπως δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στους AegeanTimes το 2002
Η φωτό που βλέπετε είναι η πρώτη έρευνα για τον χάρτη με τα κοιτάσματα πετρελαίου, έτσι όπως δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στους AegeanTimes το 2002

Έχει αποδειχθεί περίτρανα πλέον ότι την στιγμή κατά την οποίαν ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου, δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο το οποίο έχουμε είναι πολύ λίγο», τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ πολύ πριν από το 2000.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής (Προ της Χριστού Γεννήσεως)

 

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής ( Ματθ. α΄ 1 - 25) 

Ο Απόστολος της Κυριακής ( Εβρ. ια΄ 9-10, 32-40) 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 


Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τελευταίο 24ωρο στην Διαβούλευση για την Κυριακή Αργία. Όργιο διαγραφής δημοσιευμένων μηνυμάτων από τους Συντονιστές της Διαβούλευσης


Εικοσιτέσσερις ώρες (21/12), απομένουν για το κλείσιμο των σχολίων της Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης για την Κυριακή Αργία, στο http://www.opengov.gr/ypoian/?p=3528.
Όσοι θα θέλαμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας θα πρέπει να το κάνουμε σήμερα 20/12 για να έχουμε μια μικρή πιθανότητα να δημοσιευτούν.
Και λέμε μικρή γιατί έχουμε πλήθος διαμαρτυριών για σχόλια που δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ, αλλά το χειρότερο έγινε χτες το απόγευμα ενώ μέχρι τις 16.45 περίπου έβγαιναν 365 σχόλια και 6 σελίδες, ξαφνικά στις 16.50 εμφανίζονται μόνον 123 και 3 σελίδες.

ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙ;

KOYKIA 



Τα «ταπεινά» ψυχανθή της ελληνικής γης, όπως το κουκί, το ρεβίθι, το μπιζέλι και το λούπινο, είναι από τις πιο [...]


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια ανακάλυψη από απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης -- Δημιούργησε την ηλεκτρονική «ταυτότητα καρδιάς»

 The biometric security solution that keeps on beating
 Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς» έκανε μια Ελληνίδα ερευνήτρια, μόλις στα 27 της χρόνια. Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη η οποία κατάγεται από την Κοζάνη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, συνέχισε τις σπουδές της, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εκεί έκανε και τη σπουδαία αυτή παγκόσμια ανακάλυψη, που φέρνει νέα δεδομένα, στην ασφάλεια, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην τηλεϊατρική, όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και . τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!

Σύμφωνα με το λογισμικό που έφτιαξε, οι συσκευές, μπορούν να ανοίξουν αποκλειστικά από το χρήστη όταν τις αγγίξει με τα δάκτυλά του, και να κλειδώσουν αυτόματα όταν η συσκευή απομακρυνθεί από τα χέρια του, με "κωδικό" τον παλμό της καρδιάς του!

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΟΥΪΛ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΪΣΙΟ (2ο Μέρος)




ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ!!!
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο Γ.ΤΑΟΥΪΛ 


  (ΒΙΝΤΕΟ)                                                                        
                                                                    
O Γεώργιος Τάουϊλ ζώντας πλάϊ στον αγ. γέροντα Παΐσιο, ευλογήθηκε μεταξύ των άλλων να γνωρίσει και έναν από τους αοράτους οσίους του Αθωνα! Ο αγ. γέροντας είχε μιλήσει κάποτε για την συνάντησή του με έναν από τους αοράτους του Άθωνα.
Ο Γ. Τάουϊλ μας αποκαλύπτει ότι ο γέροντας ήξερε και τους επτά!!!

Η Αθήνα έναντι της Θράκης: Είναι άραγε για καλό η αλλαγή;

    Αναδημοσιεύουμε σήμερα ένα ενδιαφέρον κείμενο από τον τελευταίο «Αντιφωνητή» (3-12-2012), όπου γίνεται λόγος για την παρατηρούμενη εσχάτως μεταβολή της στάσης της Αθήνας έναντι της Θράκης, αλλά από την άλλη τίθενται και σαφείς επιφυλάξεις για το πού οφείλεται το κατ’ αρχάς θετικό αυτό φαινόμενο και φυσικά για το κατά πόσον θα μπορέσει τελικά να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα. Κοντολογής, συνεχίζουμε πάντα να κρατάμε…πολύ μικρό καλάθι (και μακάρι βέβαια σύντομα να αποδειχθεί ότι οι επιφυλάξεις μας ήταν όντως υπερβολικές)!

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΙΔΙ" ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ (1ο Μέρος)

 Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ N.A.S.A. ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΟΥΪΛ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΣΕΪΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!
     (ΒΙΝΤΕΟ)                                                     
ΜΕΡΟΣ 1ον
Η συγκλονιστική αφήγηση ενός από τους λίγους ανθρώπους που έζησαν πολλά χρόνια σε στενή επαφή με τον αγ. γέροντα Παΐσιο.
Ο Γεώργιος Τάουϊλ είναι Σύρος, βαπτισμένος στην Λαοδικεία, είναι ψυχίατρος των αστροναυτών στην N.A.S.A., ακαδημαϊκός στην Ν. Υόρκη. Σπούδασε ιατρική στην Ελλάδα αλλά όταν πήγε στο Αγ. Όρος θέλησε να γίνει μοναχός. Λίγες ώρες πρίν την κουρά του πήγε και τον βρήκε ο αγ. γέρων Παΐσιος και του είπε:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΝΟΙΞΕ


EBLOKO
        Το ebloko είναι ηλεκτρονική λαϊκή αγορά που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθευτεί τα προϊόντα [...]


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έκκληση - Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας



Στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο της Καλλιθέας στεγάζονται εσώκλειστα 11 παιδάκια (η Νεκταρία 3 1/2 χρονών, η Σελένα 6 χρονών, η Μπάμπλακ 5 1/2 χρονών , ο Γιώργος 5 1/2 χρονών, ο Άλισον 2 1/2 χρονών, η Νεντίν 3 1/2 χρονών, ο Τζόνσον 3 1/2 χρονών, η Ρεβέκκα 4 χρονών, η Μαρία 4 χρονών, η Γιασμίν 3 1/2 χρονών και η Νταλία 4 1/2 χρονών).

Το ίδρυμα τελευταία υποφέρει από μεγάλα οικονομικά προβλήματα και έχει ανάγκη σε τρόφιμα (μπισκότα, φαριναπ αλεύρι, πελτέ, φακές, γάλατα, αλάτι) , ρουχισμό για τα παιδάκια (σαγιονάρες, πυτζάμες χωρίς κουμπιά, αθλητικά παπούτσια χωρίς κορδόνια, φόρμες ) και παιχνίδια. Το μόνο που θα επιθυμούσα εφόσον θέλετε κ εσείς να αναρτήσετε την σελίδα του Νηπιοτροφείου ώστε όποιος μπορεί να βοηθήσει.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο

Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Φιλαρέτου & Κρέμου 128 Τ.Κ 176 75 Καλλιθέα τηλ. 210 9521728
210 9560735 fax. 210 9521735
 
http://www.pen-kallithea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=56
Σχόλιο Σσστ: Ευχαριστώ τον φίλο Κ.Κ. για την ενημέρωση.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ E-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΑ!

«Κρίση τέχνας κατεργάζεται»Το αποδεικνύουν δεκάδες επιχειρηματικές ιδέες που υλοποιούνται τους τελευταίους μήνες μέσω του Διαδικτύου, με… απτά αποτελέσματα. Ελληνική «πατέντα» είναι το πρώτο διαδικτυακό νηπιαγωγείο, δημιούργημα της 28χρονης Τίνας Μιναρετζή από τη Λάρισα.
«Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγαπώ ιδιαίτερα τα παιδιά» λέει στην «Καθημερινή» η ίδια, που πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται συστηματικά ώστε να κάνει πράξη την έμπνευσή της.
«Θέλησα να συνδυάσω την τεχνολογία, στην οποία πλέον έχει πρόσβαση κάθε οικογένεια, με την εκπαίδευση, καθώς είχα διαπιστώσει μεγάλη έλλειψη διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού». Η Τίνα επέλεξε την προσχολική ηλικία, καθώς «η ύλη είναι πιο γενική και κοινή σε όλες τις χώρες». Το δίγλωσσο site, σε ελληνικά και αγγλικά, απευθύνεται εξίσου σε γονείς, νηπιαγωγούς, αλλά και στα ίδια τα παιδιά. «Ολη η πλατφόρμα είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε το παιδί να μπορεί να περιηγείται μόνο του και να απασχολείται δημιουργικά, άλλωστε τα νήπια έχουν τις δεξιότητες να χειριστούν υπολογιστή, το μοναδικό εμπόδιο είναι η ανάγνωση, γι” αυτό όλα είναι και ηχογραφημένα»… Διαβάστε περισσότερα…

Προσευχή Αυτοκριτικής Ελλήνων 21ου αιώνα


...The transcendantal Idol thinking about future of humanity...Λυπήσου μας Θεέ μου, λυπήσου μας, Σε παρακαλούμε.
Γιατί είμαστε αμαρτωλοί. Γιατί είμαστε απροετοίμαστοι αλλά και αδιάφοροι στον πνευματικό πόλεμο. Κερδίζουμε μία μάχη και χάνουμε δύο.

Λυπήσου μας Θεέ μου. Γιατί είμαστε ανίκανοι ν’ αγαπήσουμε. Είμαστε ανίκανοι να Σου μοιάσουμε. Εσένα που μας έπλασες κατ’ εικόνα και ομοίωση, μας ονόμασες ανθρώπους, μας έφτιαξες αγωνιστές αλλά εμείς οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως καταντήσαμε χαμερπείς και λιποτάκτες. Αρνηθήκαμε την εικόνα Σου στον καθρέφτη της ψυχής μας και φτιασιδώνουμε τη δική μας μπροστά σε καθρέφτες κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής και γυμναστηρίων επιδιώκοντας την ομοίωση με εφήμερα και αναλώσιμα είδωλα τα οποία προσκυνούμε αντί για Σένα.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ

XRISTOCVMO
Κυ­ρια­ζῆ-Φέν­τα Μα­ρί­α        Τὸ Χρι­στό­ψω­μο εἶ­ναι ἕ­να ἀ­πὸ τὰ πιὸ ὄ­μορ­φα ἔ­θι­μα τῶν Χρι­στου­γέν­νων. Τὸ συ­ναν­τᾶ­με σὲ ὁ­λό­κλη­ρο τὸν [...]


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κυριακή ΙΑ΄Λουκά. (Των Προπατόρων). Ο Χριστός καλεί όλους στη Βασιλεία Του• ας πάμε κι εμείς.


 

  Ενδεκάτη Κυριακή του Λουκά σήμερα, αγαπητοί, ή αλλιώς Κυριακή των Προπατόρων. Δηλαδή, καθώς ανεβαίνουμε για τα άγια Χριστούγεννα η Εκκλησία, μας προετοιμάζει κατάλληλα και σοφά για τον εορτασμό της μεγάλης αυτής ημέρας. Γι’ αυτό σήμερα εορτάζει και πανηγυρίζει τους Προπάτορες του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου. Προεξάρχει ο Πατριάρχης Αβραάμ, ο Γενάρχης και ο προπάππος του Χριστού μας.
Και το Ευαγγέλιο μας αναφέρει την παραβολή του Μεγάλου Δείπνου, που είναι η Βασιλεία του Χριστού, ο Παράδεισος και η αιώνια ζωή. Και εδώ ο Κύριος ομιλεί για κάποιον οικοδεσπότη, που είναι ο Θεός Πατέρας, που ετοίμασε μεγάλο δείπνο, δηλαδή βραδινό συμπόσιο, για όλη την οικουμένη. Και κάλεσε πολλούς· αρχικά τους άρχοντες και επισήμους των Ιουδαίων. Κι εκείνοι αρνήθηκαν να πάνε, με διάφορες προφάσεις: το χωράφι, τα βόδια, τη γυναίκα. Στο βάθος δεν είχαν όρεξη, δεν ήθελαν, αλλού ήταν η ψυχή τους και γι’ αυτό αρνήθηκαν.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Με την "Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου" ΦΕΚ 240, Ξεπούλησαν την Ελλάδα!!!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAh6Wb6y1vbxufFUrXSJ6tesb3Kzzz5BpWVWKg-SJ_lQ82s969AZ4v-plXaTZbV468p8KAtC7e0FAzW8eK_ldywSSGRaH3wtaCigUdu1s-f3_jKKFZwruXwPgle3c9-PR8RksJORuEQisn/s1600/apokleistiko.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMzdTiHN_Zcxhyphenhypheni_BWcrfnM-9tTS2BCYvF6XmV8JJ1jT1Thnyr0B9UXT4N92QToGqrHXi6qV9hMigKSpZOceRLJszjHlcdMmcRYb6jTRh1j6YQwWNKeBtw0vMEZ78oqKN7UedmnQQiANN5/s1600/mnimonio-500x333.jpg

Δείτε το ντοκουμέντο στην σελίδα του ΦΕΚ 5798 - 40 του .pdf

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRziTl1BGj2vURrOHQy7IqZuOVqExHspcEnyHSWqirvli-ZDA5FDSA-Ehk1eLhzbFBZLo-7uY_Civ0nKGOFkx4GczhqJsdsk5dxhF4TY5G47t_bhdSBqYUXL5PsP-Pq41zmrMm1eZuq_hn/s1600/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82+%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82.png
 «Κάθε περιουσιακό στοιχείο της χώρας» μπορεί να κατάσχει η τρόικα

ΣΚΕΨΟΥ…


 
Το αλίευσα ΕΔΩ

Ξαφνική επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΑΜ σε Τουρκία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta στην Τουρκία όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Ο Αμερικανός υπουργός μάλιστα πριν συναντηθεί με κάποιο Τούρκο αξιωματούχο κατευθύνθηκε στην αμερικανική βάση στο Incirlik, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 150 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία. Πιθανότατα ο Αμερικανός υπουργός θα διανυκτερεύσει σήμερα στην αμερικανική βάση έδρα της 39ης Πτέρυγας της USAF πριν συναντηθεί με Τούρκους επισήμους στην Άγκυρα.

Απομάκρυναν από τη Συρία τα αντιαεροπορικά τους συστήματα οι Ρώσοι


Σε απομάκρυνση των προηγμένων ρωσικών αντιαεροπορικών τους συστημάτων που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις σε όλη τη Συρία προστατεύοντας στρατηγικούς στόχους και αστικά κέντρα προχώρησαν οι Ρώσοι.
Τα συστήματα αφού συγκεντρώθηκαν στη ρωσική βάση της Ταρτούς απομακρυνθήκαν στη συνέχεια με σκάφη του ρωσικού Στόλου.
Να σημειωθεί πως κάποια από τα συστήματα αυτά τα οποία ήταν ανεπτυγμένα στη Συρία (Pantsir-S1, BUK M2 και ενδεχομένως S-300) απομακρύνθηκαν αεροπορικώς.

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής ( των Αγ. Προπατόρων)

 

 Το Ευαγγέλιο της Κυριακής ( Λουκ. ιδ΄ 16 - 24 ) 

και

 Ο Απόστολος  της Κυριακής  ( Κολ. γ΄4-11) 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

¨ΕΡΩ¨ - 5ο ΤΕΥΧΟΣ - (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2011)



ΙΝΚΑ: ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και την νίκη του ΙΝΚΑ ενάντια στο «Χαράτσι» προέβηκαν σε προσθήκη του Δελτίου Τύπου:
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΥΠΕΡ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε ΤΟ ΠΟΣΟ (ΧΑΡΑΤΣΙ )

Επιπρόσθετα σας παραθέτουμε το Δελτίου Τϋπου του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ σχετικά με αυτή την απόφαση:
ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 408 05.12.12
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης