Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πανικός στις τράπεζες χωρίς αιτία


Quantcast

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Σημαντικά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν από σήμερα το πρωί τα υποκαταστήματα των μεγάλων τραπεζών, καθώς μεγάλα ποσά αναλήφθηκαν από επιχειρηματίες, εμπόρους αλλά και απλούς καταθέτες με κατεύθυνση το εξωτερικό.

Ο αδικαιολόγητος αυτός πανικός, που είναι η τελευταία μαχαιριά στην ελληνική οικονομία, προήλθε κυρίως από μία μεγάλη σε έκταση προβοκάτσια στο διαδίκτυο, όπου διάφοροι επιζητούν την πτώχευση της Ελλάδας, διαδίδουν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει στις 25 Μαρτίου.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με μεγάλους Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι κανένας φόβος δεν υπάρχει για τους καταθέτες, καθώς οι τράπεζες, παρά τις μεγάλες αναλήψεις, έχουν τεράστια αποθεματικά στα θησαυροφυλάκια τους.

Η προβοκάτσια κατά της Ελλάδας ξεκίνησε το τελευταίο 48ωρο με ύποπτα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, που όλα ξεκινούσαν με τη φράση: «Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σ’ έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας και ήθελα να σας ενημερώσω ότι ετοιμάζεται χρεοκοπία της Ελλάδας ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες μέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.

Η κινδυνολογία αυτή συμπληρώνεται με τις εντελώς αναληθείς και προβοκατόρικες πληροφορίες ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις και ότι η πτώχευση της χώρας θα αναγγελθεί από τον Γ.Παπανδρέου το βράδυ της Παρασκευής (25/3) και θα εμφανιστεί ως μοιραίο αποτέλεσμα από τη συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου».

Η δημοσιογραφική έρευνα σε τράπεζες και στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών αποκαλύπτει τα εντελώς αντίθετα, δεδομένου ότι και ρευστότητα στις τράπεζες υπάρχει και η ίδια η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η Μέρκελ αποκλείουν κάθε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας, καθώς το γεγονός αυτό θα επηρέαζε βαθιά και την ευρωπαϊκή οικονομία.

πηγη

Το αλίευσα ΕΔΩ  http://nationalpride.wordpress.com/2011/03/11/..............

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉ:  Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια παρά μόνον οι δημιουργοί της κρίσης. Τίποτε δεν θα μας σώσει,  αφού αυτοί έχουν την δύναμη, ώστε σαν πρόβατα να μας σπρώχνουν, όπου τους βολεύει κάθε φορά. Ποιος θα πει στον λαό τι να κάνει; Κανείς. Διότι οι ταγοί του , οι πολιτικοί δηλαδή, έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Ένα νέο ¨χρηματηστήριο¨  σε εξέλιξη με τους αφανείς πρωταγωνιστές να θέλουν να αρπάξουν όλο τον πλούτο της Ελλάδας, με διάφορες στρατηγικές κινήσεις εντός και εκτός αυτής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης