Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Οι σπίθες του Θεοδωράκη έχουν καθαρά νεοειδωλολατρική προέλευση


Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας παρουσιάσαμε τις θέσεις μας απέναντι στον κίβδηλο πατριωτισμό και την δήθεν ανυπακοή που κηρύττει ο Θεοδωράκης και το κόμμα του , το οποίο για επικοινωνιακούς λόγους κατα τα πρότυπα του Ανδρέα Παπανδρέου το ονόμασε "κίνηση" ,για να αποφύγει την λέξη "κίνημα" που θα δημιουργούσε αναγκαστικούς συνειρμούς.

Εδώ και πολύ καιρό δημοσιεύσαμε μια παλαιότερη συνέντευξη του κ. Θεοδωράκη στο γνωστό νεοειδωλολατρικό περιοδικό των Δωδεκαθεϊστών "Δαυλός" (βλ.εδώ ),το περιεχόμενο της οποίας δεν αφήνει πολά περιθώρια σε έναν χριστιανό για να καταλαβει ότι αυτό το "σύμβολο" υιοθετεί πληρως τις απόψεις και τις θέσεις αυτών των σύγχρονων αποκρυφιστών της "Νέας Εποχής".

Λϊγες ημέρες πρίν την μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εναντίον της κάρτας του πολίτη (6 Φεβρουαρίου 2011), ο Μίκης Θεοδωράκης μαγνητοσκοπούσε μια συνέντευξη στο στέλεχος του κόμματός του κ. Καραμπελιά στην οποία ομολογούσε ότι είναι αντισημίτης και αντισιωνιστής.Αντισιωνιστές είμαστε και εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και το έχουμε αποδείξει στην πράξη κάνοντας ανυπακοή σε κάθε σιωνιστικογεννή εντολή της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".Εξ΄άλλου μεγαλύτερη και σημαντικώτερη εκδήλωση ανυπακοής απο την άρνηση παραλαβής της Κάρτας του Πολίτη υπάρχει;Το λέμε αυτό όχι για να υποβαθμίσουμε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις ανυπακοής απο ομάδες συμπολιτών μας , αλλά για να καταδείξουμε ότι ο Θεοδωράκης και οι υποτακτικοί του δεν θελουν να χτυπήσουν το σύστημα στην καρδιά του αλλά να προσποιούνται ότι το χτυπούν κάνοντάς του αέρα με την βεντάλια.Αντισημίτες όμως δεν είμαστε.Οι αντιρρήσεις των Ορθόδοξων Χριστιανών δεν έχουν να κάνουν με φυλές ή  λαούς  αλλά με  κάθε αντίχριστη  άρα και μισάνθρωπη ιδεολογία.Ο  κ. Θεοδωράκης σαν αντισημίτης,  απλώς  μισεί κάθε τι  που έχει  σχέση  με  "Εβραίους"  και  φυσικά τον  χριστιανισμό ο  οποίος  κατά την διατυπωμένη του  θέση στον  "Δαυλό" έχει άμεση σχέση με τον "Ιουδαϊσμό". 
Τέτοιου είδους απόψεις δεν είναι επι της ουσίας εναντίον του σιωνισμού  αφού  μέσω  ενός προκατασκευασμένου "αντισημιτισμού"  εξυπηρετούν απόλυτα την "ταλμουδική προπαγάνδα"   εναντίον του υπ΄αριθμόν 1  εχθρού τους που είναι ο Χριστιανισμός.
Η  "Νέα Εποχή" λειτουργεί ακριβώς  με αυτόν τον τρόπο , γεμάτη παραπλανήσεις  , σκόπιμες αναμίξεις  μιάς αλήθειας και δέκα ψεμάτων,  ελκυστικά  δήθεν αντιεξουσιαστικά συνθήματα  και τέλος  την ανάπτυξη μιας  θολής και συγκεχυμένης  κοσμοαντίληψης  που δέχεται τα πάντα και στην οποία  κυριαρχεί  η εωσφορική  θέση   της  ανυπαρξίας του καλού και του κακού  στον κόσμο και στα άτομα.

Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα του τίτλου της ανάρτησης, θα αναφερθούμε στο γεγονός ότι στις Σπίθες, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω βρήκαν σε χρόνο μηδέν χρήματα ,χορηγίες και υποστήριξη απο φορείς και εταιρείες ,προσέτρεξαν άνθρωποι απο τον ευρύτερο αντιεκκλησιαστικό χώρο όπως αυτόν των δωδεκαθεϊστών και νεοπαγανιστών.Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη της κυρίας Τζάνη ή οποία έχει φιλοξενηθεί κατά κόρον στα ΜΜΕ προκειμένου να αναπτύξει την αντιχριστιανική και δωδεκαθεϊστική της προπαγάνδα.

Τον περασμένο Ιούνιο έγιναν τα "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ " υπο την "αιγίδα" δωδεκαθεϊστικών οργανώσεων, όπως θα διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτησή μας (βλ. εδώ) , σε αυτές τις νεοπαγανιστικές λατρευτικές εκδηλώσεις μετείχε ως ομιλήτρια και η "σπίθα" κ. Τζάνη.

Ένα περίπου μήνα πριν απο αυτές τις "εκδηλώσεις" και κάμποσους μήνες πρίν την επισημη εμφάνιση των "Σπιθών" του Θεοδωράκη, η νεοπαγανιστική παρέα της κ. Τζάνη, έκανε λόγο και αυτή όλως τυχαίως για "Σπίθες" και αντίσταση, για "εθνική αξιοπρέπεια" και "δυνάμεις της διεθνούς τραπεζικής ολιγαρχίας και των εσωτερικών της φερεφώνων" υπο την προϋπόθεση όμως να "λουστούμε" με "απολλώνια ενατένιση τον ρέοντα λόγο και να κατανοήσουμε με διονυσιακή κατάνυξη την αρχαία ψυχή".

Εμείς προς το παρόν δεν θα κάνουμε κανένα αλλο σχόλιο και θα παραθέσουμε μικρά αποσπάσματα απο την "Έκκληση προς τους Έλληνες" που έκαναν οι "προδρομοι" της κίνησης "ανεξάρτητων πολιτών" λίγους μόνο μήνες πριν την επίσημη εμφάνισή τους:

Έκκληση προς τους Έλληνες

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα ...μας, εκείνο που πρωτίστως έχει ανάγκη ο λαός μας και το έθνος μας είναι το φρόνημα για ν' αντεπεξέλθει στην κατά μέτωπο και δίχως προσχήματα επίθεση που δέχεται από τις δυνάμεις της διεθνούς τραπεζικής ολιγαρχίας και των εσωτερικών της φερεφώνων. Μόνο όταν κατορθώσουν να κάμψουν το φρόνημα, τότε μόνον συρρικνώνονται οι αντιστάσεις.
Δεν μας αξίζει να αφηνόμαστε ανήμποροι, «μοιραίοι κι άβουλοι» στη γενική απαξία, κατάπτωση και εξαθλίωση που προωθούν εκείνοι που απεργάζονται το μέλλον και την ύπαρξή μας. Απόγονοι γενναίων και τιμωμένων απ' όλη την ανθρωπότητα προγόνων και κληρονόμοι υψηλών αξιών, χρειάζεται να ξαναβρούμε το μίτο της ατομικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, εμβαπτισμένου στα νάματα της πατρογονικής μας κληρονομιάς. Για να αναπτερωθεί το ηθικό των πολιτών, απηυδισμένων απ' την υποκρισία και τη διπροσωπία ανευθύνων ιθυνόντων αλλά και την ανέχεια που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν.
Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που μια σπίθα αρκεί για ν' αφυπνίσει έναν λαό καταπονημένο απ' των αιώνων τα ψεύδη κι από τη συστηματική αλλοίωση και νόθευση των εννοιών, των ιερών και των προγονικών του αξιών. Έναν λαό που ωστόσο αναγνωρίζει ασυναίσθητα τις αρχέγονες πηγές της ύπαρξής του όταν αναδύεται και πάλι καθάρια, διαυγής και ρέουσα η Αλήθεια μέσ' απ' τα σκοτάδια της Λήθης.
Αυτές οι αρχέγονες πηγές που μας γέννησαν θα ζωντανέψουν για άλλη μια φορά επί ένα τριήμερο στις γιορτές των Προμηθείων 2010, στις υπώρειες του Ολύμπου. Για να έρθουμε σε επαφή με την κοσμοθέαση των προγόνων μας, να λουστούμε με απολλώνια ενατένιση τον ρέοντα λόγο τους και να κατανοήσουμε με διονυσιακή κατάνυξη την αρχαία ψυχή ανάμεσα στους δρυς, τα πλατάνια και τις Αμαδρυάδες Νύμφες του Όρους των Θεών. Στέλλοντας προς όλους το μήνυμα πως το ελληνικό πνεύμα των υψηλών ιδεωδών, του αρχαίου κλέους αλλά και της μαχητικότητας έναντι των «Μήδων» και των Μηδισάντων είναι πάντοτε εδώ, εσαεί παρών, ως διαχρονικός παράγοντας υπερηφάνειας, ελπίδας και ηθικής ανάκαμψης.
Τα Προμήθεια 2010 συνιστούν μια πράξη αντίστασης απέναντι στους μαζικούς ισοπεδωτικούς μηχανισμούς στους οποίους επιδιώκουν να μας εγκλωβίσουν. Αποτελούν έναυσμα επίκαιρου και γόνιμου προβληματισμού για διεξόδους στα αδιέξοδα του σήμερα, με άξονα σκέψης και πλαίσιο αναφορών τον καθάριο λόγο, τη διαύγεια σκέψης και την κοσμοαντίληψη Εκείνων στους οποίους αναγνωρίζει η σώφρων ανθρωπότητα ότι τους οφείλει τα πάντα.
Τα 15α Προμήθεια, η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής κοσμοθεάσεως, θα τελεστούν με λαμπρότητα και με την παρουσία, την ηθική στήριξη ή και την ενεργό μετοχή όλων των φορέων και των εκπροσώπων του ελληνοπρεπούς χώρου που σέβονται το θεσμό. Τις στιγμές αυτές που προέχει κυρίως η ενότητα, η σύμπνοια και η ομοψυχία όλων των υγιών δυνάμεων, ας είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε αμφίσημες, ιδιοτελείς ή ύποπτες ενέργειες που θίγουν τον πανελλήνιο αυτό θεσμό. Η προστασία του από εκείνους που επιδιώκουν παντοιοτρόπως και ανεξαρτήτως προσχημάτων να τον πλήξουν, επαφίεται στη θέρμη και το αγκάλιασμα του κόσμου που τον εδραίωσε, τον ανέδειξε ως κορυφαία εκδήλωση του ελληνισμού και συνεχίζει να τον στηρίζει ενεργά με την ενθουσιώδη κάθε χρόνο παρουσία του και συμμετοχή του.


Τον περασμένο Οκτώβριο ο Θεοδωράκης έστειλε  μια επιστολή  στους διοργανωτές  της εκδήλωσης  “Πανανθρώπινον Μαραθώνιον Κάλεσμα”. 
Σε αυτήν  την επιστολή  φαίνεται ξεκαθαρα  η αγάπη του σε αυτές τις νεοειδωλατρικές  λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες για να προσελκύσουν ανύποπτα θύματα έβαλαν   το ένδυμα του πατριωτισμού και τις αρχαιολατρείας.
Το παρακάτω  κείμενο και την επιστολή του  "Σπιθάρχη"την αλιεύσαμε  απο  ένα  γνωστό για τις δωδεκαθεϊστικές του θέσεις ιστολόγιο (βλ. εδώ):

“Ο Μαραθώνας ξανάναψε μέσα μου τη σβησμένη σπίθα, την χαμένη ελπίδα. Χαίρομαι γι’ αυτό. Σας συγχαίρω. Σας ευχαριστώ. Και δηλώνω «παρών».”

"...Ο Μίκης χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων μας. Η σχέση μας μαζί του είναι σχέση αμφίδρομη. Χρειάζεται να νοιώσει ότι ο λόγος του δεν πέφτει στο κενό, ότι δεν είναι  «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» αλλά ότι η κάθε του φράση πιάνει τόπο και αγγίζει τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων..
Την επιστολή του αυτή ο Μίκης την έγραψε στις 25/8/2010 με αφορμή την πρόσκλησή του από τον μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη για τις εκδηλώσεις της επετείου των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα. Οι εκδηλώσεις, γνωστές ως “Πανανθρώπινον Μαραθώνιον Κάλεσμα” που τελέστηκαν στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων, προαναγγέλθηκαν στα Προμήθεια 2010 (βλ. εδώ: Εκδηλώσεις για τα 2500 χρόνια απο τη Μάχη του Μαραθώνα!).

Παραθέτουμε στη συνέχεια την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

Ομολογώ ότι σήμερα, 25.8.10, ξύπνησα αποφασισμένος να αποσυρθώ δια παντός από τα κοινά αναμένοντας ήρεμος στη γωνιά μου το αναπόφευκτο. Κι αυτό γιατί άρχισα να ντρέπομαι, καθώς η φωνή μου κατάντησε φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η ζωή, η σκέψη, το έργο και η στάση μου στηρίχθηκαν αποκλειστικά επάνω στον ελληνικό λαό, τον τωρινό, τον χθεσινό, τον παντοτινό. Η σκληρή διαπίστωση λοιπόν ότι αυτή η σχέση δεν υπάρχει πια ήταν φυσικό να με αφήσει μετέωρο. Δεν διαμαρτύρομαι. Δεν κραυγάζω. Άλλωστε αν και ξένος και μόνος στον τόπο που τόσο αγάπησα, είμαι εν τούτοις πλήρης αναμνήσεων που μπορούν να γεμίσουν την μοναξιά μου. Αυτά λοιπόν σκεφτόμουν έως ότου βρήκα στο γραφείο μου το «Πανανθρώπινον Μαραθώνιον Κάλεσμα» του Αλέξανδρου Χάχαλη μαζί με την πρόσκληση για την Τελετή Μνήμης στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων.

Ώστε λοιπόν δεν είμαι τόσο μόνος όσο νομίζω. Φτάνει φυσικά η ωραία τελετή σας να μην είναι μια πράξη τυπική αλλά ουσιαστική, προς την κατεύθυνση μιας προσπάθειας για να ξυπνήσουν επί τέλους οι Έλληνες από τον λήθαργο στον οποίο τους έχει καταδικάσει αυτή η πρωτοφανής εισβολή των νεοβαρβάρων, που αυτή τη φορά δεν ήρθαν με ακόντια και σπαθιά που τρυπούν τις σάρκες αλλά με μεθόδους που παραλύουν τη σκέψη και υποτάσσουν τις ψυχές.

Έτσι μεθοδικά προσπαθούν να μεταλλάξουν τον ελληνικό λαό σε κάποιον άλλον με άλλες δοξασίες, αντιλήψεις, αρχές, συνήθειες και με άλλο ήθος, σε ανθρώπους υπάκουους, που να ακολουθούν υποτεταγμένοι και σιωπηλοί τη Μοίρα που τους επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι Εξουσιαστές, Έλληνες και Αλλοδαποί.

Και πολύ φοβάμαι ότι αυτές οι ορατές και αόρατες δυνάμεις έχουν ήδη αιχμαλωτίσει την πλειοψηφία του λαού μας, ενώ η μειοψηφία είναι χωρισμένη, διάσπαρτη, αμήχανη χωρίς πυξίδα και οδηγό, έτοιμη να γίνει κι αυτή βορά στην προσπάθεια για την γενικευμένη πολτοποίηση του λαού μας.  Έως ότου, όπως είπα, προκύψει ένας άλλος λαός, που ουσιαστικά θα καγχάζει με το παρελθόν του, καθώς θα τον έχουν μεταβάλει και καταστήσει οργανικό μέρος της διεθνούς στρατιάς των παγκοσμιοποιημένων απρόσωπων ιδιωτών.

Από πού λοιπόν θα πιαστούμε όλοι εμείς οι εραστές της αιώνιας Ελλάδας; Εδώ σ’ αυτά τα ιερά χώματα δεν έγινε απλώς μια στρατιωτική σύρραξη αλλά γεννήθηκε ένας νέος κόσμος. Ο Κόσμος του Ελληνισμού. Ο Κόσμος της Λογικής, του Πολιτισμού, της Φιλοσοφίας, της Δημοκρατίας, της Επιστήμης και της Τέχνης. Ο Κόσμος του νεότερου ανθρώπου, που εγκαινιάζει την μεγαλύτερη ιστορική αλλαγή των αιώνων.

Πιστεύω ότι οι δυνάμεις του Χάους, που τώρα επικρατούν διεθνώς βυθίζοντας καθημερινά όλους τους λαούς σε βαθειά πολύπλευρη κρίση, θα ηττηθούν μόνο όταν όλες οι εναπομείνασες δυνάμεις της Αρμονίας συνενωθούν σε μια προσπάθεια να φωτίσουν και να κερδίσουν την πλειοψηφία των ανθρώπων, ώστε να την καταστήσουν δύναμη ιστορική.

Το σύμβολο της Μάχης του Μαραθώνα μπορεί να αποτελέσει μέσα σ’ αυτή την κοσμογονική σύγκρουση την σπίθα και την φλόγα που όσο θα απλώνεται μέσα στους ανθρώπους, τόσο θα συνειδητοποιούν τη δύναμή τους, θα αντλούν θάρρος και θα ακονίζουν τη θέλησή τους να παλέψουν για να σωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες, ο Άνθρωπος και η Ανθρωπότητα.

Ο Μαραθώνας ξανάναψε μέσα μου τη σβησμένη σπίθα, την χαμένη ελπίδα. Χαίρομαι γι’ αυτό. Σας συγχαίρω. Σας ευχαριστώ. Και δηλώνω «παρών».

Αθήνα,  25.8.2010    Μίκης Θεοδωράκης

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης