Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οι Γερμανικές εκτελέσεις

Του Σαράντου Καργάκου, Ιστορικού - Συγγραφέως
Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν' αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ' αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ' ένα πικρό χαμόγελο.

Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!

Κάποτε τα δεινά έληξαν και στον τόπο εγκαθιδρύθηκε μια κουτσή και στραβή τάξη. Η οικογένειά μου περνούσε δύσκολες ώρες αφόρητης φτώχειας. Η Κατοχή μάς είχε εξουθενώσει. Κάποιοι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα για αποζημιώσεις. Μάζευαν υπογραφές από συγγενείς θυμάτων. Υπόσχονταν -αν θυμάμαι καλά- δύο χιλιάδες το «κεφάλι». Πήγαν και στον πατέρα μου να υπογράψει, μα ο φτωχούλης αρνήθηκε με βδελυγμία. «Δεν κοστολογούνται τα κεφάλια των αδελφών μου», είπε. Κι ένιωσε πως ανταπέδιδε με τη φράση αυτή την καλύτερη τιμωρία στην επηρμένη μεταπολεμική Γερμανία, τη Γερμανία του οικονομικού θαύματος, που στηρίχθηκε στην ξένη εργασία και στην αφειδώς παρεχόμενη αμερικανική βοήθεια.

Αν σ' όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης. Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού. Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν' απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι' αυτό το λόγο να είναι αποικία».

Αν σήμερα οι Γερμανοί δυστροπούν να πληρώσουν την επιδικασθείσα από τα Δικαστήρια αποζημίωση στους μαρτυρικούς κατοίκους του Διστόμου (και όχι μόνον του Διστόμου), δεν το κάνουν μόνο από τσιγκουνιά, το κάνουν για να μας ταπεινώσουν ακόμη μια φορά. αρνούνται υπόσταση στα δικαστήριά μας. Ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν σε μας υπόσταση κράτους. Παραπέμπουν το ζήτημα στον Υπουργό. Αυτός είναι ένας περιδεής εκπρόσωπος της Νέας Τάξης που δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό αλλά στα Διευθυντήρια των Νέων Καιρών.

Αυτό που όμως με θλίβει δεν είναι η ψυχική κακομοιριά των κυβερνώντων, είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων δημοσιογράφων. Άκουγα ένα μεσημέρι κάποιον ραδιοσχολιαστή που με άκρως περιφρονητική φωνή στιγμάτιζε τη συμπεριφορά των Διστομιτών, επειδή κατέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Γερμανών. Κι έλεγε: «Πού φθάσαμε...»! Έπρεπε να είχε ζήσει τη γερμανική φρίκη της Κατοχής, για να είχε δει το πού φθάνε το κτήνος όταν κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή. Τι έκαναν οι κάτοικοι του Διστόμου από το να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε κι αυτοί - κι όχι μόνο αυτοί- να συμπεριφερθούν γερμανικά, δηλαδή να πιάσουν καμμιά πεντακοσαριά Γερμανούς τουρίστες και να τους κρατήσουν ομήρους ή να τους εκτελέσουν; Στα αντίποινα των Γερμανών εμείς δεν απαντήσαμε με αντίποινα. Οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν ελάχιστα γι' αυτά που διέπραξαν στον τόπο μας. Κάλυψαν ένα ελάχιστο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλαν. Συνέχισαν τη ναζιστική πολιτική, όχι βέβαια στη γραμμή του Χίτλερ (δεν είναι ακόμη καιρός) αλλά στη γραμμή του Γκαίμπελς. Παραπλάνηση και εξαπάτηση. Και μετά αποθράσυνση. Θα 'ρθει στιγμή που θα μας ζητήσουν αποζημίωση για τις σφαίρες που ξόδεψαν για να μας... σκοτώσουν.

Μέρος Δεύτερο
Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς. Δεν δημοσιεύθηκε· και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς. Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου. Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι, πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις. Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις. Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων». Αναφερόμουν στην εκτέλεση των συγγενών μου και στην υπέροχη στάση της γιαγιάς μου. Ήμουν μπροστά, όταν ο πατέρας τής ανακοίνωσε την εκτέλεση των δύο παιδιών της, των δύο αδελφών του. Η γιαγιά - βαθιά χριστιανική ψυχή- κατέβασε το μαύρο τσεμπέρι ως τα μάτια και πριν τυλίξει με αυτό το στόμα για να μη βγει κραυγή οδύνης, κατόρθωσε να μουρμουρίσει:

- Ο θεός να τους συγχωρέσει για το κακό που μου έκαναν!...

Κι έπειτα κλείστηκε στη βαθιά σιωπή της. Που και που ένα σιγαλό - σαν αγεράκι απαλό- μοιρολόι.

Πέρασαν κάποια χρόνια. Ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, την λεγόμενη τότε «Ογδόη». Ο πατέρας έφθασε ένα μεσημέρι ράκος στο σπίτι. Τον είχε επισκεφθεί στο κατάστημα του «Δραγώνα» (Αιόλου 89) ο άνθρωπος που είχε βάλει στη λίστα των μελλοθάνατων τα αδέρφια του. ήταν ετοιμοθάνατος· τον «κουράριζε» στον Άγιο Σάββα, εξάδελφός μου ογκολόγος. Του έμεναν λίγες ημέρες ζωής. Ζήτησε από τον εξάδελφό μου την άδεια να βγει για λίγες ώρες· έπρεπε κάποιον να δει. Και πήγε να βρει τον πατέρα μου. Δεν μπορούσε να ανέβει στον ημιώροφο. Τον ζήτησε και κατέβηκε ο πατέρας. Σαν τον είδε πάνιασε.

- Ήλθα να πάρω τη συγγνώμη σου, του είπε ο άλλος. Σε λίγες μέρες πεθαίνω...

Ο πατέρας, βαθιά συγκλονισμένος, μόλις κατόρθωσε να ψελλίσει μία φράση:

- Να 'σαι συγχωρεμένος...

Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες και κλείστηκε στο γραφειάκι που ήταν το λογιστήριο. Δεν ήθελε να τον δει κανείς με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος με υψηλή περηφάνεια. Μας τα είπε στο σπίτι με αναφιλητά. ήταν η πρώτη φορά που μάλωσα με τον πατέρα μου. Με τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας πίστευα πως η συγγνώμη σ' έναν εγκληματία συνιστά αδικία. Σήμερα το ίδιο θα έπραττα κι εγώ, Αυτό δεν σημαίνει πως έκοψα να είμαι Μανιάτης. Αλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη. Γι' αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο - κάποτε φίλο- και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που, χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ», συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.

Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση. Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.

Υ.Γ. Το πρωτότυπο κείμενο είναι δημοσιευμένο σε πολυτονικό

Πηγή: Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2012, Εκδόσεις Φιλιππότη


Το αλίευσα ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ’ ΧΕ Η ΜΑΡΙΩΡΗ…

            Άκουσα και δεν πίστευα στ’ αυτιά μου, στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» του EXTRA 3 της 25-1-2012, ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας μας κοστίζει, άκουσον-άκουσον, 5.860.000.(Ολογράφως: Πέντε εκατομμύρια οχτακόσιες εξήντα χιλιάδες) ΕΥΡΩ ετησίως. Δυστυχώς όμως, καλά άκουσα! Και μάλιστα, εν μέσω οικτράς Εθνικής οικονομικής κρίσης, το ποσόν αυτό κατ’ έτος αυξάνεται σημαντικά, προφανώς για να καλύψει τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες της Προεδρίας.
            Και μέχρι εδώ, καλώς. Όμως, αμέσως μετά ήλθε ένα διαβολάκι στο μυαλό μου, και με ρώτησε: Ποιες είναι αυτές οι αυξημένες ανάγκες της Προεδρίας; Ποια είναι τα καθήκοντα και ποιες οι υποχρεώσεις του Προέδρου, οι οποίες, προφανώς, θα πρέπει να είναι πάρα πολλές, ώστε να απαιτούνται τόοοοοοσα χρήματα για την εξυπηρέτησή τους;
            Σκέφθηκα λίγο, καλοπροαίρετος κριτής ών, τι να απαντήσω στο διαβολάκι. Και του είπα με φωνή τρεμάμενη: Μα είναι ο Ανώτατος Άρχων της Πολιτείας! Έ και; Μου απάντησε. Εκτός από αυτό, ο ίδιος κάνει τίποτε άλλο; Πως δεν κάνει. Του είπα. Πάει πότε –πότε κανένα ταξιδάκι στην Κίνα και σε άλλα κράτη ως εκπρόσωπος της χώρας, και υπογράφει διακρατικές εμπορικές συμφωνίες, και άλλα. Με δικά μας έξοδα, μου γύρισε το διαβολάκι. Έ, φυσικά του είπα μη ξέροντας τι άλλο να πώ. Μόνος του; Με ρώτησε ξανά. Όχι φυσικά, συνοδεύεται από Υπουργούς κ.λ.π.…Οι οποίοι και υπογράφουν τις διάφορες συμφωνίες, και με μόνη την υπογραφή τους καθίστανται υπεύθυνοι, αφαιρώντας την υπευθυνότητα από τον Πρόεδρο (άρθρο 35 του Συντάγματος), με έκοψε το διαβολάκι. Άρα, γιατί δεν πηγαίνει μόνος του ο υπουργός, ή ακόμη καλύτερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος ούτως ή άλλως, τον περισσότερο καιρό είναι στο εξωτερικό, παρά στο εσωτερικό; Έτσι για να γλιτώσουμε και μερικά χρήματα!
            Στάσου, σε τσάκωσα, είπα στο διαβολάκι. Μια που είπες για το Σύνταγμα, μην ξεχνάς ότι είναι ο Ρυθμιστής του Πολιτεύματος(άρθρο 30 του Συντάγματος), το οποίο όπως είναι γνωστό, πηγάζει από το Σύνταγμα της χώρας(Άρθρο 1 του Συντάγματος). Άρα, είναι και ο εγγυητής της ορθής τήρησης του Συντάγματος. Ώπα!!! Ώπα!!! Έκανε σαν τρελλό το διαβολάκι. Τώρα την πάτησες! Μήπως θέλεις να σου απαριθμήσω Νόμους οι οποίοι κρίθηκαν Αντισυνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας; Πού ήταν ο πρόεδρός σου όταν «περνούσαν» αυτοί οι Νόμοι; Γιατί, εάν δεν απατώμαι, για να δημοσιευθεί ένας Νόμος στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, και, άρα να καταστεί ενεργός, πρέπει να υπογραφεί, εντός μηνός από την ψήφισή του, από τον Πρόεδρο (άρθρο 42 του Συντάγματος). Αφού αυτά είναι τα καθήκοντά του, η ορθή τήρηση του Συντάγματος δηλαδή, γιατί δεν μπλοκάρισε (ανέπεμψε είναι το σωστό) τους Αντισυνταγματικούς Νόμους; Εάν όχι γι’ αυτό, τότε γιατί τον χρειαζόμαστε; Αλλά τέλος πάντων, συνέχισε το διαβολάκι. Εκτός από αυτά, κάνει τίποτε άλλο; Βεβαίως απάντησα γεμάτος ελπίδα. Υπογράφει τα Προεδρικά Διατάγματα που του τα φέρνουν έτοιμα για υπογραφή, παρίσταται στην ορκωμοσία της Κυβέρνησης, και διάφορα άλλα τέτοια. Μωρ’ τι μας λές! Μου απάντησε γεμάτο ειρωνεία και σαρκασμό το διαβολάκι. Και χρειάζεται να έχουμε Πρόεδρο, να μας κοστίζει έξη σακιά ΕΥΡΩ (έξη εκατομμύρια ήθελε να πεί), για να τα κάνει αυτά;
            Μα είναι δυνατόν, φώναξα γεμάτος αγωνία, και μη ξέροντας τι άλλο να πώ, να μην έχει η χώρα Πρόεδρο;
            Και τότε μου απάντησε το διαβολάκι χασκογελώντας ειρωνικά: «Όλα τα’ χε η Μαριωρή, κι’ ο φερετζές της έλειπε».
Όπως καταλαβαίνετε, κατατροπωμένος πλέον, και μη ξέροντας τι άλλο να πώ, έσκυψα ταπεινά το κεφάλι, και σταμάτησα την κουβέντα με το διαβολάκι, γιατί κατάλαβα ότι δεν με σήκωνε πλέον το κλίμα.
Αγία Παρασκευή, 27-1-2012

Δημήτριος Μπελιβανάκης
 Αντιστράτηγος ε.α.  


ΣΧΟΛΙΟ Σσστ: Tο έλαβα με e-mail.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μαζικές απολύσεις στελεχών των Ε.Δ. ζήτησε η τρόϊκα για να δώσει το νέο δάνειο!

Στην "καρδιά" κτυπάει πλέον η τρόϊκα την ασφάλεια της χώρας, εσωτερική και εξωτερική, ζητώντας για πρώτη φορά ευθέως από την κυβέρνηση Παπαδήμου και προκειμένου να εγκρίνει το νέο δανειακό πακέτο, μαζικές απολύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων! Δηλαδή των ΕΠΟΠ που στελεχώνουν τις μονάδες πλέον ευαίσθητες μονάδες, όπως των .........
αντιαεροπορικών όπλων, των τεθωρακισμένων, των ειδικών δυνάμεων κλπ!

Επίσης ζητούν να μειωθούν οι εισαγωγές στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας σε μια εποχή που η εγκληματικότητα σαρώνει αστικές, ημιαστικές κια αγροτικές περιοχές.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν εν είδη τελεσίγραφου στο υπουργικό συμβούλιο μαζί με ένα ολόκληρο πακέτο εξοντωτικών μέτρων, όπως: μείωση των επικουρικών συντάξεων, απολύσεις μέχρι του ριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, περικοπή της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, πώληση ή ένταξη της ΑΤΕ σε νέο σχήμα (εδώ έχουν βάλει οι τραπεζίτες "το δακτυλάκι τους"), κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού με πάγωμα αποδοχών και επιχειρησιακές συμβάσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απολύσεις στις τράπεζες πουθ ελέγχονται από το δημόσιο, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των προνοιακών επιδομάτων, κλπ.

Πρακτικά δεν δέχονται τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου και ζητούν την "εδώ και τώρα" ψήφιση των νόμων αυτών. Διαφορετικά "Οϋτε ευρώ δεν θα πάρετε". Ο γνωστός εκβιασμός σε ένα φοβισμένο έθνος, σε μια κοινωνία που δείχνει να μην έχει την δύναμη πλέον να αντιδράσει.

Και όλα αυτά με διεκπεραιωτή φυσικά τον Λ.Παπαδήμο, ο οποίος παρέλαβε την λίστα του εκβιασμού από την τρόϊκα και την κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης...

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και Φίλιππος Σαχινίδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν δεκτές οι απολύσεις των στελεχών των Ε.Δ. προκειμένου να μην θιγούν περαιτέρω μισθολογικά τα υπόλοιπα στελέχη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΤο αλίευσα ΕΔΩ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 Τετάρτη 1η  Φεβρουαρίου 2012  
Ώρα: από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. 
Τοποθεσία ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,
ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


Το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι Αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ Σσστ: Το έλαβε με e-mail από τον φίλο Γ.Ζ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Για όλα φταίνε τα ΤΡΩΚΤΙΚΑ και ύστερα η ΤΡΟΪΚΑ… ( της κ. Μαρίνας Διαμαντή )

30 εκατομμύρια βεβαιωμένες οφειλές υπαλλήλων του ΟΣΚ, διέγραψε η Κυβέρνηση με μια μικρή παράγραφο που συμπεριέλαβε στις διατάξεις του Ν.4024/2011 ...ακυρώνοντας ουσιαστικά σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ, την οποία λίγους μήνες πριν, είχε κάνει αποδεκτή ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος.

Άλλο ένα σκάνδαλο της Κυβέρνησης έχει τεχνηέντως συγκαλυφθεί και αποσιωπηθεί από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ! Άλλη μια υπόθεση, η οποία αποδεικνύει ότι τελικά η Κυβέρνηση ό,τι θέλει θα εφαρμόσει, ασχέτως του τι λέει η ΤΡΟΪΚΑ και η Ε.Ε.!
Ο λόγος για την υπόθεση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που υπηρετούσαν στον Οργανισμό κατά τον χρόνο της μετατροπής του σε ανώνυμη εταιρεία.
Δεν φθάνει που μετετράπη ο Οργανισμός, από Δημοσίου Δικαίου σε Α.Ε., ώστε να προσληφθούν άμεσα στο Δημόσιο εκατοντάδες «ημέτεροι», εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ, αλλά επί έντεκα ολόκληρα χρόνια αμοίβονταν οι υπάλληλοι αυτοί με υπερβολικά υψηλότερες αμοιβές απ’αυτές του Δημοσίου, ενώ οι ασφαλιστικές τους εισφορές υπολογίζονταν με το μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων!
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση έχει ως εξής:
Στο κείμενο της σχετικής γνωμοδότησης του ΝΣΚ, (ΝΣΚ 76/2011) στο οποίο απηύθυνε ερώτημα το Υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση, αναφέρεται ότι:
Από τα συμπεράσματα της από Ιουνίου 2009 Εκθέσεως Επιθεωρήσεως και Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοικήσεως, το τακτικό προσωπικό, το οποίο, κατά την μετατροπή του Ο.Σ.Κ. σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε), με το Π.Δ. 414/1998 (ΦΕΚ/Α/291), υπό την επωνυμία «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε.», υπηρετούσε με σύμβαση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, ενετάγη (και για τα μισθολογικά του θέματα) αυθαιρέτως στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) της εταιρείας, με συνέπεια να αυξηθούν οι αποδοχές του σε σημαντικό βαθμό.
Αντιθέτως, το μισθολογικό καθεστώς του τακτικού προσωπικού τριών άλλων εταιρειών του Δημοσίου, Οργανισμού Διαχειρίσεως Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.), Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α.) και Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (Ο.Κ.Α.Θ.), που διέπονται από τις ίδιες διατάξεις (άρθρο 7 παρ. 7α ν. 2703/99) με την Ο.Σ.Κ. A.E, το οποίο προσωπικό υπηρετούσε σε αυτές πριν την μετατροπή τους σε Α. Ε., εξακολουθεί να αμείβεται με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. (Γιατί άραγε ειδικά οι υπάλληλοι του ΟΣΚ υπήχθησαν σε ΣΣΕ;)
Πέραν των τακτικών υπαλλήλων, στην Ο.Σ.Κ. Α.Ε. απασχολούντο και δικηγόροι με έμμισθη εντολή, την αμοιβή των οποίων διείπαν οι διατάξεις του ν. 1816/88 και του ν. 2470/97, που ίσχυαν για τους δικηγόρους που παρείχαν υπηρεσίες με έμμισθη εντολή στο Δημόσιο, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως. Με την απόφαση 276/26-6-2002 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. αποφασίσθηκε η υπαγωγή των δικηγόρων στο καθεστώς της Σ.Σ.Ε., που ισχύει για τους λοιπούς εργαζομένους, αναδρομικά από το έτος 2000, στην συνέχεια δε με μεταγενέστερες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου χορηγήθηκαν επιπλέον επιδόματα και καθορίστηκε ο τρόπος κατατάξεως των Δικηγόρων στα μισθολογικά κλιμάκια της Σ.Σ.Ε.
Κατά τον έλεγχο της μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού, που υπηρετούσε κατά τον χρόνο της μετατροπής της νομικής μορφής του Ο.Σ.Κ. σε Ανώνυμη Εταιρεία, διαπιστώθηκε, ότι από το έτος 2000 καταρτίσθηκαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες στο σύνολο τους καθόρισαν αποδοχές υπερβολικά υψηλότερες του συνόλου των αποδοχών, που το προσωπικό αυτό θα ελάμβανε σύμφωνα με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κατ' εφαρμογή της διατάξεως της παρ. 7° του άρθρου 7 του ν. 2703/99.
Ειδικότερα στις μισθοδοτικές καταστάσεις του προσωπικού εμφανίζονται δύο πίνακες.
Στον ένα πίνακα περιγράφονται οι κάθε κατηγορίας αποδοχές του εργαζομένου (βασικός μισθός, επιδόματα θέσης, γάμου, τέκνων, πληροφορικής, ειδικών συνθηκών, κ.λ.π.), όπως αυτές καθορίζονται με την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας. Το συνολικό ποσό των αποδοχών, που εμφανίζεται στον πίνακα αυτό είναι το καταβλητέο στον εργαζόμενο. Ο φόρος εισοδήματος υπολογίζεται επί των αποδοχών αυτών.
Στο δεύτερο πίνακα καταγράφονται οι αποδοχές του εργαζόμενου, σύμφωνα με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αναλόγως του βαθμού και των ειδικών επιδομάτων που δικαιούται έκαστος. Βάσει των συνολικών αποδοχών, που εμφανίζονται στο δεύτερο πίνακα, υπολογίζονται οι κρατήσεις υπέρ των διαφόρων ταμείων.
Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 7α του ν. 2703/99 μόνο για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών (γιατί βεβαίως είναι χαμηλότερες!!) επί του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Επισημαίνεται, ότι η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού της ΟΣΚ ΑΕ βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Η Γνωμοδότηση του ΝΣΚ καταλήγει κρίνοντας ότι:
α) το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που υπηρετούσαν σ' αυτόν κατά τον χρόνο μετατροπής του Οργανισμού σε ανώνυμη εταιρεία, διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 7, παρ. 7α του ν. 2703/1999,
β) οι υπηρετούντες στον ανωτέρω Οργανισμό δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής διέπονται ομοίως από τις διατάξεις του άρθρου 7, παρ. 7α του ν. 2703/1999,
γ) αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., με τις οποίες εγκρίθηκε η υπαγωγή των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας οι οποίες ισχύουν για τους εργαζομένους της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., δεν είναι νόμιμες.
Η εν λόγω γνωμοδότηση του ΝΣΚ έγινε αποδεκτή από τον Υπ.Οικ. κ. Βενιζέλο αλλά λίγους μήνες μετά ψηφίστηκε ο νόμος 4024/2011, με το άρθρο 39 παρ. 12 του οποίου ορίζεται ότι:
Δαπάνες που δημιουργήθηκαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου σε εκτέλεση όρων των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας ή αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΟΣΚ ΑΕ), για πληρωμές σε πρόσωπα απασχολούμενα στην άνω ανώνυμη εταιρεία και σε βάρος του προϋπολογισμού της και αφορούν τακτικές αποδοχές και αποζημιώσεις κάθε είδους, επιδόματα και εφάπαξ παροχές ένεκα συνταξιοδότησης, θεωρούνται ότι διενεργήθηκαν νόμιμα. (Έναρξη ισχύος του νόμου:27.10.2011)
Τί μεσολάβησε το διάστημα αυτών των μηνών ώστε η Κυβέρνηση να αποφασίσει να χαρίσει 30 εκατομμύρια σε δημοσίους υπαλλήλους;
Όταν ετέθη σχετικό ερώτημα στη Βουλή, η υποκριτική απάντηση του Υπουργού ήταν ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι υπάλληλοι για ένα λάθος που έγινε από το Δημόσιο! Δηλαδή επί έντεκα χρόνια εισέπρατταν οι υπάλληλοι αυτοί αποδοχές που δεν ήταν νόμιμες και δεν θα τις επιστρέψουν πίσω, ενώ όλος ο Ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα αυτό το «λάθος» -και όλα τα άλλα-με τα χαράτσια και τα τέλη που δεν έχουν τελειωμό! Τί θα πει λάθος του Δημοσίου; Οι δικηγόροι του Οργανισμού επό έντεκα χρόνια δεν είχαν αναρωτηθεί πώς προκύπτουν οι αμοιβές τους; Δεν ήξεραν οι Δημόσιοι υπάλληλοι όταν υπέγραψαν ΣΣΕ; Κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί υπήρχαν δύο μισθοδοτικοί πίνακες; Γιατί υπολογίζονται με άλλες αποδοχές οι ασφαλιστικές τους εισφορές; Ποιόν κοροϊδεύουν τέλος πάντων;
Να τα επιστρέψουν άμεσα πίσω, όσοι τα «έφαγαν μαζί» με τους κυβερνώντες. Και αυτό να είναι μόνο η αρχή...

Μαρίνα Διαμαντή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

http://www.koinwnia.com
e-mail: koinwnia@koinwnia.com
Μαρίνα Διαμαντή

Το αλίευσα ΕΔΩ

Κυριακή ΙΖ΄ Ματθαίου (Χαναναίας) – «μεγάλη σου η πίστις γεννηθήτω σοι ως θέλεις ».


Ευαγγελικό Ανάγνωσμα: Ματθ. ιε΄ 21-28

            Είδαμε, μέσα από την σημερινή ευαγγελική περικοπή, μια γυναίκα Χαναναία, που δεν καταγόταν δηλαδή από τον εκλεκτό λαό του Ισραήλ, να ανερεί με την πράξη της την πίστη των φαρισαίων περί «αποκλειστικότητας της σωτηρίας». Πίστευαν δηλαδή οι φαρισαίοι ότι μόνο αυτοί μπορούσαν να σωθούν γιατί κατάγονταν από το εβραϊκό έθνος, ενώ όλοι οι άλλοι λαοί αποτελούσαν το βδέλυγμα, την περιφρόνηση του Θεού και τους ονόμαζαν μάλιστα με μια λέξη «κύνες», σκυλιά. Πίστευαν ότι κάθε ξένος λαός ήταν ταυτόχρονα και άπιστος, ενώ οι ίδιοι είχαν την πεποίθηση ότι ήταν οι πιστοί. Μα η πίστη δεν περιορίζεται σε έθνη και λαούς. Αυτό το αποδεικνύει η Χαναναία, η οποία,  μέσω της διακριτικής στάσης που παίρνει ο Χριστός απέναντι της, κατορθώνει να φανερώσει σε όλους την βαθειά πίστη που έκρυβε μια γυναίκα, και μάλιστα αλλοεθνής.


            Έτσι, ενώ βλέπουμε τον εκλεκτό λαό του Ισραήλ, ουδέποτε να αναγνωρίζει τον Χριστό ως τον αναμενόμενο Μεσσία, αλλά ούτε και να ζητά το έλεός Του, παρά μόνο να τον αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση, εντούτοις ακούμε σήμερα μια αλλοεθνή γυναίκα την Χαναναία, να του φωνάζει: «ελέησόν με, Κύριε, Υιέ Δαυίδ». Τον αναγνωρίζει ως τον Κύριο και τον αναμενόμενο Μεσσία απόγονο του Δαυίδ και αυτή η βεβαιότητά και η πίστη της δεν είναι καθόλου επιφανειακή. Αποδεικνύεται η πίστη της πρώτα με την υπομονή και την επιμονή της. Αν δεν πίστευε ακράδαντα στον Χριστό ως σωτήρα, θα εγκατέλειπε την προσπάθειά της με την πρώτη περιφρόνηση του Χριστού, πράγμα που δεν βλέπουμε να κάνει. Ύστερα αν η πίστη της ήταν χλιαρή, δεν θα μπορούσε να φτάσει, στην ταπείνωση και στον εξευτελισμό, με το να δεχθεί τους λόγους του Χριστού ότι είναι  «σκυλί». Ο εγωισμός του άπιστου ανθρώπου δεν του δίνει αυτό το δικαίωμα. Όμως η Χαναναία όχι μόνο δέχεται τους ταπεινωτικούς αυτούς λόγους, αλλά βάζει και την θέση της στη θέση του σκυλιού που ζητά το έλεος του Θεού, και μάλιστα, που αρκείται μόνο στα ψίχουλα. Και η θεραπεία της κόρης της ήταν μόνο ψίχουλα του ελέους του Θεού.

            Ο Χριστός βέβαια ως παντογνώστης που γνωρίζει τα κρύφια της καρδίας του καθ’ ενός χειρίζεται ως σωστός παιδαγωγός την περίπτωση της Χαναναίας. Αφενός μεν, για να δοκιμάσει τη πίστη της και μέσω της ταπείνωσης να την οδηγήσει στην σωτηρία, αφετέρου δε για να ξεσκεπάσει την υποκρισία των φαρισαίων. Να αποδείξει τέλος,  στους μαθητές Του και στους καλοδιάθετους ανθρώπους, ότι ο Θεός δεν κρύβεται πίσω από έθνη και λαούς αλλά αγκαλιάζει «πάντα τα έθνη» με την ίδια στοργή και αγάπη. Μέτρο της κρίσης Του, είναι πάνω από όλα η πίστη, η οποία επιβεβαιώνεται όπως είδαμε, με την υπομονή, την επιμονή και την ταπείνωση της Χαναναίας.

            Η στάση των φαρισαίων από την μια και η στάση της Χαναναίας από την άλλη, χαρακτηρίζει άριστα τους ανθρώπους κάθε εποχής, καθώς και τη στάση τους  έναντι του Θεού και της σωτηρίας τους. Οι πρώτοι που θα αρκεστούν να πουν ότι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους εκλεκτούς  του Θεού, θα παραμείνουν σε μια αυτοδικαίωση και παράλληλα σε περιφρόνηση των άλλων ως «αμαρτωλών», πράγμα που θα τους φέρει σε αντίθεση με την κρίση του Θεού. Οι δεύτεροι θα αναζητήσουν τον Χριστό και αφού τον βρουν θα αναφωνήσουν μαζί με την Χαναναία «Κύριε, Υιέ Δαυίδ ελέησόν με». Έτσι θα φτάσουν στο έλεος του Θεού μέσα από την ταπείνωση και την αληθινή πίστη.

            Όταν ο άνθρωπος προσεγγίζει τον Θεό και τον προσεγγίζει κυρίως με την προσευχή απευθύνοντάς του συνήθως αιτήματα, τα αιτήματα αυτά για να γίνουν δεκτά από τον Θεό και να εισακουστούν πρέπει να πηγάζουν από δύο κυρίως πηγές, όπως ακριβώς και της Χαναναίας, την πίστη και την ταπείνωση.

 Η πίστη είναι μια από τις κορυφαίες πνευματικές αρετές που πρέπει να κοσμεί τον χριστιανό. Αυτή ακριβώς η πίστη εκφράζεται μέσα από την επιμονή και επιβεβαιώνεται μέσα από την υπομονή και ιδιαίτερα την ταπείνωση. Βλέπουμε τον Χριστό σήμερα να δοκιμάζει την πίστη της Χαναναίας, μέχρι τέλους. Στην ζωή του χριστιανού θα έρθουν και θλίψεις και αρρώστιες, που πολλές φορές να νιώσει ότι εγκαταλείφθηκε από τον Θεό. Όταν τον παρακαλούμε και αυτός φαινομενικά δεν ακούει τις προσευχές μας, ή δεν μας απαλλάσσει από κάτι δυσάρεστο που μας βρήκε ή δεν μας χαρίζει κάτι το ποθούμενο για μας, είναι γιατί, ο Ίδιος ξέρει καλύτερα τι θα μας ωφελήσει και τι μας οδηγήσει στον πνευματικό θάνατο. Αλλά και όπως είδαμε σήμερα είναι και με δοκιμασία που θα ξεχωρίσει ο Θεός τους εκλεκτούς Του. Αν εμείς μείνουμε σταθεροί στην πίστη μας μέχρι τέλους και δεν ολιγοψυχήσουμε, τότε σαν πραγματικοί πιστοί θα αποτελέσουμε το παράδειγμα για τους άλλους.

Έπειτα η ταπείνωση μας βοηθά να κρίνουμε με αυστηρότητα τον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε με επιείκεια τους άλλους, όπως και η μάνα το παιδί της. Θα πρέπει να μην αυτό-δικαιώνουμε τους εαυτούς μας όπως οι φαρισαίοι, και να κατακρίνουμε τους άλλους. Αλλά να κρίνουμε, αυστηρά τον εαυτό μας και να ζητούμε το έλεος από τον Θεό ως δούλοι αχρείοι, ενώ να βλέπουμε τα όποια ελαττώματα του αδελφού μας με αγάπη και κατανόηση. Ο εγωισμός δεν φέρνει ποτέ καλά αποτελέσματα. Ο διάβολος εξέπεσε από άγγελος φωτός και έγινε ο διάβολος εξαιτίας του εγωισμού του. Ο ίδιος ο Κύριος μιλώντας για τους υπερηφάνους λέει ότι: «ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται». Είναι δηλαδή εχθρός του Θεού ο υπερήφανος, ενώ «ταπεινοίς δε δίδωσιν χάριν» στους ταπεινούς δίδει την χάρη Του.

Τόσο η πίστη όσο και η ταπείνωση είναι κορυφαίες αρετές και χρειάζονται αγώνα και κόπο για να αποκτηθούν. Χρειάζονται επιμονή, υπομονή και αγώνα για την κατάκτησή τους, γιατί χωρίς αυτές τις αρετές  δεν σώζεται κανείς.

Ας αποφύγουμε λοιπόν την υποκρισία των φαρισαίων. Ας μείνουμε μακριά από την όποια αυτό-δικαίωση, ή  και την κατάκριση των άλλων. Στο πρόσωπο του οποιουδήποτε άλλου κρύβεται η εικόνα του ίδιου του Θεού για την οποία ήρθε στον κόσμο ο Υιός του Θεού και ο οποίος σταυρώθηκε για να την σώσει. Ας έχει ο καθένας σαν πρότυπο την Χαναναία, και ιδιαίτερα τον τρόπο που προσεγγίζει τον Χριστό, δηλαδή με πίστη και ταπείνωση. Μόνο έτσι θα εισακουστούν οι προσευχές μας από το Θεό και θα μπορεί να πει και σε μας «μεγάλη σου η πίστις γεννηθήτω σοι ως θέλεις ».
 Αρχιμανδρίτης Τυχικός – Μητρόπολη Πάφου

Το αλίευσα ΕΔΩ

Δείτε τι έγινε την νύχτα των Ιμίων… (Αποκαλυπτικό βίντεο με τον Λάκη Λαζόπουλο)


http://youtu.be/zKn69-G3tAo
Το αλίευσα ΕΔΩ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

H καταστροφή της βιομηχανίας ζάχαρης στην Ελλάδα από την ΕΕ.

Εισαγωγή: Μαζί με την ζάχαρη και την τευτλοκαλιέργεια που αναφέρει το παρακάτω άρθρο  εξαφανίστηκαν όλα τα ζωτικά ελληνικά προϊόντα. Η παραγωγή με την οποία μπήκαμε στην ΕΕ Εξαφανίστηκε ο Καπνός στην χώρα του Καρέλια, του Παπαστράτου και της ΣΕΚΑΠ, εξευτελίστηκε η τιμη του παγκόσμια γνωστού Ελληνικού λαδιού και των Δημητριακών, του βαμβακιού, του Γαλακτος. Τα πορτοκάλια  μας σαπίζουν κάτω από τα δέντρα.

Την ίδια στιγμή όλα αυτά είναι απαράτητα και εισάγονται στην ΕΕ και στην Ελλάδα είτε ως  χυμός πορτοκαλιού σε παγοκολώνες,  είτε ως λεμόνια Αργεντινής, είτε ως Δημητριακά απο την Ρωσία και την Β. Αφρική, είτε ως Βαμβακι και Λάδι από την Μ. Ανατολή, Γάλα και κρέας από τα  βαλκάνια  και τα Σκόπια και ρύζι απο την Τουρκία!!!.

Αυτό είναι το τίμημα του να ζεις με το πιο ακριβό νόμισμα στο κόσμο και χωρίς  μια υποτυπώδη εθνική ή ευρωπαϊκή αγροτική  πολιτική.

Η κατάληξη  όλων αυτών είναι ο μη προικισμένος κλιματολογικά Βοράς να εισάγει  φθηνά τρόφιμα και να εξάγει υψηλή τεχνολογία και βιομηχανία γινόμενος εξοργιστικά  πλεονασματικός. Ενώ μεσογειακός αγροτικός  Νοτος – η καλύτερη περιοχή του κόσμου για αγροτική παραγωγή- να σβήνει μες την φτώχια και τα ελλείματα. Κι όμως αντιπαραγωγικοί  χαρτογιακάδες τυπου Προβόπουλου ή Παπαδήμου  προσπαθούν να μας κρατήσουν  μη παραγωγικούς υπερκαταναλωτές και καταχρεομένους.

 Ας δούμε το άρθρο:  H καταστροφή της βιομηχανίας ζάχαρης στην Ελλάδα από την ΕΕ από το   Βαθύ Πράσινο

B.Π. ..ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΝ!!.. ΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ….στη διαδικασία πλήρους καταστροφής της παραγωγικής μας βάσης…
Γιώργος Κάργας
Με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2005 η καλλιέργεια της περιορίζεται ουσιαστικά στην λωρίδα Λονδίνου- Πράγας. Τότε έγινε συμφωνία να μειωθεί η παραγωγή στην Ελλάδα από 320.000 τόνους σε 158.000 τόνους τον χρόνο. Παράλληλα με αντάλλαγμα 87 εκ ευρώ η χώρα μας έκλεισε 2 (Λάρισα και Ξάνθη) από τα 5 εργοστάσια ζάχαρης με σκοπό τα δύο εργοστάσια που έκλεισαν να γίνουν εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν 30. 000 άνθρωποι στην βόρεια Ελλάδα να πεταχτούν στον δρόμο (αγρότες, εργαζόμενοι, κ.λ.π) αφού η καλλιέργεια από 400. 000 στρέμματα το 2006 έπεσε το 2010 στα 55.000. Παράλληλα η ΑΤΕ έχει βγάλει στο σφυρί για πώληση συνολικά την Ελληνική βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) η οποία είναι θυγατρική της.
Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια περίοδο μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη και οι πωλήσεις των θυγατρικών κρατικοσυνεταιριστικών, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ (Ζωοτροφές ), η ΔΩΔΩΝΗ κ.λ.π. Μνηστήρες της αγοράς της ΕΒΖ είναι μία γερμανική, μία αγγλική εταιρεία, ο Κοπελούζος με Ρώσους επενδυτές και μία γαλλική εταιρεία ενέργειας (ΒΗΜΑ 18/9/11).
Την περίοδο που ετοιμάζονται να πωλήσουν την ΕΒΖ σταμάτησαν κάθε επιδότηση στην παραγωγή ζαχαροτεύτλων με αποτέλεσμα φέτος να μην πιάσει η χώρα μας ούτε καν την μειωμένη τιμή ποσόστωσης (158.000 τόνοι) αφού καλλιεργήθηκαν λίγα στρέμματα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σταματήσουν την ουσιαστική παραγωγή τα εργοστάσια και να υπολειτουργούν.
Έτσι, για την κάλυψη των αναγκών σε ζάχαρη έγινε συμφωνία ανάμεσα στην γερμανική εταιρεία (υποψήφιος αγοραστής) και την ΕΒΖ!
Επίσης να αναφερθεί ότι παρόλο ότι η ΕΒΖ ήταν θυγατρική της ΑΤΕ η υποχρεωτική δανειοδότησή της από αυτήν γινόταν με το αστρονομικό επιτόκιο 12%. Το τίμημα της πώλησης επίσης είναι εξευτελιστικό για το μέγεθος της εταιρείας (5 εργοστάσια στην Ελλάδα και δύο στην Σερβία).
Όλα αυτά συμβαίνουν φέτος (2011) που η τιμή της ζάχαρης έχει πιάσει ιστορικό ρεκόρ ανόδου. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η ανακοίνωση της πώλησης της ΕΒΖ έγινε τον Φεβρουάριο του 2011 όταν οι εξεγερμένοι στην Αλγερία φώναζαν φέρτε μας ζάχαρη γιατί η τιμή της είχε αυξηθεί κατά 25%.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων μόνο το 2010 οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 47%, του καλαμποκιού κατά 50% και της σόγιας κατά 35%.
Ίσως ωριμάζουν οι συνθήκες και στην χώρα μας για την εκδήλωση διατροφικής κρίσης…… Η εξυγίανση της Αγροτικής τράπεζας οδηγεί σε πώληση θυγατρικών της όπως η ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ (Ζωοτροφές ), η ΔΩΔΩΝΗ κ.λ.π. Είναι προφανές από τα παραπάνω, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι με στόχο να μεταφερθεί στα χέρια του κεφαλαίου με εξευτελιστικό τίμημα ένας βασικός τομέας διατροφής του λαού.
Αριστερό μπλοκ
Το αλίευσα ΕΔΩ 

Σχόλιο Σσστ: Ευχαριστώ τον φίλο Θ.Τ. για την αποστολή θέματος

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής ( ΙΖ΄ Ματθαίου)

 Το Ευαγγέλιο της Κυριακής (Ματθ. ιε΄ 21-28 ) - Χαναναίας

21.Καὶ ἐξελθὼν ἐκεῖθεν ὁ Ἰησοῦς ἀνεχώρησεν εἰς τὰ μέρη Τύρου καὶ Σιδῶνος.
22.καὶ ἰδοὺ γυνὴ Χαναναία ἀπὸ τῶν ὁρίων ἐκείνων ἐξελθοῦσα ἐκραύγαζεν αὐτῷ λέγουσα· ἐλέησόν με, Κύριε, υἱὲ Δαυΐδ· ἡ θυγάτηρ μου κακῶς δαιμονίζεται.
23.ὁ δὲ οὐκ ἀπεκρίθη αὐτῇ λόγον. καὶ προσελθόντες οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· ἀπόλυσον αὐτήν, ὅτι κράζει ὄπισθεν ἡμῶν.
24.ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· οὐκ ἀπεστάλην εἰ μὴ εἰς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ.
25.ἡ δὲ ἐλθοῦσα προσεκύνησεν αὐτῷ λέγουσα· Κύριε, βοήθει μοι.
26.ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· οὐκ ἔστι καλὸν λαβεῖν τὸν ἄρτον τῶν τέκνων καὶ βαλεῖν τοῖς κυναρίοις.
27.ἡ δὲ εἶπε· ναί, Κύριε· καὶ γὰρ τὰ κυνάρια ἐσθίει ἀπὸ τῶν ψιχίων τῶν πιπτόντων ἀπὸ τῆς τραπέζης τῶν κυρίων αὐτῶν.
28.τότε ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῇ· ὦ γύναι, μεγάλη σου ἡ πίστις! γενηθήτω σοι ὡς θέλεις. καὶ ἰάθη ἡ θυγάτηρ αὐτῆς ἀπὸ τῆς ὥρας ἐκείνης.


 Ο Απόστολος της Κυριακής (Β΄Κορ. στ΄16 -ζ΄1) 

16.τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός.
17.διὸ ἐξέλθατε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς,
18.καὶ ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα, καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱοὺς καὶ θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ.
1.Ταύτας οὖν ἔχοντες τὰς ἐπαγγελίας, ἀγαπητοί, καθαρίσωμεν ἑαυτοὺς ἀπὸ παντὸς μολυσμοῦ σαρκὸς καὶ πνεύματος, ἐπιτελοῦντες ἁγιωσύνην ἐν φόβῳ Θεοῦ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: «Το Βατοπαίδι χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η Κυβέρνηση Καραμανλή»

Πολιτική βόμβα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς φθάνοντας στη Μόσχα. Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti τονίζει ότι «η υπόθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Σαμαράς, πριν τις ιδιαίτερης σημασίας συναντήσεις που αναμένεται να έχει τις επόμενες τρεις μέρες με την ρωσική διοίκηση και τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, περνά στην αντεπίθεση για την υπόθεση του Βατοπαδίου και την αναδεικνύει ως μια πολιτική σκευωρία κατά της ΝΔ , την οποία στο γαλάζιο στρατόπεδο αποκαλούν Βατοgate.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του ρωσικού πρακτορείου, ο πρόεδρος της ΝΔ επαναφέρει ουσιαστικά στο προσκήνιο την θέση του κόμματος του περί ύπαρξης ενός τεράστιου σκανδάλου που δεν ήταν η υπόθεση των ανταλλαγών αλλά η αξιοποίηση της για να παιχτούν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, τα οποία κατά την ΝΔ σκόπευαν και πέτυχαν την ανατροπή από την εξουσία της προηγούμενης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Σε σχέση με τις κατηγορίες που υπήρξαν στο παρελθόν για στελέχη της ΝΔ ο κ. Σαμαράς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δύο εξεταστικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής διερεύνησαν την υπόθεση του Βατοπεδίου – η δεύτερη επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, κατά ουδενός, ούτε για «βλάβη του δημοσίου συμφέροντος», ούτε για «ροή πολιτικού χρήματος». Και για όλα αυτά έχω κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις εδώ και πολύ καιρό. Επομένως η υπόθεση αυτή, σε ό,τι αφορά την πολιτική της πτυχή – δηλαδή την ευθύνη πολιτικών προσώπων - έχει κλείσει οριστικά.»

Πιστός στην τακτική του να μην παρεμβαίνει σε δικαστικές αποφάσεις ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να σχολιάσει ευθέως την σύλληψη και προφυλάκιση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ , αλλά εμφανίζεται βέβαιος ότι και το σκέλος αυτό της υπόθεσης θα κλείσει γρήγορα και στέλνει το δικό του μήνυμα: «Να έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η οποία όχι μόνο θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά θα τελειώσει αυτή την ιστορία που δηλητηριάζει και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και την εικόνα της Ορθοδοξίας διεθνώς.»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, στην ίδια συνέντευξη, επαναφέρει την πολιτική των αγωγών Saouth Stream και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, κάνοντας νέο άνοιγμα για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων και αφήνει αιχμές για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στην Ρωσία.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τονίζει ότι δεν αποτελεί λύση η έξοδος από το ευρώ γιατί θα ήταν ολέθρια, σημειώνει ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα αυτήν την ώρα να ξαναγίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος και επιμένει στην δική του συνταγή για ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την οικονομική πολιτική των φόρων και των οριζόντιων περικοπών που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Σαμαράς ερωτήθει για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ και απάντησε ως εξής:

Ερώτηση: Στη Ρωσία υπήρχαν πολλές αντιδράσεις για την πρόσφατη σύλληψη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος είναι δημοφιλής στη Ρωσία και έφερε εκεί από το Άγιον Όρος την Αγία Ζώνη μόλις πριν από δύο μήνες. Δεν μπορώ να σας ζητήσω να σχολιάσετε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για τη γενική σας στάση ως προς το λεγόμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου, δεδομένου ότι πρώην στελέχη του κόμματός σας είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν όχι από δικαιοσύνη, αλλά από ΜΜΕ και πολιτικούς για τις συναλλαγές του κράτους με τη Μονή.

Α. Σαμαράς: Όπως σωστά το είπατε, δεν μπορώ να σχολιάζω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι η υπόθεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.»

«Στο μεταξύ, όμως, δύο εξεταστικές επιτροπές της Ελληνικής Βουλής διερεύνησαν την υπόθεση του Βατοπεδίου – η δεύτερη επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – και οι δύο δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, κατά ουδενός, ούτε για «βλάβη του δημοσίου συμφέροντος», ούτε για «ροή πολιτικού χρήματος». Και για όλα αυτά έχω κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε επίσης.

Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Επομένως η υπόθεση αυτή, σε ό,τι αφορά την πολιτική της πτυχή – δηλαδή την ευθύνη πολιτικών προσώπων - έχει κλείσει οριστικά. Τώρα πρέπει να κλείσει και η δικαστική πλευρά της. Με πλήρη διερεύνηση σε βάθος, ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια. Κι αυτό θα συμβεί. Να είστε σίγουροι!»

«Και να έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η οποία όχι μόνο θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά θα τελειώσει αυτή την ιστορία που δηλητηριάζει και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και την εικόνα της Ορθοδοξίας διεθνώς», ανέφερε ο κ. Σαμαράς κλείνοντας.


Το αλίευσα ΕΔΩ  

Το internet εθίζει σαν ναρκωτικό και καταστρέφει τον εγκέφαλο όπως η κοκαΐνη.

Η πολύωρη χρήση του internet από τους νέους μπορεί να τους εθίσει ακριβώς σαν να έπαιρναν ναρκωτικά ή αλκοόλ, και να καταστρέψει τον εγκέφαλο τους σαν να έκαναν χρήση κοκαΐνης. Η νέα πάθηση που αναγνωρίζουν οι επιστήμονες λέγεται Διαταραχή Εθισμού στο Διαδίκτυο και αφορά τους νέους αλλά και γενικότερα τους ανθρώπους που ξοδεύουν απίστευτο χρόνο καθημερινά, καθισμένοι μπροστά από το κομπιούτερ τους και συνδεδεμένοι online στο internet.
 
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτός ο εθισμός μπορεί να αποβεί εξίσου καταστρεπτικός για τον οργανισμό, όπως ακριβώς θα ήταν εάν κάποιος έπαιρνε κοκαΐνη, αφού διαταράσσει ολόκληρη τη νευρική λειτουργία και καταστρέφει τον εγκέφαλο. Τονίζουν επίσης ότι η συμπεριφορά κάποιου τέτοιου ατόμου όταν του “κόψεις” το internet είναι ίδια με την συμπεριφορά ατόμων με σύνδρομο στέρησης. 
Τα συμπτώματα στέρησης σε τέτοια άτομα εμφανίζονται με ρίγη, με παραμιλητά με έμμονες ιδέες και με ακούσιες κινήσεις των χεριών και των δαχτύλων τους σαν να γράφουν σε κάποιο αόρατο πληκτρολόγιο. Όπως τονίζουν Άγγλοι επιστήμονες: “μέχρι τώρα η έρευνα για την ΔΕΔ, είχε επικεντρωθεί στις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και όχι στις επιπτώσεις στο σώμα. Τώρα κοιτάμε και τι συμβαίνει και στο κορμί”.

Και πράγματι, αυτή τη φορά Κινέζοι επιστήμονες μελέτησαν τις μαγνητικές τομογραφίες από τους εγκεφάλους ατόμων εθισμένων αλλά και ατόμων μη εξαρτημένων από το ...internet. Εξετάστηκαν 17 εγκέφαλοι εφήβων εθισμένων και 16 μη εθισμένων και τα αποτελέσματα τα ανακοίνωσε ο Δρ Λέι Χάο από την Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών:

Βρήκαμε ενδείξεις” αναφέρει ο Δρ Χάο, “ότι στους εθισμένους έφηβους έχει διαταραχθεί η φαιά ουσία αλλά και οι νευρικές ίνες που συνδέουν ζωτικά τμήματα του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα, τον αυτοέλεγχο και τη λήψη αποφάσεων. Η ίδια εικόνα που παρουσιάζουν δηλαδή, άτομα τα οποία κάνουν χρήση ναρκωτικών ή και αλκοόλ”.

Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι η ζημιά προκαλείται στην μυελίνη, το μονωτικό λιπαρόι περίβλημα στον εγκέφαλο που βοηθά στη λειτουργία των νεύρων του εγκεφάλου. Η ψυχίατρος Εριέττα Τζόουνς από το imperial college του Λονδίνου χαρακτήρισε την έρευνα των Κινέζων πρωτοποριακή αλλά θα πρέπει η έρευνα να γίνει και σε μεγαλύτερο δείγμα για ασφαλέστερα συμπεράσματα. 

Το αλίευσα ΕΔΩ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αλβανοί, Αρβανίτες και η διαστρέβλωση του 1821.

Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων

Όταν διάβασα την είδηση ομολογώ ότι δεν εξεπλάγην. Αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι παρουσιάζει αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά του ελληνικού ΣΚΑΙ για το 1821 με στόχο να αποδείξει ότι οι Έλληνες είναι αλβανικής καταγωγής. Προφανώς οι γείτονες αξιοποιούν τα ανιστόρητα στοιχεία του διαστρεβλωτικού εκείνου ντοκυμανταίρ, τα οποία ταύτιζαν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς. Τα ολισθήματα των «μεταμοντέρνων» Ελλήνων ιστορικών αλείφουν βούτυρο στο ψωμί του Αλβανικού εθνικισμού.

Άγνοια η και διαστρέβλωση της Ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούσθηκε ότι δηλαδή μεγάλοι ήρωες του 1821 και των μετέπειτα εθνικών αγώνων υπήρξαν Αλβανοί. Γίνεται σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. Άλλο, όμως, Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εξηγούμεθα: Ο Μάρκος Μπότσαρης, στη μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα : Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρετανική σημαία". Το δε Λεξικό που έγραψε ήταν της αρβανίτικης - όχι αλβανικής - και ρωμαίικης απλής (νεοελληνικής). Άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει αλβανική εθνική συνείδηση, διότι κάτι τέτοιο εμφανίζεται μόλις το 1878 με την Λίγκα της Πριζρένης - Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα ως τεχνητό κατασκεύασμα ξένων δυνάμεων και θρησκευτικών προπαγανδών. Κατά την Τουρκοκρατία δεν υπήρχε έθνος Αλβανών. Οι κάτοικοι της σημερινής Αλβανίας διεκρίνοντο με κριτήριο την θρησκεία τους. Οι Ορθόδοξοι ήσαν Ρωμιοί, εντεταγμένοι στο ίδιο Γένος με τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι Μουσουλμάνοι ένοιωθαν Τούρκοι, εξ ου και ο όρος Τουρκαλβανοί. Εάν μιλούμε για αλβανική συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση δεν πρέπει να αναφερόμαστε στους Μποτσαραίους, την Μπουμπουλίνα και τους Κουντουριώτηδες, αλλά στους Τουρκαλβανούς που χρησιμοποιήθηκαν από την άλλη πλευρά ως σφαγείς των Ελλήνων.

Οι Βυζαντινοί πρόγονοί μας δεν ανέφεραν Αλβανούς στην Βαλκανική. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος ονομάζει Αλβανούς μία φυλή του Καυκάσου. Ο Γεώργιος Καστριώτης - Σκεντέρμπεης, που θεωρείται εθνικός ήρωας των σημερινών Αλβανών, ονόμαζε εαυτόν Ορθόδοξο Ηπειρώτη (15ο αιών). Σε έγγραφα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας στα τέλη του 15ου αιώνος η λέξη "Αλβανός" ερμηνεύεται " Έλληνες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο" χωρίς να αμφισβητείται η ελληνική συνείδησή τους. Η αλβανική συνείδηση είναι οπωσδήποτε ξενόφερτο κατασκεύασμα όπως αποδεικνύουν και μαρτυρίες των ιδίων των ενδιαφερομένων. Όταν η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία για δικούς τους λόγους προσπαθούσαν να κατασκευάσουν αλβανικό κράτος ώστε να ελέγχουν την είσοδο της Αδριατικής, οι Τουρκαλβανοί ύψωναν στο Δυρράχιο την οθωμανική σημαία !

Προτιμούσαν την τουρκική παρά την άγνωστη σ' αυτούς αλβανική εθνική συνείδηση..

Ο όρος Αρβανίτης που αφορά τους Σουλιώτες, τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες κ.α., προέρχεται από τη λέξη "Άρβανον", τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που το βρίσκουμε ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής. Από το Άρβανον, δηλαδή από την Ελληνικοτάτη Βόρειο Ήπειρο, κατέβηκαν σε πόλεις και νησιά της Νοτίου Ελλάδος ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία. Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή. Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών. Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένα Έλλην αρβανιτόφωνος ;

Κ.Χ. 17.1.2012
Το αλίευσα ΕΔΩ

Επίσκεψη π. Μωυσή Αγιορείτου στην Πάτρα

Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί την Πάτρα ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Μωϋσής Αγιορείτης. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στις 7 το απόγευμα στην Χριστιανική Στέγη Πατρών (Παντανάσσης 61, Πάτρα) θα μιλήσει σε Σύναξη – συζήτηση Νέων με θέμα «Η παρουσία του Θεού στη ζωή μας».

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών θα ομιλήσει με θέμα: «Η μεγάλη αρετή της αγάπης».

Ο μοναχός π. Μωυσής γεννήθηκε στην Αθήνα. Μονάζει στο Άγιον Όρος περίπου 40 χρόνια. Ασχολείται με την αγιογραφία, την ποίηση, την κριτική και τη συγγραφή. Έχει εκδώσει 60 βιβλία κι έχει γράψει περισσότερα από χίλια άρθρα. Έργα του έχουν μεταφρασθεί σε άλλες γλώσσες κι έχουν βραβευθεί. Έχει σειρά ομιλιών, κατόπιν προσκλήσεων μητροπόλεων, Πανεπιστημίων και συλλόγων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής πάνω από 100 συνέδρια. Έχει διατελέσει αρχιγραμματεύς της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους. Είναι Γέροντας από 30ετίας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος – Κουτλουμουσίου. Θεωρείται ο πολυγραφότερος σύγχρονος Αγιορείτης. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το 60ο βιβλίο του, «Το μέγα γεροντικό του Αγίου Όρους», ένα τρίτομο βιβλίο που αναφέρεται σε όλους τους ενάρετους Αγιορείτες Γέροντες του 20ου αι.

πηγή: Το Zωντανό Iστολόγιο

αναδημοσίευση από: Αγιορείτικες Μνήμες


Το αλίευσα ΕΔΩ  

Δελτιο Τύπου Νο 4: Τιμωρία ενόχων Κε Λοβέρδο (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Ε. Ε. )

Με "μακελειό" απειλεί - ποιους άραγε; Μήπως τον Ελληνικό λαό; Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μας απειλεί αν «πειραχθεί» ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τα κατασκευασμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που μας έβαλαν στο Μνημόνιο και την κηδεμονία.
Η κραυγή "κάτω τα χέρια από τον Παπανδρέου", δονεί απ' άκρο σ' άκρο το ΠΑΣΟΚ. Η "σημαία" του κινήματος, ο κύριος "λεφτά υπάρχουν", ο θλιμμένος πολιτικός που δεν ήξερε τα χάλια της ελληνικής οικονομίας, πριν αναλάβει την καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου, πρέπει να βρεθεί στο απυρόβλητο.
Πρέπει να τεθεί υπεράνω των νόμων. Αυτός δεν είναι ένας απλός πολίτης, όπως όλοι όσοι μαχόμαστε καθημερινά για την επιβίωση της οικογενείας μας.
Αυτός ανήκει σε άλλη σφαίρα, σε άλλο επίπεδο. Είναι γόνος επιφανούς οίκου κοινοβουλευτικής δυναστείας. Δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον άνεργο ή χαμηλόμισθο φουκαρά που του κόβουν το ηλεκτρικό γιατί αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι.
Το είπε ο κ. Λοβέρδος. Ο κ. υπουργός. Και αυτός δεν ήξερε. Τόσα χρόνια δεν ήταν βλέπετε υπουργός. Ξαφνικά ξύπνησε μέσα στη βαθιά νύχτα στην οποία καταδίκασε τον Ελληνικό λαό και κατάλαβε. Η οικονομία καταρρέει. Και άρχισε να μας "σώζει", μαζί με τους συντρόφους του και τον  πρωθυπουργό τους Γ. Παπανδρέου.
Τώρα, αφού διαφώνησε, συμφωνώντας, σε όλα τα άδικα και ισοπεδωτικά για τον Ελληνικό λαό μέτρα, αφού συνέτριψε συνταξιούχους και Σύστημα Υγείας, στηρίζοντας μια πολιτική, την οποία κατήγγειλε κατόπιν, υποσκάπτοντας τον έως τότε αρχηγό του, τώρα βροντοφωνάζει : "Κάτω τα χέρια από τον Παπανδρέου". Γιατί ;
Γιατί έρχονται ειδικά δικαστήρια. Για τον τέως πρωθυπουργό, αλλά και για όσους μας καταδίκασαν σε  αναξιοπρέπεια και πείνα. Γιατί αν θεμελιωθεί κατηγορία κατά του "μεγάλου ηγέτη" , όλοι οι συνυπογράφοντες υπουργοί είναι συνυπεύθυνοι και κινδυνεύουν. Όχι ο κ. Λοβέρδος δεν ξαναγάπησε ξαφνικά τον Παπανδρέου, απλώς δεν έπαψε ποτέ να αγαπά υπερβολικά τον εαυτό του. Για τον ίδιο ανησυχεί, για να μην πούμε τρέμει.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι υπάρχει και το θέμα της διαδοχής, σε ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ και οι ψήφοι των "παπανδρεϊκών" είναι καλοδεχούμενοι. Λυπούμαστε κ. Λοβέρδο, αλλά οι καναλάρχες φίλοι σας στηρίζουν άλλο άλογο στην κούρσα της διαδοχής. Εσείς δεν είστε παρά ένα μικρό πιόνι στη σκακιέρα, παρά τις προσπάθειές σας να ξεχωρίσετε με άναρθρες κραυγές.
Όχι κ. Λοβέρδο. Αργά, αλλά σταθερά, ξυπνάμε. Πιστέψτε το και πείτε το και στους φίλους σας. Πείτε τους, γιατί δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, ότι το μακελειό έχει πραγματοποιηθεί ήδη με μοναδικό θύμα τον Ελληνικό Λαό. Εμείς μόνο όταν τιμωρηθούν όπως τους αξίζει όλοι όσοι έφεραν την Πατρίδα μας σε αυτό το χάλι θα ησυχάσουμε. Τα συγχωροχάρτια να τα αναζητήσετε αλλού. Στην Ελλάδα δεν θα τα βρείτε πια. Οι Έλληνες μέσα από το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα σας παραδώσουμε προσωπικά τις αποφάσεις μας για ότι πράξατε και ότι παραλείψατε να πράξετε.

 http://syndesmosee.gr/

Το αλίευσα ΕΔΩ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

To PSI ως αντι-1821 και οι αυταπάτες Σαμαρά

Προβόπουλος, Ράιχενμπαχ και Σημίτης στο προσκήνιο

Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πολύ ενδιαφέρουσες, αν και ανεπαρκείς, οι απόψεις των κ.κ. Προβόπουλου, Σημίτη και Ράιχενμπαχ για το μνημόνιο και την πορεία που μπήκε η χώρα τον Μάιο του 2010. Σημασία όμως δεν έχει να αναλύουμε μόνο εκ των υστέρων τις καταστροφές, άλλο Επιμηθέας, άλλο Προμηθέας.

Όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες, πολύ περισσότερο όσοι παίζουν ή έπαιξαν δημόσιο ρόλο πρέπει να πουν εδώ και τώρα τι πρέπει να γίνει. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε ένα πακέτο (PSI, νέο μνημόνιο, νέα δανειακή, ευρωπαϊκές ρυθμίσεις, εμπάργκο Ιράν), πολύ χειρότερο από το Μνημόνιο του 2010, που δεν απειλεί μόνο την ευημερία της, αλλά την ίδια την ύπαρξή της ως συγκροτημένου κράτους. Πείτε καθαρά κ. Προβόπουλε και κ. Σημίτη και όλοι οι άλλοι τι πρέπει να γίνει, γιατί η χώρα μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Τώρα είναι η στιγμή, τώρα σας περιμένει η Ιστορία κι από αυτό θα σας κρίνει.

Στην κορύφωσή της φτάνει τώρα η πρώτη φάση της ελληνικής τραγωδίας και, αν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αληθινή καταστροφή θα ακολουθήσει σύντομα.

Τα όργανα ήδη άρχισαν. Από την αρχή της κρίσης, η επικοινωνιακή πολιτική είναι βασικό στοιχείο της χειραγώγησης της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να δεχθεί πειθήνια την πορεία προς την αυτοκαταστροφή της. Οι κύκλοι καταστροφολογίας και ενθουσιασμού για τη δήθεν σωτηρία, διαδέχονται ο ένας τον άλλο με μεγάλη ακρίβεια. Προτού πληροφορηθούμε καλά καλά το περιεχόμενο της συμφωνίας PSI+, στην οποία προσεγγίζει η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου, άρχισαν οι μεγαλοστομίες και η καλλιέργεια κλίματος εθνικής επιτυχίας.

Εκτός από αυτούς τους παραπλανητικούς κύκλους, η χειραγώγηση της Ελλάδας περιλαμβάνει και άλλα κόλπα. Επειδή οι συμφωνίες που πάει να υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη είναι πολύ σοβαρές και πιθανώς θα αποτελέσουν, αν δεν μεσολαβήσει ένα θαύμα, ένα αντι-1821, την αυτοκατάλυση δηλαδή του ελληνικού κράτους, τον νομικό του αφοπλισμό πριν από την χρεωκοπία, την κατάρρευση και την έξοδο, κακήν κακώς, από το ευρώ, ακριβώς για τον λόγο αυτό, έχει ληφθεί πρόνοια να εκδηλωθούν τώρα τα προβλήματα που ταλανίζουν τα ΜΜΕ, ώστε να μην υπάρχουν οι έστω ελάχιστα ανεξάρτητες φωνές που ήταν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ηΕλευθεροτυπία, το Alter, ο Κόσμος του Επενδυτή.

Τα μέσα αυτά έχουν ασφαλώς προβλήματα, αλλά γιατί βρήκαν τώρα την ώρα να εκδηλωθούν και γιατί δεν πλήττονται τα μνημονιακά μέσα, είδος troikanews, στην υπηρεσία του Μνημονίου; Είναι άραγε τόσο καλύτερη η κατάσταση εκεί;

Δεν αποκλείεται τέτοιοι υπολογισμοί να έχουν παίξει ρόλο και στην επιλογή της χρονικής στιγμής της αποκάλυψης της Μαφίας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου η προσοχή της κοινής γνώμης να στραφεί σε πολύ σοβαρά μεν θέματα, φεύγοντας όμως από ρυθμίσεις για το χρέος που μπορεί να έχουν ζωτική σημασία για την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού κράτους, την επιβίωση και το μέλλον του ελληνικού λαού, αλλά και την τύχη της Ευρωπαϊκής 'Eνωσης.

Αν άλλωστε κάτι μας μαθαίνει και η υπόθεση αυτή, είναι πόσο σάπιο και "σκουληκιασμένο" είναι το ελληνικό πολιτικό και κρατικό σύστημα. Αυτό ακριβώς το σύστημα όμως διαπραγματεύεται τώρα τις τύχες του ελληνισμού, με τις συμφωνίες για το χρέος. Κι επειδή δεν έφτασαν οι δυνάμεις του Γιώργου Παπανδρέου να ολοκληρωθεί η συμφορά, στρατολογήθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα από μας. Κατά τη γνώμη μας πάντως, ο αρχηγός της ΝΔ θα έπρεπε, και για το δικό του καλό, να επανεξετάσει από μηδενική βάση όσα πιστεύει για το περιβάλλον του. Στις κρίσιμες στιγμές αποκαλύπτονται συνήθως οι άνθρωποι.

Οι Σαμαράς και Καρατζαφέρης μάλιστα, ελάχιστα διδασκόμενοι από το παράδειγμα του Γιώργου Παπανδρέου, νομίζουν ότι θα γλυτώσουν καταφεύγοντας στα συνήθη κόλπα και τις απάτες στις οποίες επιδίδεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Λέει αίφνης η ΝΔ, που παριστάνει την αντιπολίτευση-συμπολίτευση, ότι δεν θέλει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Ξεχνάει να πει ότι, σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει ή όχι η Βουλή τώρα, όχι επικουρικές, ούτε συντάξεις θα υπάρχουν σύντομα. Η προοπτική είναι εγγεγραμμένη στο ίδιο το μνημόνιο και στους δημοσιονομικούς στόχους του, με τους οποίους ο κ. Σαμαράς δήλωσε πάλι ότι συμφωνεί, μετά τη συνάντηση με τον Βεστερβέλλε.

'Oσο για τη συμφωνία κουρέματος, ένας δημοσιογράφος ουδόλως ακραίος, όπως ο Σταύρος Λυγερός, τη χαρακτήρισε εθνικό έγκλημα, ιδίως δια της υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα πληρώσει βαρύ τίμημα για πολλά πολλά χρόνια. Βέβαια εγώ νομίζω ότι κάνει λάθος. Δεν θα πληρώσει βαρύ τίμημα η χώρα.

Η χώρα κινδυνεύει να μην υπάρχει. Οι ιδέες με τις οποίες βαυκαλίζεται η ελληνική και δικαιολογείται η γερμανική πολιτική ελίτ, ότι θα πάνε ήσυχα ήσυχα την Ελλάδα στο επίπεδο Βουλγαρίας και Ρουμανίας, είναι οι απόλυτες ανοησίες.

Ανησύχησαν οι Γερμανοί!

Το αστείο, αν μπορεί να υπάρχει αστείο στην τραγωδία που ζούμε, είναι ότι άρχισαν να ανησυχούν πλέον οι Γερμανοί για το πρόγραμμα που οι ίδιοι επέβαλαν στην Ελλάδα, από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Μπορεί να μην είναι φίλοι μας, αλλά διαθέτουν μια αξιοσημείωτη προσήλωση στη λογική. Βγήκε ο ίδιος ο κ. Ράιχενμπαχ και τα είπε.

Κύρια αιτία για την οποία πλέον καταρρέει η ελληνική οικονομία, και η χώρα μαζί της, είναι η διαρκής αφαίρεση ζήτησης από την οικονομία. Πως μπορεί όμως κανείς να συμφωνεί με ένα πρόγραμμα βίαιης συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, που την έχει θέσει σε αυτοτροφοδοτούμενη και επιταχυνόμενη καθοδική τροχιά, δίνη θανάτου όπως την αποκάλεσε ο Σόρος, σε μια από τις συνειδητά σχεδιασμένες αυτοεκπληρούμενες προφητείες του, και, ταυτόχρονα, να κοροϊδεύει αναίσχυντα τους φτωχοποιούμενους και καταστρεφόμενους πολίτες της χώρας με ανοησίες περί ανάπτυξης; Για αυτούς τους λόγους, οι κ.κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα καταστραφούν πολιτικά, πιθανώς σε μικρότερο χρόνο από τον κ. Παπανδρέου, το πρόβλημα όμως είναι ότι θα έχει καταστραφεί και η Ελλάδα μαζί τους, αν κάποιος δεν σταματήσει αυτή την πορεία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ξένες δυνάμεις, η "Αυτοκρατορία του Χρήματος" εν προκειμένω, χειραγωγεί πλέον με όλους τους δυνατούς τρόπους ολόκληρο το ελληνικό σύστημα, κάνει ακόμα και το μικρομάνατζμεντ των προσώπων επιρροής και του περιβάλλοντός τους, ίσως μάλιστα η χάρη τους έχει φτάσει και στις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Γιατί χρειάζονται και συγκεκριμένες αντιπολιτεύσεις, όχι μόνο συμπολιτεύσεις. Ενδεικτικά, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το θράσος της πολιτικής ηγεσίας έφτασε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κόσμου του Επενδυτή, που ουδείς μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει, στο σημείο να παραγγείλει στους 'Eλληνες τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους της, να συντάσσουν περιλήψεις από τα μπλογκς στα αγγλικά, ώστε να μαθαίνουν απευθείας οι προτέκτορες τις τάσεις της κοινής γνώμης, χωρίς να πληρώνουν μεταφραστές! Είναι και τσιφούτηδες, πανάθεμά τους, αυτοί οι τραπεζίτες και οι άνθρωποί τους.

Θα μας αντιτείνουν τώρα ίσως οι αναγνώστες πως βιαζόμαστε να καταδικάσουμε μια συμφωνία PSI, που δεν ξέρουμε. Ασφαλώς οριστική γνώμη θα αποκτήσουμε όταν τη δούμε και μακάρι να μας διαψεύσουν οι διαπραγματευτές. Μέχρι τώρα ακούμε τι δηλώνουν, ξέρουμε ποιοι είναι , διαβάζουμε ξένες εφημερίδες και, πολύ λογικά, μας έχουν ζώσει τα φίδια.

Μακάρι να μην είναι έτσι, αλλά φαίνεται ότι πηγαίνουμε σε μια συμφωνία υψηλών επιτοκίων, που θα τα πούνε χαμηλά και επιτυχία, στη μεταβολή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα σε αγγλικό και σε ένα κούρεμα το πολύ 50%! Σε αντάλλαγμα, ως 'Eλληνες πολιτικοί που είναι, θα αποσπάσουν πιθανώς μια γελοιότητα, ένα φύλλο συκής, που θα εξαρτά την εκτέλεση δημευτικών αποφάσεων της ελληνικής περιουσίας από ελληνικά δικαστήρια, για να έχουν ένα ακόμα πυροτέχνημα να πετάνε στον άτυχο λαό που τους έχει για εκπροσώπους.

Όταν αυτοί, τώρα, με όλα τα χαρτιά στα χέρια τους, με επιχείρημα διεθνώς αποδεκτό το βιώσιμο χρέος, δεν διαπραγματεύονται, τι θα κάνουν δηλαδή; Θα βάλουν τους ' Ελληνες δικαστές να κάνουν αντάρτικο κατά του διεθνούς νόμου. Κι αν πρόκειται να κάνουν αυτά τα πράγματα στο μέλλον, γιατί δεν κυττάνε τώρα να πάρουν μια συμφωνία βιώσιμου χρέους, τώρα που μπορούν.

Παπαδήμος υπέρ Νταλάρα και κατά Ελλάδας!

Μια αποκαλυπτική εικόνα του τρόπου που "διαπραγματεύεται" η ελληνική κυβέρνηση μας έδωσε ο Τσαρλς Νταλάρα, εκπρόσωπος των δανειστών, στους Financial Times (16.1.11). Eπαινεί τον Παπαδήμο γιατί δέχεται επιτόκια κοντά στο 5% και ψέγει τη Γερμανία και το ΔΝΤ ότι θέλουν μικρότερα επιτόκια, δηλαδή ότι παρεμβαίνουν στη διαπραγμάτευση υπέρ της Ελλάδας, παρόλο που η κυβέρνησή της δεν την υπερασπίζεται!!!

Αλλά και ο φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση ελληνικός τύπος δεν μας έδωσε διαφορετική εικόνα. Διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική (16.1): "Σύμφωνα με γαλλικές εφημερίδες, η ελληνική πλευρά προτείνει επιτόκιο 3%, το ΔΝΤ πιέζει για 2%...Στα υψηλά επιτόκια αντιδρούν και χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία . οι πιέσεις της οποίας φέρεται να προκάλεσαν την "παύση" των συνομιλιών". H Καθημερινή (14.1) γράφει "Οι πιστωτές", γράφει, "φέρεται να ζήτησαν επιτόκιο άνω του 5%, η δε ελληνική κυβέρνηση αντιπρότεινε επιτόκιο κάτω του 4%. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία ζήτησε επιτόκιο 2%".

Αυτή είναι μια εικόνα που δυσκολεύεται κανείς ακόμα και να βρει τις κατάλληλες εκφράσεις για να τη σχολιάσει. Αν ο κ. Παπαδήμος και τα τρία κόμματα που τον στηρίζουν δεν διοικούσαν χώρα αλλά επιχείρηση, ή ήταν μεσίτες αγοραπωλησίας ακινήτων, κάτι πολύ άσχημο θα τους είχαν κάνει οι μέτοχοι της επιχείρησης ή ο ιδιοκτήτης που διαπραγματεύονται έτσι το σπίτι του! Τώρα, επειδή πρόκειται περί χώρας δεν συμβαίνει τίποτα, έστω κι αν το αποτέλεσμα αυτής της "διαπραγμάτευσης" θα το πληρώσουν δέκα εκατομμύρια 'Ελληνες, oι απόγονοί τους και το ελληνικό κράτος.

Ο Αντώνης Σαμαράς και το βιώσιμο χρέος

Ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον Βεστερβέλε, δήλωσε ότι ύψιστο εθνικό καθήκον είναι να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, με τις συμφωνίες PSI και τη δανειακή. Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε πατριώτης, με στοιχειώδη επίγνωση του προβλήματος το ίδιο θάλεγε. Αλλά είναι βιώσιμα αυτά που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, που υπάρχει χάρη στον Σαμαρά; Οποιαδήποτε συμφωνία PSI και οποιαδήποτε δανειακή λύνουν το πρόβλημά μας;

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είναι ένας από τους τέσσερις-πέντε θεωρούμενους κορυφαίους κατεστημένους οικονομολόγους του κόσμου. Kατέχει τη νευραλγική για την παγκόσμια οικονομία θέση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ. Βγήκε στα κεραμίδια, εναντίον και του ΔΝΤ, λέγοντας ότι χρειάζεται κούρεμα 80%, 50% δεν είναι βιώσιμο. Ο καθηγητής Μαξ 'Oτε, από τα γνωστότερα ονόματα της ευρωπαϊκής οικονομολογίας, απαντάει στον Νίκο Χειλά του Βήματος (15.1.2011) ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν σε καμία περίπτωση το αγγλικό δίκαιο.

Ο εκδότης της Handelsblatt, φωνής της γερμανικής βιομηχανίας, Στάινγκαρτ, μας ικετεύει περίπου να ζητήσουμε αναθεώρηση των Μνημονίων. Διερωτάται τώρα κανείς, ποιόν ακριβώς ρώτησαν οι Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και τους είπε ότι έχουνε άδικο οι Μπλανσάρ, 'Oτε, Στάινγκαρτ, μεταξύ πολλών άλλων, ότι δηλαδή φτάνει 50% και αγγλικό δίκαιο; Τον Αλογοσκούφη, τον Παπακωνσταντίνου, τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως "πουτάνες" στο Βήμα τον Οκτώβριο, την καφετζού της γειτονιάς ή κάποιον από τους διεφθαρμένους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν ως συμβούλους;

Τι σημαίνει μη βιώσιμη συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους; Σημαίνει βεβαιότητα χρεωκοπίας, υπό τους ευνοϊκότερους για τους δανειστές όρους. Τι σημαίνει αγγλικό δίκαιο; Σημαίνει πλήρη νομική κατοχύρωση της μετάβασης πάσης ελληνικής περιουσίας στην ιδιοκτησία τους. Τι σημαίνουν αυτά; Σημαίνουν δυνατότητα αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ χωρίς συνέπειες για τις αξιώσεις των πιστωτών από τη χώρα.

Είναι ύψιστη εθνική ανάγκη η διαμόρφωση μιας στρατηγικής που να αποσκοπεί σε βιώσιμες συμφωνίες σε ότι αφορά το χρέος και την οικονομική πολιτική. Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την διάλυση και την κατάρρευση. Η στρατηγική των πιστωτών είναι το μότο της Γκόλντμαν Ζακς "άρπαξε το τσεκ πριν σκάσει το καρπούζι". Υπογράφοντας αυτά τα πράγματα φέρνουμε πιο κοντά την έκρηξη όχι μόνο της φούσκας δημοσίου χρέους, αλλά της φούσκας του ίδιου του κράτους μας και ενδεχομένως της ΕΕ, που κρύβονται πίσω από την πρώτη. Αρχίζουμε αντίθετα τη σωτήρια αντιστροφή, διατυπώνοντας έλλογες εναλλακτικές για μας και για την Ευρώπη και ετοιμάζοντας τη χώρα για όλα τα ενδεχόμενα.


Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα των απεργών του Κόσμου του Επενδυτή,ergazomenoiependyti.wordpress.com

Το αλίευσα ΕΔΩ

Χαρά δεν είναι - Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης

Χαρά δεν είναι τα ξεκαρδίσματα, τα ξεφωνητά, τα χαχανητά, η ελαφρότητα, η χαριεντολογία, η ανεκδοτολογία, η σκωπτικότητα και η συνεχής αστειότητα, αλλά η διαρκής γαλήνη και η ειλικρινής φαιδρότητα, που προέρχεται από καρδιά ευφραινόμενη και συνείδηση καθαρή. Η χαρά είναι το φως του ενάρετου. Αναβλύζει από τα βάθη της υπάρξεως. Δεν είναι κάτι ποτέ το προσποιητό, εξωτερικό, φαινομενικό, αλλά κάτι το αρκετά βαθύτερο και σίγουρα σπουδαιότερο. Ένας σοβαρός, σεμνός και ησύχιος δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι χαρούμενος. Το πρώτο γνωστό θαύμα του Χριστού στον γάμο της Κανά ήταν για να μη μείνει μισή η χαρά των καλεσμένων από έλλειψη κρασιού. Το τελευταίο θαύμα του, η ανάσταση του φίλου του Λαζάρου, για να διώξει τη λύπη και να δώσει χαρά.  
Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης
Το αλίευσα ΕΔΩ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!!! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στα πλαίσια μιας καμπάνιας ενάντια στα ναρκωτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα το γραφείο του σερίφη στο Multnomah County του Ore, συνέλλεξε και παρουσίασε φωτογραφίες με χρήστες σκληρών ναρκωτικών, όταν συνελήφθησαν για πρώτη φορά και αργότερα. Σκοπός της καμπάνιας είναι να σοκάρει τους νέους, δείχνοντας τους την ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι ουσίες αυτές. Θα δείτε ακόμα και ελκυστικά άτομα, που δυστυχώς η χρήση ναρκωτικών τους μεταμόρφωσε σε ερείπια.

Μερικοί από τους χρήστες φωτογραφήθηκαν ξανά μόλις κάποιους μήνες μετά και άλλοι κάποια χρόνια μετά την πρώτη τους σύλληψη, η διαφορά όμως είναι σε κάθε περίπτωση εμφανέστατη. Τα ναρκωτικά καταπόνησαν πολύ τον οργανισμό των χρηστών και τα καταστροφικά αποτελέσματα είναι ορατά με μια μόνο ματιά. Από πεσμένα δόντια και γήρανση, μέχρι σημάδια στα πρόσωπά τους τα οποία έχουν προκληθεί από τους ίδιους.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν μέρος ενός 48λεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο ονομάζεται “From Drugs to Mugs”.




































 
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης