Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή στην Καθημερινή: Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 182

Bookmark and Share
ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ
Επιστολή που έστειλα σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ Αθήνα, 23-11-10

Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821;

Κύριε διευθυντά,

Δε θα σταθώ στην αισθητική της ολοσέλιδης διαφήμισης για τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ «Η επανάσταση αρχίζει» με τον σκοτωμένο Οθωμανό, που δημοσιεύει η «Κ». Θα σας ρωτήσω, όμως, τι σημαίνει ο υπότιτλος «1821, η γέννηση ενός Έθνους»; Την έδειξα στους μαθητές μου (Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου) και τους ρώτησα ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821. Επειδή πολλή «χολή» χύνεται μονίμως για τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών μας περί εθνικών επετείων κ.λπ., ενημερώνω τον Όμιλο ΣΚΑΪ και Καθημερινής αλλά και τον «σύμβουλο» της τηλεοπτικής σειράς, καθηγητή κ. Βερέμη, τι απαντήσεις πήρα: «Το ’21 ξαναγεννήθηκε ο Ελληνισμός» (δηλαδή «αναγέννηση» και όχι «γέννηση»), «γεννήθηκε το κράτος μας μετά τη σκλαβιά 400 χρόνων» (το «κράτος», λοιπόν, όχι το «έθνος») και άλλες παρόμοιες, που θα έδιναν, άλλωστε, και μαθητές του Δημοτικού...

Απόρρητο έγγραφο με τίτλο "Απεικόνιση των ορίων της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο" αποκαλύπτει

Bookmark and Share
Το αλίευσα ΕΔΩ

Κωστὴς Παλαμᾶς -Οἱ λύκοι

Bookmark and Share
Βοσκοί, στὴ μάντρα τῆς Πολιτείας οἱ λύκοι! Οἱ λύκοι!
Στὰ ὅπλα, Ἀκρῖτες! Μακριὰ καὶ οἱ φαῦλοι καὶ οἱ περιττοί,
καλαμαρᾶδες καὶ δημοκόποι καὶ μπολσεβίκοι,
γιὰ λόγους ἄδειους ἢ γιὰ τοῦ ὀλέθρου τὰ ἔργα βαλτοί.
(Ἀπ᾿ τῆς μαυρίλας τῆς ἀραχνίλας τὴν ἀποθήκη
σὲ σκονισμένα γυαλιὰ κλεισμένο, παλιὸ κρασί,
τῶν ἑκατό σου χρονῶν ἀνοίγω τὸ ἀρχοντιλίκι
στοῦ ἡλιοῦ τὸ φέγγος, τί σὲ προσμένουν οἱ δυνατοὶ
ξανὰ σὰν πάντα καὶ γιὰ τὴ μάχη καὶ γιὰ τὴ νίκη
νὰ τοὺς φτερώσεις τὸ πάτημά τους ὅπου πατεῖ.
Σ᾿ ἐμὲ -κελλάρης λυράρης εἶμαι,- σ᾿ ἐμένα ἀνήκει
νὰ τὸ κεράσω στὰ νέα ποτήρια τὸ ἀρχαῖο πιοτί).

Καλά εσείς θα μας τρελάνετε! Διαφημίζετε θέσεις εργασίας στην Αυστραλία; Δίνετε συμβουλές στους πολίτες να μεταναστεύσουν;

Bookmark and Share


Πολλή διαφήμιση έχει πέσει τώρα τελευταία για θέσεις εργασίας "και χαράς" στην Αυστραλία. Μάλιστα ορισμένοι ιστοχώροι δίνουν και συμβουλές...μετακόμισης, εγκατάστασης, ξενάγησης κλπ.

Καλά είστε με τα καλά σας;
Προτρύνετε τον κόσμο να μεταστατεύσει στην Αυστραλία; Προς θεού δεν έχουμε κάτι με την χώρα. Ούτε και με τους Αυστραλούς.

Αλλά είμαστε αντίθετοι σε τυχόν κύμα φυγής!
Είναι δύσκολα στην Ελλάδα, το ξέρουμε. Κρίση

Το βίντεο ντοκουμέντο για την σφαγή των Χριστιανών της Αιγύπτου (σήμερα, όχι “παλαιά”)

Bookmark and Share
Εκβίασαν τα θύματα να πουν ότι η φωτιά μπήκε τυχαία (!) αλλά οι δράστες ανέβασαν βίντεο σε ισλαμιστική ιστοσελίδα για να καμαρώσουν τα κατορθώματα τους (!!!)
Την ίδια στιγμή που κάποιοι Αιγύπτιοι “εκπρόσωποι των δικαίων” των ορκς που ζουν στην Ελλάδα κάνουν γύρα στα κανάλια λες και ένα μαγικό χέρι τους ανοίγει τις πόρτες…
…ενίοτε περιφέρουν και τύπο με κολλάρο από “ρατσιστική βία” σε τηλεοπτικές εκπομπές τύπου Ζούγκλας,
Στην Αίγυπτο η γενοκτονία των αλλοθρήσκων συνεχίζεται. Είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό για την σφαγή και ισοπέδωση Κοπτικου χωριού από το Ισλαμικό πλήθος χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη! Όλα αυτά στην ανθρωπιστική και μετριοπαθή Αίγυπτο! Την οποία έχουν το θράσος οι ντόπιοι περιφερόμενοι θίασοι να χρησιμοποιούν ως βιτρίνα για να καλύψουν την μισανθρωπία τους.
Τα γεγονότα που βλέπετε συνέβησαν την νύχτα της 15ης – 16ης Νοεμβρίου εξ’ αιτίας μίας “φήμης” ότι ένα 19χρονο παιδί περπάτησε δίπλα σε μία 17χρονη μουσουλμάνα. Μετά λοιπόν την “καταγγελία”, ο 19χρονος Κόπτης συνελήφθει και βασανίστηκε ανηλεώς. 

Η Δύναμη της συγνώμης!!

Bookmark and Share
plitas_keria.jpg

Δύο αδέλφια πήγαν μαζί στην έρημο κι ασκήτευαν στην ίδια καλύβη. Ο διάβολος, φθονώντας την αγάπη τους, βάλθηκε να τους χωρίση.

'Ενα βράδυ ο νεώτερος πήγε ν'ανάψη το λυχνοστάτη, τον αναποδογύρισε και χύθηκε το λάδι. Ο μεγαλύτερος θύμωσε και του έδωσε ένα μπάτσο. Τότε ο πιο μικρός, χωρίς να ταραχτεί, έσκυψε, του έβαλε μετάνοια και είπε ταπεινά:

-Συγχώρησε την απροσεξία μου, Αδελφέ. Τώρα αμέσως θα ετοιμάσω άλλο.
Την ίδια νύχτα ένας ειδωλολάτρης ιερεύς, που έτυχε να βρίσκεται μέσα στο ειδώλειο, άκουσε τα δαιμόνια να κάνουν δικαστήριο μεταξύ τους. 'Ενα απ' αυτά ομολόγησε ντροπιασμένο στον αρχηγό του:

Ήρα τους οφθαλμούς μου εις τα όρη. Πόθεν ήξει η βοήθεια μου;

Bookmark and Share

238424-05.jpg
Ήρα τους οφθαλμούς μου εις τα όρη. Πόθεν ήξει η βοήθεια μου;
Η βοήθεια μου παρά Κυρίου του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην. Μη δώης εις σάλον τον πόδα σου, μηδέ νυστάξη ο φυλάσσων σε. Ιδού ου νυστάξει, ουδέ υπνώσει ο φυλάσσων τον Ισραήλ.
Κύριος φυλάξει σε, Κύριος σκέπη σοι επί χείρα δεξιάν σου.
Ημέρας ο ήλιος ου συγκαύσει σε, ουδέ η σελήνη την νύκτα. Κύριος φυλάξει σε από παντός κακού, φυλάξει την ψυχήν σου ο Κύριος.
Κύριος φυλάξει την είσοδόν σου και την έξοδόν σου, από του νυν και έως του αιώνος.

Τι λέει το απόρρητο έγραφο για τα Σκόπια; Μια πρώτη εκτίμηση…

Bookmark and Share

Το έγγραφο συντάχθηκε στις 16-9-2010. Ειναι αναφορά για τα πεπραγμένα μιας συνάντησης που έγινε στο Παρίσι, μεταξύ του Υφ.υπ.Εξ. των ΗΠΑ, βοηθού της Χιλαρι Κλίντον, Philip Gordon και διάφορων police-makers (ανθρώπων που "διαμορφώνουν" πολιτική). Μεταξύ των συνομιλητών του Αμερικανού Υφυπουργού ήταν ο Jean-David Levitte, στενός συνεργάτης του Σαρκοζί.
Το πιό σημαντικό εδάφιο λέει:

Levitte (ο σύμβουλος του Σαρκοζί) expressed optimism (εξέφρασε την αισιοδοξία) that a new Greek government (ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση -τότε κυβερνούσε ο Καραμανλής) would be "more solid" (θα ήταν πιό "σταθερή" ) and allow greater flexibility (και θα επέτρεπε περισσότερη ευελιξία – η τότε κυβέρνηση δηλαδή δεν ήταν "ευέλικτη") for progress in the Greek-Macedonian name dispute (για πρόοδο στην ελληνοσκοπιανή διαμάχη). A/S Gordon  agreed (συμφώνησε ο Αμερικανός με τον Γάλλο σύμβουλο) that either a more solid Conservative government (ότι είτε μια πιό σταθερή συντηρητική κυβέρνηση -όχι αυτή της ΝΔ που δεν ήταν σταθερή λόγω των 151 βουλευτών, αλλά άλλη συντηρητική, πιθανώς ..συμμαχία;) or a Socialist government (ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση) would be a stronge , more flexible partner in the negotiations (θα ήταν δυνατότερος και πιό ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις). He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum (ο Αμερικανόςυφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι αν η διεθνής κινότητα μπορούσε να πείσει τα Σκόπια να απορρίψουν την ιδέα του δημοψηφίσματος) and get Greece to abandon the necessity of changing passports (και να κάνουν την Ελλάδα να απορρίψει την αναγκαιότητα να αλλάξουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών), then progress could be made (τότε θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος).

Τόσο σύμμαχοι οι  σύμμαχοί μας Αμερικανοί!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

η νέα Τουρκοκρατία

Bookmark and Share
Δημήτρης Νατσιός

Κρίση. Μικρή λέξη, δισύλλαβη, η οποία κρύβει στο κέλυφος της τρομακτική και τρομερή δύναμη. Οι περισσότεροι εννοούμε υλική κατάρρευση και οικονομική χρεοκοπία. Όμως μιας υλικής κατάρρευσης προηγείται μια πνευματική ήττα.
Η κρίση είναι πνευματική, ηττηθήκαμε κυρίως στο θέμα της Παιδείας, που κατάντησε στείρα και άγονη Εκπαίδευση. «Εκπαίδευση είναι να μαθαίνεις τα πράγματα. Παιδεία είναι να τα ερωτεύεσαι. Η πρώτη οδηγεί στο θάνατο του πνεύματος. Η δεύτερη οδηγεί στη ζωή του πνεύματος», γράφει ο Χρ. Μαλεβίτσης.
Η Παιδεία είναι ζωή, φως και «Φως Χριστού που φαίνει πάσι».
Όμως: «Από πολλά τώρα χρόνια γίνεται συστηματική προσπάθεια, διαρκώς αυξανόμενη, να πολεμηθεί η πίστη. Να βγει από τα ελληνικά σχολεία ο Χριστός. Να διαστρεβλωθεί η ιστορία μας. Να ευτελισθεί η σημασία των μεγάλων εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, που τόσο ζει ο λαός μας. Να παύσει η Ορθόδοξος Εκκλησία να επηρεάζει τη ζωή του Γένους μας, δηλαδή να παύσει η ψυχή του Γένους μας να ζωογονεί το είναι μας. Να μείνει ο λαός απροστάτευτος, έκθετος, αναιμικός, έτοιμη λεία και τροφή οποιουδήποτε αισθητού η νοητού θηρίου». (περιοδικό «Σύναξη», 10/1984). Αγιορείτες Πατέρες). Το σιωπηλό και ησύχιο Άγιον Όρος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου από παλιά. Πλην εις μάτην. Ποιος ακούει τους καλόγερους...
Παιδεία είναι και γλώσσα που διαβάζουνε οι αγράμματοι κι αγιάζουνε. Η γλώσσα μας, φυλακτήριο των τιμαλφών αξιών του Γένους μας. Όμως: «Όλα γίνουνται στην Ελλάδα σα να μας κινεί ένα θανάσιμο μίσος για τη λαλιά μας. Το κακό είναι τόσο μεγάλο που μόνο σαν ένα φαινόμενο ομαδικής ψυχοπάθειας θα μπορούσε κανείς να το εξηγήσει. Ίσως, ποιός ξέρει, οι απωθήσεις που προκάλεσε μία δασκαλοκρατία πολλών αιώνων έπρεπε να καταλήξουν στις σημερινές μας νευρώσεις. Στα χρόνια μας, πρέπει να μην το ξεχνάμε, το ζήτημα δεν είναι πια αν θα γράφουμε καθαρεύουσα η δημοτική. Το τραγικό ζήτημα είναι αν θα γράφουμε η όχι ελληνικά, αν θα γράφουμε ελληνικά η ένα οποιονδήποτε ελληνόμορφο εσπεράντο. Δυστυχώς όλα γίνουνται σα να προτιμούμε το εσπεράντο. Σαν να θέλουμε να ξεκάνουμε με όλα τα μέσα τη γλώσσα μας». (Γ. Σεφέρης).

Οι Βάσεις μας ψεκάζουν με επικίνδυνες χημικές ουσίες Κατηγορητήριο για αεροσκάφη ΚC-10 και ΚC-135

Bookmark and Share

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΤΗ ΧΩΡΙΣάλλη καθυστέρηση διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και ερευνών ώστε να διαπιστωθεί εάν πράγματι γίνονται αεροψεκασμοί στους κυπριακούς ουρανούς με βλαβερές χημικές ουσίες, ζητά από την κυβέρνηση το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Επαναφέροντας το γνωστό ζήτημα στο οποίο βασικοί ύποπτοι είναι οι ΗΠΑ και οι Βρετανοί σύμμαχοι τους, οι Οικολόγοι επισημαίνουν ότι εντοπίζονται συχνά στον αέρα της Κύπρου χημικοί ουρανοί, μετά από πτήσεις συγκεκριμένων αμερικανικών αεροσκαφών. Σε δηλώσεις της χθες η Γ.Γ. του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, τα δύο τελευταία χρόνια Βρετανοί και Αμερικανοί προβαίνουν μέσω των Βάσεων σε δραστηριότητες που ενδεχομένως να επηρεάζουν και τη βροχόπτωση στο νησί μας και ειδικότερα στην περιοχή της Λεμεσού. Όπως είπε η κ. Παναγιώτου, οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο αποτελούν μέρος του συστήματος ΗΑΑRΡ (Ηigh FrequencyΑctive Αuroral Research), το οποίο στοχεύει στον έλεγχο του κλίματος του πλανήτη προς όφελος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, όπως επισήμανε, συνδέουν τα αμερικανικά αεροσκάφη τύπου ΚC-10 και ΚC-135 με το πρόγραμμα ΗΑΑRΡ και τα χημικά ίχνη, δηλαδή τον «ψεκασμό του ουρανού με οξείδια αλουμινίου και βαρίου» από τα οποία «οι επιπτώσεις στην υγεία είναι εξαιρετικά σοβαρές αφού μπορούν να προκαλέσουν Αλτσχάιμερ, υπέρταση, ρινικές αιμορραγίες, άσθμα, αλλεργίες και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Η αρχή του εξισλαμισμού της πατρίδας μας...Οδηγίες Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. προς αστυνομικούς για… ειδική μεταχείριση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών!!!

Bookmark and Share

Ένα έγγραφο-σοκ που απέστειλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς όλα τα αστυνομικά τμήματα και τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, έφτασε προ ημερών στα γραφεία της εφημερίδας μας. Στο εκτενέστατο κείμενο που περιέχει – κείμενο δέκα σελίδων παρακαλώ!- γίνεται κατ’ αρχήν λεπτομερής αναφορά στις θρησκευτικές συνήθειες των μουσουλμάνων (ούτε οι φοιτητές της Θεολογίας δε μαθαίνουν τόσες λεπτομέρειες…). Ιδού ορισμένες ενδεικτικές ενότητες του εγγράφου: η Ισλαμική Πίστη, καθημερινή Προσευχή, η Ομαδική προσευχή της Παρασκευής, το Κοράνι και άλλα κείμενα, Ισλαμικό Ημερολόγιο, η Νηστεία του Ραμαντάν, διατροφικοί περιορισμοί κλπ. Από εκεί και πέρα όμως η υπόθεση γίνεται εξαιρετικά σοβαρή. Φτάνει μάλιστα στο σημείο το Υπουργείο να απαιτεί από τους αστυνομικούς να εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, για να μην προσβληθεί το… θρησκευτικό συναίσθημα των λαθρομεταναστών. Διαβάστε και φρίξτε:

Πρωτοφανής Μογγολοτουρκική πρόκληση!

Bookmark and Share

ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ
ΤΟΥΣ ΑΧΑΪΡΕΥΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ! ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΟΙ

Προσέξτε πως η μαμά Γερμανία μένει στο απυρόβλητο.

Bookmark and Share

Το τέταρτο ράιχ κατάφερε ότι δεν κατάφεραν τα προηγούμενα. Με άφθονο μαύρο χρήμα και επίορκους πολιτικούς. Από κοντά οι καλολαδωμένοι δημοσιογράφοι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε κανέναν από αυτούς στην πραγματική "Νέα Μεταπολίτευση".
Το αλίευσα ΕΔΩ

Γέρων Πανάρετος Φιλοθεΐτης, Διήγησις περὶ κατακρίσεως

Bookmark and Share
Ὁ μακαρίτης πνευματικὸς ἀπὸ τὴ σκήτη τῶν Καυσοκαλυβίων, παπα-Νικόδημος, μοῦ διηγήθηκε τὴν ἀκόλουθη ἱστορία, παρμένη ἀπὸ πατερικὰ Ἁγιορείτικα χειρόγραφα.
Ἕνας πιστὸς χριστιανός, πήγαινε ἐπὶ δεκαπέντε χρόνια στὸν πνευματικό του καὶ ἐξομολογοῦνταν τὶς ἀνθρώπινες ἀδυναμίες του. Μιὰ μέρα ὅμως, ὅπως συνήθιζε, πῆγε στὸν πνευματικό του νὰ ἐξομολογηθεῖ καὶ ἀνοίγοντας τὴν πόρτα τοῦ σπιτιοῦ του βρῆκε τὸν πνευματικὸ νὰ πορνεύει μὲ μία γυναῖκα. Ἀμέσως βγῆκε ἔξω καὶ φεύγοντας εἶπε στὸν ἑαυτό του: «ἄχ, τί ἔπαθα ἀλοίμονο σὲ μένα, ἐγὼ ἔχω τόσα χρόνια ποὺ ἐξομολογοῦμαι σ᾿ αὐτόν, καὶ τώρα τί θὰ κάνω; Θὰ κολασθῶ; διότι ὅσα ἁμαρτήματα καὶ ἂν μοῦ συγχώρησε, ἐφόσον εἶναι τόσον ἁμαρτωλὸς ἄνθρωπος, εἶναι, τί εἶναι; εἶναι ὅλα ἀσυγχώρητα», ἔλεγε καὶ χτυπιόταν ὁ ἄνθρωπος γιὰ τὸ κακὸ ποὺ τὸν βρῆκε καὶ δὲν ἤξερε τί πρέπει νὰ κάνει.
Στὸ δρόμο ποὺ ἔφευγε, δίψασε. Προχώρησε λίγο καὶ μπροστά του βρέθηκε ἕνα μικρὸ ῥεματάκι, στὸ ὁποῖο ἔτρεχε γάργαρο καὶ πεντακάθαρο νερό. Ἔσκυψε καὶ ἤπιε. Ἤπιε τόσο ποὺ χόρτασε καὶ δὲν τοῦ ῾κανε καρδιὰ νὰ φύγει, ἀλλὰ ἤθελε νὰ πιεῖ καὶ ἄλλο ἀπὸ κεῖνο τὸ νεράκι. Σὲ μία στιγμὴ σκέφτηκε μὲ τὸ λογισμό του καὶ εἶπε: «ἂν ἐδῶ χαμηλὰ στὸ ῥέμα εἶναι τόσο καλό, τότε ὅσο πιὸ κοντὰ στὴν πηγή του, ἀπὸ ῾κεῖ ποὺ βγαίνει, τόσο καλύτερο θὰ εἶναι» καὶ μὲ τὴ σκέψη αὐτὴ ξεκίνησε νὰ βρεῖ τὴ πηγὴ τοῦ νεροῦ. Ὅταν ἔφτασε ὅμως ἐκεῖ, τί νὰ δεῖ;! βλέπει, τί βλέπει;! βλέπει τὸ νερὸ νὰ βγαίνει ἀπὸ ἕνα ψόφιο καὶ βρώμικο κουφάρι σκύλου, μέσα ἀπὸ τὸ στόμα τοῦ σκυλιοῦ νὰ βγαίνει τὸ νερό! Τότε βαθιὰ ἀναστέναξε καὶ εἶπε: «Ἀλλοίμονο σὲ μένα τὸν ἄθλιο, μαγαρίστηκα ὁ ταλαίπωρος καὶ ἤπια ἀπὸ τὸ μολυσμένο αὐτὸ νερό, φαίνεται ὅτι εἶμαι πολὺ ἁμαρτωλὸς καὶ ἀκάθαρτος γιὰ νὰ μοῦ συμβοῦν αὐτὰ τὰ πράγματα».

Γράμματα Σπουδάματα - Καλεντερίδης - Η Ιστορία, ο Πολιτισμός και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας - 23 Νοε 10

Bookmark and Share

Ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός αναφέρεται στην Ιστορία, στον Πολιτισμό και στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, με καλεσμένο τον συγγραφέα και εκδότη κ. Σάββα Καλεντερίδη, αξιωματικό ε.α. και ειδικό αναλυτή των Ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Το αλίευσα ΕΔΩ

Άγιος Ανδρέας ο πρωτόκλητος

Bookmark and Share
agios_andreas_01_k.jpg
...Όλοι οι απόστολοι πεθάνανε με μαρτυρικό θάνατο, κηρύχνοντας το Eυαγγέλιο σε διάφορες χώρες. Στην Eλλάδα μαρτύρησε μοναχά ένας απ' αυτούς, ο Aνδρέας ο Πρωτόκλητος, δηλαδή που πήγε πρώτος κοντά στον Xριστό. Mαρτύρησε στην Πάτρα. Πολύ τιμημένη είναι η Πάτρα μέσα στον κόσμο, γιατί αξιώθηκε να ποτισθεί το χώμα της με το αίμα εκείνου που τον κάλεσε ο Xριστός πριν από τους άλλους έντεκα, πριν από τον αδερφό του τον Πέτρο. O Aνδρέας ήτανε στην αρχή μαθητής του Iωάννου του Προδρόμου...

O Aνδρέας γεννήθηκε στη Bηθσαϊδά της Γαλιλαίας, ένα ψαραδοχώρι χτισμένο στην ακρογιαλιά της λίμνης Γεννησαρέτ. Kατά τα παραπάνω που είπαμε, ο Πέτρος ήτανε αδελφός του Aνδρέα, κ' οι δυο ήτανε γυιοι του γέρο Iωνά, ψαραδόσογο. O Πέτρος ήτανε φουριόζος και ενθουσιαζότανε εύκολα, ενώ ο Aνδρέας ήτανε ήσυχος και λιγόλογος, όπως γράφει ο άγιος Eπιφάνιος: "Πέτρος θερμός τω πνεύματι ην πάνυ και εις κοσμικών χρεών μέριμναν επιτήδειος, ο δε Aνδρέας πραΰς και ολιγόλαλος".

Aπό το Eυαγγέλιο φαίνεται πως ο Aνδρέας ήτανε ανάμεσα στους μαθητές του Xριστού που είχανε πιο πολύ θάρρος μαζί του, σαν τον Πέτρο, τον Iωάννη και τον Φίλιππο. Ωστόσο τα λόγια που έλεγε ήταν πάντα λιγοστά...Mετά την Aνάσταση, την τελευταία φορά που φανερώθηκε ο Xριστός στους μαθητές του, τους είπε: "Πηγαίνετε και μαθητέψετε όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τα στο όνομα του Πατρός και του Yιού και του αγίου Πνεύματος, και διδάσκοντάς τα να κρατάνε όλα όσα σας παράγγειλα.
K' εγώ θάμαι πάντα μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του κόσμου". Aφού λοιπόν πήρανε τη χάρη του αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής, τραβήξανε ο καθένας κατά τη φώτιση που πήρε, στόνα και στ' άλλο μέρος. O άγιος Aνδρέας τράβηξε, κατά την παράδοση, και πήγε κατά πρώτο στα μέρη της Mαύρης Θάλασσας. Kήρυξε το Eυαγγέλιο στην Tραπεζούντα και στην Aμισό...
Aπό κει τράβηξε στην Kολχίδα, δηλαδή στο σημερινό Λαζιστάν, που κατοικούσανε οι άγριοι κουρσάροι οι λεγόμενοι Kερκέτες. Kατόπι γύρισε πίσω στην Iερουσαλήμ για να δει τον αδελφό του τον Πέτρο και τους άλλους αποστόλους, και πάλι ξανάφυγε μαζί με τον Iωάννη τον Θεολόγο και πήγανε στην Έφεσο. Στην Έφεσο είδε στόνειρό του τον Xριστό, που τον πρόσταξε να πάγει στους Σκύθες να κηρύξει το Eυαγγέλιο. Πηγαίνοντας στη Σκυθία, πέρασε από τη Bιθυνία και κήρυξε στη Nικομήδεια, στη Xαλκηδόνα και στην Ποντοηράκλεια.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αλληλεγγύη στον Σταύρο Λάλα

Bookmark and Share

Μια ωραία και σημαντική προσπάθεια έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, σχετικά με την αποκατάσταση του Σταύρου Λάλα, από το ελληνικό κράτος. Και δεν μιλάμε για οικονομική αποκατάσταση, αλλά πρώτιστα ηθική, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει από τα πλέον απλά πράγματα.

Να δοθεί δηλαδή στον Σταύρο Λάλα η ελληνική ιθαγένεια.
H Ελλάδα είναι μια χώρα που δυστυχώς ξεχνάει εύκολα τα σημαντικά πρόσωπα και εχει ελεφάντινη μνημη σε ανούσια γεγονότα!

Οι Έλληνες μαθαίνουν Αγγλικά... και οι Άγγλοι κάνουν εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων και των λατινικών στα σχολεία τους!

Bookmark and Share


Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία, ξεκίνησε στη Βρετανία. Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, την ένθερμη υποστήριξή τους στο εγχείρημα έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο θεατρικός συγγραφέας Τομ Στόπαρντ, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Κόλιν Ντέξτερ και η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ. «Όλοι τους δηλώνουν ευεργετημένοι από την εκμάθηση κλασικών γλωσσών στο σχολείο», αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. «Με έκαναν αυτό που είμαι», δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον. «Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν είναι ότι υποχρεώθηκα να κάνω λατινικά από 11 χρόνων και αρχαία λατινικά από 12», λέει ο Κόλιν Ντέξτερ. Ο ίδιος δίδαξε...

αρχαία ελληνικά και λατινικά πριν γίνει επιτυχημένος συγγραφέας.
Η Μπέτανι Χιουγκς, η οποία έχει παρουσιάσει στη βρετανική τηλεόραση ντοκιμαντέρ για την αρχαία Σπάρτη, τον βασιλιά Μίνωα και την Ωραία Ελένη, επισημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις γλώσσες αυτές που μέχρι πρόσφατα πολλοί θεωρούσαν «νεκρές». «Η ταινία «300» για τη μάχη των Θερμοπυλών έκανε εισπράξεις 72 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της. Η σειρά λατινικών βιβλίων «Minimus» με ήρωα έναν ποντικό, έχει πουλήσει 115.000 αντίτυπα.

"ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ":ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΠΑΛΙ Ο ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ,ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ!

Bookmark and Share
Οργισμένη ήταν η απάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Θυμίζουμε πως η απόφαση έγινε με αφορμή τα φαινόμενα αδιαφάνειας στις προσλήψεις καθηγητών, και τα ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που παρατηρηθήκαν στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα. Ο Σεραφείμ όπως συνηθίζει άλλωστε, δεν μασά τα λόγια του, και κάνει λόγο ευθέως για απόπειρα αποδόμησης της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων, για απόπειρα περιθωριοποίησης των θεολογικών σχολών και την μετατροπή τους σε θρησκειολογικά προγράμματα σπουδών. Επιπλέον θέτει τα ρητορικά ερωτήματα για ποιον λόγο δεν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα όπως αυτά του Παντείου πανεπιστημίου όπου έχουν υπάρξει σοβαρά κρούσματα διαφθοράς. Τέλος καλεί την Ιερά Σύνοδο, τον αρχιεπίσκοπο αλλά και τον ελληνικό λαό να αντιδράσει και να αντισταθεί στην επιχείρηση αποδόμησης της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης του λαού μας.

Χαρίζεται η «γλώσσα» στα Σκόπια

Bookmark and Share
Χωρίς στήριξη από το ελληνικό κράτος έμεινε πρωτοβουλία Ελληνα πολίτη, η οποία κατέδειξε ότι υπήρχαν δυνατότητες ανατροπής του «τετελεσμένου» υπέρ της σκοπιανής πλευράς
Την επισημοποίηση της αλλαγής τακτικής στο Σκοπιανό, με την εγκατάλειψη του ζητήματος της γλώσσας και της ταυτότητας, σηματοδοτεί ο χειρισμός από την Αθήνα του θέματος που προέκυψε με την κατοχύρωση του προσδιορισμού «Macedonian» για τη γλώσσα της ΠΓΔΜ στην υπηρεσία ορολογίας του ΟΗΕ.
Την προσωρινή αφαίρεση από τον ΟΗΕ του προσδιορισμού «μακεδονική» γλώσσα πέτυχε Ελληνας μπλόγκερ χωρίς όμως η ενέργειά του να υποστηριχθεί από την ελληνική πλευρά
Την προσωρινή αφαίρεση από τον ΟΗΕ του προσδιορισμού «μακεδονική» γλώσσα πέτυχε Ελληνας μπλόγκερ χωρίς όμως η ενέργειά του να υποστηριχθεί από την ελληνική πλευρά
Η Αθήνα ουδέποτε επεχείρησε να παρέμβει στον ΟΗΕ από το 1993 που υπήρξε η καταγραφή στην υπηρεσία UNTERM και χρειάστηκε η παρέμβαση ενός απλού πολίτη για να καταδειχθεί ότι υπήρχαν δυνατότητες ανατροπής του δυσάρεστου αυτού «τετελεσμένου» υπέρ της σκοπιανής πλευράς.
Ενας Ελληνας μπλόγκερ και ενεργός πολίτης πληροφορήθηκε τυχαία για την ύπαρξη της συγκεκριμένης επίμαχης αναφοράς στην υπηρεσία του ΟΗΕ UN TERM (το «Εθνος» έχει στη διάθεσή του όλη την αλληλογραφία).

Στο σφυρί η πιο παλιά ορθόδοξη εκκλησιά στην Προύσα Τουρκίας

Bookmark and Share
Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΧΟΥΡΙΕΤ»
Η Εκκλησία της Ελλάδας, το υπουργείο Πολιτισμού, κάποιος κροίσος επιχειρηματίας, δεν θα μπορούσαν να διαθέσουν το ποσό των 400.000 ευρώ ίσως και λιγότερο για την διάσωση και αναστήλωσή της;
Μια είδηση που πονάει όποιον την διαβάσει πέρασε στα ψιλά του τουρκικού Τύπου και ειδικότερα της εφημερίδας «Χουριέτ» όπου αναφέρει ότι πωλείται εκκλησία που κατασκευάστηκε επί εποχής Κωνσταντίνου Προφυρογέννητου τα έτη 780-797. Εκεί αναζητείται αγοραστής αφού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ναού ενδιαφέρεται να τον πουλήσει. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Τι κάνει το Οικουμενικό πατριαρχείο, η εκκλησία της Ελλάδας, οι οικονομικοί μεγιστάνες της διασποράς, το υπουργείο πολιτισμού και τόσοι άλλοι που θα έπρεπε για πολλούς λόγους να δείξουν άμεσο ενδιαφέρον.

Ανθολόγιον 51: Κλίμαξ(περί απροσπαθείας)

Bookmark and Share

Πρόσχωμεν ἑαυτοῖς, μή ποτε τὴν στενὴν καὶ τεθλιμμένην λέγοντες ὁδεύειν ὁδὸν, τὴν πλατεῖαν καὶ εὐρύχωρον κατέχοντες, ἐπλανήθημεν. Στενὴν ὁδὸν ἐμφανίσει σοι θλῖψις κοιλίας, στάσις παννύχιος, μέτρον ὕδατος, ἄρτου ἔνδεια ' ἀτιμίας πόμα καθάρσιον, μυκτηρισμοὶ, καταγέλωτες, ἐμπαιγμοί,ἐκκοπή θελημάτων οἰκείων, προσκρούσεων ὑπομονή, περιφρονήσεως ἀγογγυσία, ὕβρεων βία ' ἀδικούμενον ὑπομένειν ἰσχυρῶς, καταλαλούμενον μὴ ἀγανακτεῖν, ἐξουθενούμενον μὴ ὀργίζεσθαι, κατακρινόμενον ταπεινοῦσθαι ' μακάριοι οἱ τὴν προειρημένην ὁδὸν πορευόμενοι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.

Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Σιναΐτου, Κλῖμαξ, Λόγος Β', Περὶ ἀπροσπαθείας, ιγ, ἔκδοσις Ἱερᾶς Μονῆς Παρακλήτου, 9η ἔκδοσις, Ὠρωπός Ἀττικῆς 2002, σελ.53.

Ο ενιαίος Μακρυγιάννης

Bookmark and Share

Στρατηγού Μακρυγιάννη, Οράματα και θάματα
Διαβάστε επίσης:
Στρατηγού Μακρυγιάννη, Απομνημονεύματα,
Εκδόσεις Δαμιανός
π. Γεώργιος Μεταλληνός
      1. Οι επιχειρούμενες συνήθως προσεγγίσεις του προσώπου και του έργου του Στρατηγού Μακρυγιάννη από τους κάθε είδους ερευνητές του (ιστορικούς, πολιτειολόγους, κοινωνιολόγους, φιλοσόφους κλπ.) διακρίνονται για την αντιφατικότητά τους. Γιατί ποικίλλουν οι αφετηριακές ιδεολογικές τοποθετήσεις των ερευνητών και κάθε φορά ο φτωχός Μακρυγιάννης θεωρείται μέσα από διαφορετικό ιδεολογικό πρίσμα.
Και είναι γεγονός ότι έχει επανειλημμένα δεινοπαθήσει, γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρούν να «χρησιμοποιήσουν» τα κείμενα του Μακρυγιάννη για να στηρίξουν –και σʼ αυτόν- το ιδεολογικό τους «πιστεύω».
Το φοβερότερο σʼ αυτές τις περιπτώσεις είναι ο τεμαχισμός του Μακρυγιάννη, όταν λείπουν τα κατάλληλα κλειδιά ερμηνείας του, και τα οποία πρέπει να αναζητηθούν στα ίδια τα κείμενά του.
Γιʼ αυτό προκύπτει ο Μακρυγιάννης των συντηρητικών, ο Μακρυγιάννης των προοδευτικών και ενίοτε και ένας «τρελλός» Μακρυγιάννης, όλων εκείνων που θέλουν να απαλλαγούν από την ενοχλητική «θρησκοληψία» του, δηλαδή τη ρωμαίικη ευσέβειά του.
Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, πιστεύω αμετακίνητα ότι στο Μακρυγιάννη διακρίνουμε μιαν ενιαία στάση ζωής σε μιαν αδιατάρακτη διαχρονία. Έτσι, οι διακριβώσεις και τοποθετήσεις του στη σύγχρονή του πραγματικότητα μπορούν –και πρέπει- να ελέγχονται επιστημονικά, και είναι εύλογο να διαπιστώνονται ενίοτε αδυναμίες και αστοχίες ή ανεπάρκειες, ποτέ όμως ηθελημένες παραποιήσεις και διαστρεβλώσεις.
Όλα αυτά είναι φυσικά και νόμιμα, γιατί ο Στρατηγός έχει το δικό του ερμηνευτικό πρίσμα. Η προσωπικότητά του όμως μένει ενιαία και σταθερά προσανατολισμένη στην παράδοση του Γένους και σύνολη την ιδεολογία του.
      2. Ο ιδεολογικός κόσμος του Μακρυγιάννη συνοψίζεται και εκφράζεται με δύο παράλληλες έννοιες, που σʼ όλο το έργο του συνυπάρχουν αδιαίρετα, την Πατρίδα και τη Θρησκεία.
Οι δύο αυτές θεμελιακές κατηγορίες είναι η συνισταμένη της υποστάσεώς του, όπως και κάθε Ρωμηού. Για το Μακρυγιάννη, και τον άνθρωπο που αυτός νοεί ως Έλληνα, πατρίδα κα θρησκεία «είναι το παν». Αυτό σημαίνει πως δεν αποτελούν δύο από τα διάφορα στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας, αλλά την ίδια την ταυτότητα και ύπαρξη του Ρωμηού. Ποιο είναι όμως το ιδεολογικό φορτίο των εννοιών αυτών στη συνείδηση του Μακρυγιάννη.

Οι δοκιμασίες, είναι βαρύτερες στους πιστούς!!

Bookmark and Share

oros11.jpg
"Όλοι όσοι θέλουν να ζουν ευσεβώς, θα διωχθούν" (Β΄ Τιμ. 3/γ: 12) είπε ο απόστολος Παύλος. Αυτό το "όλοι", δεν είναι τυχαίο. Ακόμα και ο Ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, διώχθηκε: "Καταφρονημένος και απορριμμένος από τους ανθρώπους· άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθένειας· και σαν άνθρωπος από τον οποίο κάποιος αποστρέφει το πρόσωπο, καταφρονήθηκε, και τον θεωρήσαμε σαν ένα τίποτα" (Ησαίας 53/νγ: 3).
Και το ίδιο είπε ότι θα συνέβαινε στους ακολούθους Του: "Να θυμάστε τον λόγο, που εγώ σας είπα: Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον κύριό του. Αν εμένα δίωξαν, θα διώξουν και σας· αν φύλαξαν τον λόγο μου, θα φυλάξουν και τον δικό σας" (Ιωάννης 15/ιε: 20).
Και όχι μόνο από διωγμούς θα έπασχαν οι πιστοί, αλλά από κάθε είδους θλίψη: "Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο" (Ιωάννης 16/ις: 33). Και δήλωσε: "Αν κάποιος θέλει νάρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, κι ας σηκώσει τον σταυρό του, κι ας με ακολουθεί. Επειδή, όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του, θα τη χάσει· και όποιος χάσει τη ζωή του, εξαιτίας μου, θα τη βρει" (Ματθαίος 16/ις: 23,24).

Έχοντας υπ' όψιν αυτά τα λόγια, που πολλοί από εμάς τα έχουμε βιώσει "στο πετσί μας", παίρνουμε θάρρος μέσα από τις θλίψεις, καθώς βιώνουμε καθημερινά τα λόγια του αποστόλου Παύλου: "σε κάθε τι συνιστώντας τον εαυτό μας ως υπηρέτες τού Θεού, με πολλή υπομονή, με θλίψεις, με ανάγκες, με στενοχώριες, 5. με ραβδισμούς, με φυλακές, με ακαταστασίες, με κόπους, με αγρυπνίες, με νηστείες· 6. με καθαρότητα, με γνώση, με μακροθυμία, με αγαθότητα, με Πνεύμα Άγιο, με αγάπη ανυπόκριτη· 7. με λόγο αλήθειας, με δύναμη Θεού· με τα όπλα τής δικαιοσύνης, τα δεξιά και τα αριστερά· 8. με δόξα και ατιμία, με συκοφαντία και με εγκωμιασμό· σαν πλάνοι, όμως κάτοχοι της αλήθειας· 9. σαν αγνοούμενοι, αλλά είμαστε καλά γνωστοί· σαν να φτάνουμε στον θάνατο, αλλά, δέστε, ζούμε· σαν να περνάμε από παιδεία, αλλά δεν θανατωνόμαστε· 10. σαν λυπούμενοι, αλλά πάντοτε έχουμε χαρά· σαν φτωχοί, όμως πλουτίζουμε πολλούς· σαν να μη έχουμε τίποτε, όμως τα πάντα κατέχουμε" (Β΄ Κορ. 6/ς: 4-10).

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ

Bookmark and Share

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

          Ματαίως προσπαθούσαν ορισμένοι αφελείς αρθρογράφοι να μας πείσουν ότι αίρεται επιτέλους η απειλή κηρύξεως πολέμου από την Τουρκία σε περίπτωση επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων σε 12 μίλια. Το περίφημο casus belli τελικά δεν απαλείφθηκε από το επίσημο τουρκικό δόγμα και οι αφελείς εξετέθησαν για την τουρκολαγνεία τους. Όπως εκτίθενται για την εθνική τους αναξιοπρέπεια και όσοι προτείνουν ή επιχειρούν το ψαλίδισμα της Ιστορίας μας στο όνομα των «καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων». Το αποτέλεσμα είναι εμείς μεν να διδάσκουμε στα παιδιά μας μία αποστειρωμένη ιστορία χωρίς ήρωες και αγωνιστές και από την άλλη η Τουρκία να διακηρύσσει δια στόματος Νταβούτογλου ότι θα χρησιμοποιήσει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατά τον ίδιο τρόπο κατά τον οποίο χρησιμοποίησε τους Τουρκοκυπρίους από το 1954 μέχρι την εισβολή. Εμείς δείχνουμε πάντα έτοιμοι για υποχωρήσεις και τουρκολαγνείες και η Άγκυρα στέλνει Υπουργούς της στα Κατεχόμενα να εορτάσουν την επέτειο της ανακηρύξεως του ψευδοκράτους  στις 15 Νοεμβρίου και να μας πουν κατάμουτρα ότι η μόνη λύση στο νησί είναι η δημιουργία δύο κρατών, η παγίωση της διχοτόμησης.

Ελλάδα: Από Μεταλλουργία της Ευρώπης... ζητιάνος!

Bookmark and Share

 
Για πρώτη φορά ένας πρώην υπουργός βόρειας Ελλάδας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Νίκος Μάρτης αποκαλύπτει με έγγραφη αναφορά του στον Κώστα Χαρδαβέλλα το σκοτεινό και ελεεινό πολιτικό παρασκήνιο στη χώρα μας γύρω από τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτουμε. Η πρώτη φράση του εγγράφου του κ. Μάρτη δίνει ακριβώς την εικόνα και τη σημασία που είχε για τη χώρα μας το θέμα αυτό:

«Το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα ως 10ο μέλος ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι : «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα 1) την Εμπορική Ναυτιλία,         2) τον Ορυκτό της πλούτο και                        3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των ελλήνων».
Αυτά λέει στην πρώτη κιόλας φράση ο κ. Μάρτης και μετά προχωράει στις αποκαλύψεις: «Εάν θεμελιωνόταν το βιομηχανικό συγκρότημα της Αμφιπόλεως (του Στρυμώνα), όπως αναγγέλθηκε ως οριστική απόφαση και...

ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 1982 από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γερ. Αρσένη και την 4η Μαρτίου 1983 από τον Διοικητή της ΕΤΒΑ Κουμπή, θα είχαμε από τη δημιουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος, πλην άλλων προϊόντων, 3 τόνους χρυσού ετησίως και 150 τόνους αργυρού ετησίως.

Με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς να ανακοινώσουν τίποτα όρισαν ξένους για να πουλήσουν τα ΕΑΣ! (ανανέωση)

Bookmark and Share

ImageΕν κρυπτώ και παραβύστω, κάτι που ενέχει κινδύνους εξ αρχής ναρκοθέτησης της διαδικασίας, η κυβέρνηση όρισε σύμβουλο για την αποκρατικοποίηση των αμυντικών βιομηχανιών, όπως αποκάλυψε σήμερα στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ουδέν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, ουδείς ξέρει ποιος είναι, ουδείς ξέρει με τι διαδικασίες επιλέχθηκε, ουδείς γνωρίζει τα εχέγγυα τους, ουδείς είναι σε θέση να πει ποιος είναι ο αλλοδαπός εταιρικός φορέας που θα διαχειριστεί έναν τέτοιο κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας, αλλά και ένα θέμα που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Εκτός και αν πάλι πρόκειται για την μυστηριώδη Lazard, που χειρίστηκε και την "πιστοποίηση-γνωμοδότηση" της Abu Dhabi Mar στα ΕΝΑΕ η οποία δεν ήταν τελικά  αυτή, αλλά η Privinvest! Και να πιστοποιούν μια εταιρεία-λαγό και από πίσω να έρχεται ο "εξωτικός" ιδιοκτήτης. Αυτή είναι η αποκρατικοποίηση που θα κάνουν;
Απλώς και μόνο ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης σήμερα στην Βουλή, με εντυπωσιακή ειλικρίνεια έσπασε την ομερτά και μίλησε για πρώτη φορά για τον ορισμό συμβούλου! “Ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ορίσαμε σύμβουλο και σε συνεργασία μαζί του θα διαμορφώσουμε το αναπτυξιακό μέλλον, την προοπτική των ΕΑΣ, γιατί δυστυχώς πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος, την ευθύνη των οποίων πρέπει να αναλάβουμε όλοι όσοι κυβέρνησαν» τόνισε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη σήμερα στην Βουλή.

Μνήμη Κεμάλ (ή η ψυχοπαθολογία της λατρείας ενός δολοφόνου)…

Bookmark and Share
    Σας είχαμε ενημερώσει και προ ημερών για την ημέρα μνήμης του Μουσταφά Κεμάλ στο Προξενείο της Κομοτηνής. Καιρός όμως σήμερα για περισσότερες λεπτομέρειες. Απολαύστε λοιπόν την απόλυτη παράνοια γύρω από τη θεσμοθετημένη λατρεία ενός φασιστικού καθάρματος, που αιματοκύλισε μια ολόκληρη χώρα, ξεκλήρισε εθνότητες και ενέπνευσε Χίτλερ και Στάλιν. Το δημοσίευμα από τη Ρόντοπ Ρουζγκαρί  (11-11-2010) και η μετάφραση του http://tourkikanea.wordpress.com:
    Μνημονεύσαμε τον συντοπίτη μας τον Ατατούρκ !
    Μνημονεύτηκε στην Κομοτηνή το 72ο έτος από τότε που ο συντοπίτης μας ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας και αυτός που έφερε στο Τουρκικό Έθνος τη συνείδηση του, έφυγε από ανάμεσα μας. Στην τελετή που οργανώθηκε στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής μετείχαν ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και οι εργαζόμενοι του προξενείου, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν,  ο πρόεδρος τη Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ, ο δήμαρχος Αριανών Χαλίτ Μεχμέτ, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων, τέως βουλευτές και πολλοί Δυτικοθρακιώτες Τούρκοι.  
    Στην τελετή ο πρόξενος Σάρνιτς είπε : ¨Ο Ατατούρκ ήταν ένας από εσάς¨. Στην τελετή ο συνταξιούχος δάσκαλος Καντίρ Γιουνούσογλου ανέγνωσε τον λόγο του Ατατούρκ προς τους νέους. Επίσης ο δάσκαλος που δεν τον έβαλαν να δουλέψει Νεμτζί Αμπντουλρεζάκ  μοιράστηκε με τους θεατές το ποίημα του ¨Ο Ατατούρκ που ζει στην Δυτική Θράκη¨. Στην φετινή τελετή τα παιδιά Αχμέτ Γιουσούφ, Χαλιλιμπράμ Ακντενίζ και ο Σερκάν Κιουτσούκ από τα Μελίβοια κέρδισαν το θαυμασμό με τα ποιήματα που διάβασαν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης