Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Λουκέτο στην αγγειοχειρουργική του Πανεπιστημιακού στα Γιάννενα.

Bookmark and Share


Λουκέτο βάζει η αγγειοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας στην πράξη την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας. Η κλινική, μία από τις πιο νευραλγικές υποχρεώνεται να αναστείλει την λειτουργία της, καθώς δεν εγκρίθηκε η προμήθεια υλικών, ενώ ο ένας και μοναδικός αγγειοχειρουργός που την στελεχώνει, είναι αδύνατο να σηκώσει τον φόρτο εργασίας.

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ

Bookmark and Share
Του πρ. Γεωργ. Κουγιουμτζόγλου

                           Απόστολοι ονομάζονται οί Δώδεκα μαθητές του Κυρίου πού άφησαν τα πάντα καί ακολούθησαν τον Κύριο σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως. Στή συνέχεια μετά την έπι φοίτηση του Άγιου Πνεύματος, έγιναν κήρυκες καί μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό προς λύτρωση της ανθρωπότητας από την αμαρτία καί συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη.
Το ιερό καί τιμητικότατο αυτό όνομα δόθηκε από τον ίδιο τον Κύριο στους Μαθητές Του, όταν διανυκτέρευσε στο ορός προσευχόμενος' τότε, «προσεφώνησε τους μαθητάς αυτού, καί έκλεξάμενος άπ' αυτών δώδεκα, ους καί Αποστόλους ώνόμασεν...» (Λουκ. στ', 12-13).
    Οι Ευαγγελιστές Ματθαίος, Μάρκος καί Ιωάννης χρησιμοποιούν περισσότερο το όνομα «οι Δώδεκα», ό δε Λουκάς καί Παύλος το «Απόστολοι». Αργότερα χρησιμοποιείται ή λέξη σε ευρύτερη έννοια καί ονομάζονται Απόστολοι καί άλλοι πλην των Δώδεκα, (οί εβδομήκοντα), αλλά καί οί συνεργάτες αυτών.

Άγιος Οσιομάρτυς Μαλαχίας ο Λίνδιος

Bookmark and Share
Άγιος Οσιομάρτυς Μαλαχίας ο Λίνδιος
Ο Άγιος Μαλαχίας γεννήθηκε κατά το έτος 1500 μ.Χ. στην Λίνδο της Ρόδου από ευσεβείς γονείς, τον Γεώργιο και την Χριστίνα.
      Στα 22 χρόνια ξενιτεύτηκε για την αγάπη του Χρίστου. Πήγε στις Κολοσσές της Φρυγίας, στην πατρίδα του Αγίου Τρύφωνα, την Λάμψακο, και από εκεί επισκεπτόμενος την Πελοπόννησο και διά φορα νησιά κατέληξε στην Φοινίκη. Από εκεί πήγε στην Αίγυπτο, την Λιβύη, το Όρος Σινά και τέλος έφθασε στα Ιεροσόλυμα οπού με πολύ πόθο και λαχτάρα προσκύνησε τους Αγίους Τόπους, όπου ο Κύριος έζησε σωματικώς. Έμείνε αγωνιζόμενος με νηστείες, αγρυπνίες και προσευχές σε διάφορα άγια προσκυνήματα και διακόνησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και στον Ναό της Αναστάσεως Του.
    Βλέποντας ο εχθρός κάθε καλού διάβολος την μεγάλη πρόοδο και προκοπή του Αγίου στα πνευ ματικά τον φθόνησε και τον πολέμησε με μανία χρησιμοποιώντας σαν όργανό του έναν φανατικό Αγαρηνό. Ό Αγαρηνός αυτός συνάντησε μία μέρα τον Όσιο στην αγορά και τον ράπισε στο πρόσωπο λέγοντας του ψέματα ότι βλασφήμησε τον Μωάμεθ. Στην συνέχεια τον κατήγγειλε στον ηγεμόνα της πόλεως ο όποιος προσπάθησε με κολακείες να τον πείσει να αρνηθεί τον Χριστό και να ασπαστεί την θρησκεία του Μωάμεθ. 
«Δεν προσκυνώ εγώ» απάντησε με θάρρος ο Όσιος, «άνθρωπο διεφθαρμένο, ασελγή ακάθαρτο και νεκρό, ούτε αρνούμαι τον Χριστό και Θεό μου. Ποτέ να μην το δει αυτό, ούτε ο ήλιος, ούτε ή ημέρα. Δεν   θα   λατρέψω ποτέ  τον   διάβολο, ούτε   υποτάσσομαι σε λόγια τυράννου και αποστάτη του Θεού. Είμαι δούλος του Χρίστου.»Λέγοντας αυτό έβγαλε το παπούτσι του και το έριξε στο πρόσωπο του ηγεμόνα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ:ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ-ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ;

Bookmark and Share

Ανοίγει θέμα Βοσπόρου και Δαρδανελίων

Η Τουρκία ανοίγει ξανά το θέμα της διέλευσης των τάνκερ από τον Βόσπορο και τα Στενά των Δαρδανελίων, το οποίο είχε θέσει και πάλι με έμφαση στα μέσα της δεκαετίας του '90. Τότε είχε προκληθεί μεγάλη αναταραχή στις σχέσεις της με την Ρωσία, ενώ έντονα είχαν αντιδράσει η ελληνική και η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα.

Σύμφωνα με αμερικανικά δικτυακά μέσα, η τουρκική κυβέρνηση έχει καλέσει σε συνάντηση την 1η Ιουλίου διεθνείς εταιρείες πετρελαιοειδών. Θα συζητήσει μαζί τους τρόπους παράκαμψης του Βοσπόρου και τα Δαρδανελίων, για τα φορτία αργού πετρελαίου που προέρχονται από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και κατευθύνονται στις διεθνείς αγορές.

Η Αγγλία θέτει περιορισμό στον αριθμό των μεταναστών που θα δεχτεί. Να την καταγγείλλουν οι Έλληνες αντιρατσιστές!!!

Bookmark and Share

Περιορισμό στους μετανάστες θέτει η Βρετανία
Περιορισμός θα ισχύει από τον επόμενο μήνα στον αριθμό των μεταναστών από χώρες εκτός ΕΕ που θα μπορούν να εγκατασταθούν στη Βρετανία.
Περιορισμός θα ισχύει προσωρινά στον αριθμό των μεταναστών που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τη Βρετανία. Ο αριθμός τους θα μπορεί να φτάνει περίπου τους 24.000 ανθρώπους μέχρι τον Απρίλιο του 2011, οπότε και θα αρχίσει να ισχύει μόνιμος περιορισμός, δήλωσε σήμερα στο γαλλικό πρακτορείο μία πηγή από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ

Bookmark and Share
                                                                               ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                               ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΣΤΕΛΕΧΩΝ                                                                                                 ΣΤΡΑΤΟΥ  ΞΗΡΑΣ
                                                                               Αθήνα   23  Ιουν.  2010
                                          ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί  Συνάδελφοι,
   Τα  γεγονότα τρέχουν με μεθόδευση και ταχύτητα που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Στα χρονίζοντα  προβλήματα τόσο των ε.ε όσο και των ε.α στελεχών, όχι μόνο δεν δίνονται λύσεις,  αλλά στα ήδη υφιστάμενα προστίθενται νεότερα και οξύτερα. Η τάση απαξίωσης και αμφισβήτησης του ρόλου και του έργου του Στρατού είναι περισσότερο από φανερή. Διάφοροι κύκλοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη,  προσπαθούν να μειώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των στελεχών. Τα υφιστάμενα θεσμικά όργανα αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο και στην αποστολή,  που προβλέπονται από τα καταστατικά τους και  ιδιαίτερα υπό τις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις. Τα στελέχη έχουν αφεθεί στην τύχη τους, λόγω μη ύπαρξης δυναμικού φορέα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΟΘΩΝΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑΓΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Bookmark and Share

http://vatopaidi.files.wordpress.com/2009/10/164.gif

Ἐπιστολὴ πρὸς Βασιλέα
(1834)


(Ἐκ τῆς ἐφημερίδος «Ἐθνική», ἀριθ. 22/ 23.12.1834)


Βασιλεῦ !
Ὡς ἕνας καὶ ἐγὼ ἀγωνιστὴς εἰς τὰ περασμένα δεινὰ τῆς πατρίδος μου, ἐγνώρισα εἰς πολλὰ μέρη ἀνδρείους στρατιωτικοὺς καὶ τιμίους πολίτας, ὁποὺ ἐθυσίαζον καὶ τὴν κατάστασίν τους καὶ τὴν ἰδίαν ζωήν τους μὲ μεγάλην εὐχαρίστησιν διὰ νὰ ἰδοῦν μίαν ἡμέραν τὴν πατρίδα τους ἐλευθέραν. Πολλοὶ ἀπὸ αὐτοὺς ἐσκοτώθηκαν εἰς τὸν πόλεμον∙ ἄλλοι ἔμειναν αἰχμάλωτοι καὶ ἄλλοι ἐπληγώθησαν, καὶ τώρα μετὰ τὴν ἐλευθέρωσιν τῆς πατρίδος τοὺς βλέπω νὰ περιπατοῦν εἰς τοὺς δρόμους γυμνοὶ καὶ ξυπόλυτοι∙ βλέπω χήρας καὶ ὀρφα νὰ νὰ ζητοῦν ἔλεος διὰ νὰ παρηγορήσουν τὴν πείναν τους, καὶ μὲ τὰ δάκρυα εἰς τὰ μάτια νὰ περιφέρωνται καὶ νὰ προξενοῦν ἐντροπὴν εἰς τὴν ἀχάριστον πατρίδα, διὰ τὴν ὁποίαν ἔχασαν τοὺς ἄνδρας των,

Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος (29 Ιουνίου)

Bookmark and Share
Βίοι Αγίων

Βίος και απολυτίκιο των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, των οποίων η Εκκλησίας μας τιμά την μνήμη, στις 29 Ιουνίου.

Οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι
Πέτρος και Παύλος
Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Είχε νυμφευθεί στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του. Όπως μας πληροφορεί το Ευαγγέλιο, όταν ο Ιησούς έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τούς δύο αδελφούς Πέτρο και Ανδρέα οι οποίοι έριχναν τα δίχτυα τους. Αμέσως μετά την κλήση τους, άφησαν τα δίχτυα και τις οικογένειές τους και τον ακολούθησαν.
Ψαράς στο επάγγελμα, ήταν τύπος αυθόρμητος, ορμητικός, και τη ζωή του κοντά στο Χριστό τη μαθαίνουμε από τα τέσσερα Ευαγγέλια, ενώ την αποστολική του δράση, από τις πράξεις των Αποστόλων.

ΤΑ 400 ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ (2η 100ας 49-52)

Bookmark and Share
Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής
ΕΚΑΤΟΣΤΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ
Μετάφρασή Θεοκλήτου μοναχού Διονυσιάτου

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ.

Bookmark and Share
Δείτε τα δύο βίντεο με την σειρά που είναι και θα καταλάβετε πολλά...



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο εθνικός ακρωτηριασμός της Παιδείας

Bookmark and Share
Άρθρο της ΑΝΝΑΣ ΔΟΛΛΑΡΗ
(Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ: http://m-epikaira.gr/2010/06/)
«Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει» (Σωκράτης)
Ο εθνικός χαρακτήρας της ελληνικής Παιδείας είναι για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο. Κάποιοι βλέπουν πίσω από την απάλειψη του όρου «εθνική» στο υπουργείο Παιδείας, πρώτο «μέτρο» της κυρίας Διαμαντοπούλου όταν ανέλαβε, μια συντονισμένη προσπάθεια απεθνικοποίησης της Παιδείας μας, που συμπεριλαμβάνει αλλοίωση της ελληνικής, επισημοποίηση των αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας, επαναφορά βιβλίων που θυμίζουν περισσότερο αμερικανική σαπουνόπερα παρά καταγραφή ιστορικών γεγονότων και συρρίκνωση της εκπαιδευτικής κοινότητας εντός κι εκτός συνόρων.
Από την αρχαιότητα, η Παιδεία στη χώρα μας ήταν το λίκνο του πολιτισμού και η κορωνίδα του ελληνισμού. Ύψιστος στόχος της η πνευματική αλλά και συναισθηματική ολοκλήρωση του ανθρώπου. Τον τελευταίο αιώνα όμως, και κυρίως στη μεταπολιτευτική περίοδο, η Παιδεία στη χώρα μας υποβάλλεται σε αλλεπάλληλες «εκπτώσεις», μοιάζοντας με χάρτινο πύργο που καταρρέει με το πρώτο φύσημα ή με τις πρώτες εξωγενείς «επιδράσεις», που πολύ συχνά περνούν αβίαστα στην πνευματική μας κληρονομιά.

«Τούρκοι» στην Θράκη, «τούρκοι» στην Κρήτη τώρα και στα... Γιάννενα

Bookmark and Share

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παίζει με τη φωτιά, αφήνοντας απογόνους τούρκων που ζούσαν παλαιότερα στην Ελλάδα και αποχώρησαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών που προέβλεπε η Συνθήκη της Λωζάννης αλλά και πριν (βλ. Κρήτη).

Τα ελαφρυντικά - π. Παΐσιος

Bookmark and Share
Κάποτε  τον  ρώτησαν:
-Γέροντα  όταν  βλέπω  σε  κάποιον  ένα  πάθος  τι  να  κάνω;  Να  προσπαθώ  να  τον  βλέπω  με  καλό  λογισμό  σαν  αρετή,  για  να  μην  τον  κατακρίνω;
Και  απάντησε:
-Όχι  να  τον  βλέπεις  όπως  είναι...αλλά  να  του  δίνεις  ελαφρυντικά.

Το αλίευσα ΕΔΩ

Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Ταϊπέι Ταιβάν

Bookmark and Share
Το ξεκίνημα της Ιεραποστολής στην Ταϊπέιάρχισε από αυτό το μικρό ενοικιαζόμενο νηπιαγωγείο


Η πρώτη Θεία Λειτουργία έγινε
σε αυτό το δωμάτιο ενός
ξενοδοχείου στην Tαϊπέι 

Το Ιεραποστολικό Κλιμάκιο της Ταϊπέι στην Ταϊβάν υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ιερά Μητρόπολη Χονκ-Κονγκ. Η λειτουργία του Κλιμακίου ξεκίνησε από τον Γρηγοριάτη Ιερομόναχο π. Ιωνά Μούρτο στις αρχές του έτους 2001, όταν με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Καλύμνου κ. Νεκταρίου και τις ευχές του Γέροντος της Ι. Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους π. Γεωργίου Καψάνη, αποφάσισε να μεταβεί και να διαδώσει το μήνυμα της Ορθοδοξίας στη μακρινή αυτή χώρα της Άπω Ανατολής.

Eπιστολή Β.Πούτιν προς Γ.Παπανδρέου: “Πληρώστε με αγροτικά προϊόντα τα BMP-3HEL”!

Bookmark and Share

ImageMε επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, θέτει μεν θέμα άμεσης υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 420+30 ΤΟΜΑ BMP-3HEL, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που δείχνει αφ’ενός μεν την διάθεση της Ρωσίας να μην διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως και να βοηθήσει στην ελληνική οικονομία: Προτείνει την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος, ύψος 1,3 δις. ευρώ με … ελληνικά προϊόντα κυρίως αγροτικά!

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΣΤΕ, ΙΕΕΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Bookmark and Share
Τις περασμένες δύο εβδομάδες η δύναμη του απλού ανθρώπου, της βάσης μας, έχει κατορθώσει να πείσει το EuMA (Ευρωπαικό Σύνδεσμο Μικροκυμμάτων) να αποσυρθεί από το «συμπόσιο» μικροκυμμάτων των Τούρκων παράνομων κατακτητών στη γη και περιουσίες που κλάπηκαν από τους Ελληνοκύπριους κατά την τουρκική εισβολή του 1974 (και συνεχιζόμενη κατοχή). Κατά την διάρκεια της μακράς μας ιστορίας και κάθε φορά που διαφθαρμένα ξένα συμφέροντα και αδίστακτοι μας πήραν τόσα πολλά, ήταν η δύναμη των απλών ανθρώπων, της βάσης μας, που τα ξανάκτισε και συνεχίζει να υπενθυμίζει στη διεθνή κοινότητα ότι η κουλτούρα μας, ο κόσμος μας παραμένει κάτω από τουρκική κατοχή. Διάφοροι εκπρόσωποι συνεχίζουν να προσπαθούν να δώσουν στους Τούρκους κατακτητές μια λανθασμένη «νομιμότητα» με απαράδεκτα ψέματα και λανθασμένες ιστορικές αναθεωρήσεις.

Χρ. Γκότσης: Η Ελλάδα εγκατέλειψε τους Βλάχους της Αλβανίας, αν και έχουν ελληνική καταγωγή!

Bookmark and Share

Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τους Βλάχους της Αλβανίας, αντίθετα με τις άλλες Βαλκανικές χώρες, δηλ. τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά και τα Σκόπια, που προσπαθούν να τους αφομοιώσουν.

Αυτό είναι το παράπονο - μήνυμα του προέδρου της Ένωσης των Βλάχων της Αλβανίας Χρήστου Γκότση, που το διατύπωσε στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ GR».
Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρουμάνου Προέδρου της Δημοκρατίας Μπασέσκου, ότι οι Βλάχοι της Αλβανίας είναι Ρουμάνοι πολίτες, παρατήρησε πως «ποτέ δεν ανήκαμε στο Ρουμανικό έθνος».

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Τα 5 συνταγματικά κωλύματα του ασφαλιστικού

asfalistiko3 e1277544229626 Τα 5 συνταγματικά κωλύματα του 
ασφαλιστικού

Bookmark and Share
 Πέντε συνταγματικά κωλύματα σε ισάριθμα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντόπισαν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά την επεξεργασία του νομοθετήματος, που ολοκληρώθηκε σε δύο πολύωρες συνεδριάσεις.
Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο διαπίστωσε συνταγματικές παρεκκλίσεις σε μία σειρά άλλων ρυθμίσεων, για τις οποίες διατυπώνει την ελπίδα πως θα διορθωθούν. Πρόκειται για τις διατάξεις που αναφέρονται στις συντάξεις χηρείας, στον υπολογισμό της σύνταξης, στην κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων, στην ενοποίηση των Ταμείων, καθώς και στην αναστολή της σύνταξης σε περίπτωση παράλληλης απασχόλησης.
Υπολογισμός της σύνταξης.

Γράμματα Σπουδάματα - Νιχωρίτης - Ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός και η παιδεία - 22 Ιουν 10

Bookmark and Share

Ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός εξετάζει την παιδεία κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και αναφέρεται στο έργο του Κοσμά του Αιτωλού, με καλεσμένο τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνο Νιχωρίτη.

Το αλίευσα ΕΔΩ

Όσιος Δανιήλ ο εν τω Θασίω - Θάσος

Bookmark and Share
Fragma_Awou_sm.jpg
Ο όσιος πατήρ ημών Δανιήλ γεννήθηκε στους χρόνους της Εικονομαχίας, επί βασιλείς Κων/νου του Κοπρωνύμου (741-775), σύγχρονος του Μεγάλου Ιωαννικίου, τον οποίον και ακολούθησε, όταν ο θείος Ιωαννίκιος ήλθε στην Θάσο και έδιωξε τους όφεις. Από μικρό παιδί, έβαλε πρώτο θεμέλιο την εγκράτεια και την σωφροσύνη.
Επιθυμούσε να απαρνηθή τον κόσμο και τα αγαθά του κόσμου και να σηκώσει τον ελαφρόν ζυγόν του Χριστού ζητούσε τόπο ησυχίας στις ερήμους της νήσου. Και αφού βρήκε σπήλαιο απόκρυφο, έμεινε σ' αυτό διαλεγόμενος με τον Θεό, αδειαλείπτως προσευχόμενος.

ΤΑ 400 ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ (2η 100ας 46-48)

Bookmark and Share
Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής
ΕΚΑΤΟΣΤΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ
Μετάφρασή Θεοκλήτου μοναχού Διονυσιάτου

Ένταση στην Αλβανική Βουλή.

Bookmark and Share
Ο Shpetim Idrizi, ζήτηση ενός λεπτού σιγή για τα «θύματα» της Τσαμουριάς. Ο Ντούλες αρνήθηκε να σηκωθεί.
Η σημερινή συνεδρίαση στην Αλβανική Βουλή, άρχισε με ενός λεπτού σιγής κατόπιν αιτήσεως του προέδρου του PDU Shpetim Idrizi, για τα «θύματα» της «Ελληνικής Θηριωδίας», όπως είπε, κατά του λαού της Τσαμουριάς. Ο βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες, αρνήθηκε να σηκωθεί, προκαλώντας την δαιμονισμένη αντίδραση του δεύτερου βουλευτή του PDU Dashamir Tahiri.
O Tahiri δεν περιορίστηκε μόνο στη φραστική επίθεση κατά του έλληνα βουλευτή αλλά από το βήμα της βουλής τον απείλησε

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ?

Bookmark and Share
Είμαστε κορόιδα!
Μέσα στη κρίση και στα σενάρια πτωχεύουμε δεν πτωχεύουμε, κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος μας και κερδοσκοπούν αισχρά!
Δεν μιλάω για μονάδες spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, αλλά για την καθημερινότητα μας!

Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα επιπλάκι από την πολυεθνική IKEA. Είχα αγοράσει ήδη ένα πριν κάνα χρόνο και πήγα να αγοράσω και ένα δεύτερο. Θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει 49 ευρώ. Όταν πήγα να πάρω το δεύτερο η τιμή του ήταν 79 ευρώ! Δηλαδή 61% ακριβότερα!
Τρελάθηκα! Δεν ήταν τα 30 ευρώ που με τρέλαναν αλλά ..... αυτό το 61%!
Σκέφτηκα μέσα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης αυτοί ανεβάζουν τις τιμές τους; Περίεργο!
Μπήκα λοιπόν στα sites της IKEA σε όλη την Ευρώπη και τι διαπίστωσα;
Οι τιμές ναι μεν αυξήθηκαν... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Δεν φτάνει που έχουμε από τους ποιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, έχουμε και τις πολυεθνικές (και όχι μόνο) να μας δουλεύουν...
Λοιπόν για να μην λέτε ότι σας λέω χαζομάρες, έκανα μια μικρή δειγματοληπτική έρευνα σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης της εν λόγω εταιρείας:
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Αθάνατε Έλληνα/ Μεγάλη τιμή για τον Ελληνοαυστραλό Τζ. Μίλερ

Bookmark and Share

Quantcast

 

Ο Ελληνοαυστραλός βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Τζόρτζ Μίλερ (Γιώργος Μηλιώτης) είναι ο πρώτος μη-αμερικανός πολίτης που γίνεται επίτιμο μέλος της “Εταιρείας Οπτικών Εφέ” (Visual Effects Society).

Σύμφωνα με το αιτιολογικό, ο κ. Μίλερ χρησιμοποιεί τα ειδικά εφέ και τη σύγχρονη τεχνολογία, για να αποδώσει στη μεγάλη οθόνη, όσο πιο καλά γίνεται, εκτός από το φαντασμαγορικό θέαμα και μια ενδιαφέρουσα ιστορία.


Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σαμαράς : Στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο

Bookmark and Share

Στο επόμενο βήμα μετά το "όχι" στην συμφωνία με το ΔΝΤ προχώρησε χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς:

Από το βήμα του 8ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει μια στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο, δίνοντας ορισμένα από τα κύρια σημεία της ολοκληρωμένης πρότασης την οποία θα παρουσιάσει στις 7 Ιουλίου. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε αναφορές στην αποδυνάμωση των εθνικών προτεραιοτήτων στην ελληνική εξωτερική πολιτική, την κυριαρχία ακραίων ιδεολογημάτων στο Ελληνικό πανεπιστήμιο, καθώς και σε άλλα θέματα όπως την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς και την θεσμοθέτηση δυνατότητας διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, όταν το επιθυμεί σημαντική μερίδα της κοινωνίας.

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε, όχι η Ελλάδα των λεχριτών και των μίζερων “επιτυχημένων”.

Bookmark and Share

http://starlions.files.wordpress.com/2009/06/marathon20battle1.jpg?w=734&h=285
Αυτή την αποστροφή του λόγου στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο, την παραθέτουμε και την κρατάμε ως παρακαταθήκη.
Αυτή ακριβώς είναι η πορεία και τα πρότυπα που πρέπει να κυριαρχήσουν στην Ελλάδα για να βγει με τις λιγότερες απώλειες από τη λαίλαπα του ΔΝΤ, τους Γούσηδες και την άθλια ελιτ των αδηφάγων “ελληναράδων” που εκποίησαν το Έθνος κυριαρχώντας στο κράτος.

Αλβανία: αντιδράσεις στο “δόγμα Νταβούτογλου”

Bookmark and Share

«Νεο-Οθωμανισμός και Αλβανία»
Στις 22 Φεβρουαρίου 2010, το αλβανικό πολιτικό περιοδικό MAΡΟ δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο «Νεο-Οθωμανισμός και Αλβανία», γραμμένο από τον γνωστό συγγραφέα και αναλυτή Πίρο Μίσα, με θέμα την ομιλία που εκφώνησε στα τέλη του 2009 στο Σεράγεβο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου. Σημειώνεται ότι την ομιλία του Τούρκου ΥΠΕΞ δημοσίευσε στο ΜΑΡΟ πριν από ένα μήνα ο δημοσιογράφος του περιοδικού Λορέντς Βαγγέλη, μαζί με σχόλιο ότι το περιοδικό δεν συμφωνεί με τις απόψεις Νταβούτογλου. Επίσης, η εφημερίδα Σέκουλι, είχε φιλοξενήσει σχόλιο του πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών των Σκοπίων, Αρμπέρ Τζαφέρι, ο οποίος στρεφόταν εναντίον των απόψεων του Νταβόυτογλου.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής (Ματθ. η΄ 28- θ΄1 )

Bookmark and Share
Ματθ. η΄ 28- θ΄1
28.Καὶ ἐλθόντι αὐτῷ εἰς τὸ πέραν εἰς τὴν χώραν τῶν Γεργεσηνῶν ὑπήντησαν αὐτῷ δύο δαιμονιζόμενοι ἐκ τῶν μνημείων ἐξερχόμενοι, χαλεποὶ λίαν, ὥστε μὴ ἰσχύειν τινὰ παρελθεῖν διὰ τῆς ὁδοῦ ἐκείνης.
29.καὶ ἰδοὺ ἔκραξαν λέγοντες· τί ἡμῖν καὶ σοί, Ἰησοῦ υἱὲ τοῦ Θεοῦ; ἦλθες ὧδε πρὸ καιροῦ βασανίσαι ἡμᾶς;
30.ἦν δὲ μακρὰν ἀπ΄ αὐτῶν ἀγέλη χοίρων πολλῶν βοσκομένη.
31.οἱ δὲ δαίμονες παρεκάλουν αὐτὸν λέγοντες· εἰ ἐκβάλλεις ἡμᾶς, ἐπίτρεψον ἡμῖν ἀπελθεῖν εἰς τὴν ἀγέλην τῶν χοίρων.
32.καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ὑπάγετε. οἱ δὲ ἐξελθόντες ἀπῆλθον εἰς τὴν ἀγέλην τῶν χοίρων· καὶ ἰδοὺ ὥρμησε πᾶσα ἡ ἀγέλη τῶν χοίρων κατὰ τοῦ κρημνοῦ εἰς τὴν θάλασσαν καὶ ἀπέθανον ἐν τοῖς ὕδασιν.
33.οἱ δὲ βόσκοντες ἔφυγον, καὶ ἀπελθόντες εἰς τὴν πόλιν ἀπήγγειλαν πάντα καὶ τὰ τῶν δαιμονιζομένων.
34.καὶ ἰδοὺ πᾶσα ἡ πόλις ἐξῆλθεν εἰς συνάντησιν τῷ Ἰησοῦ, καὶ ἰδόντες αὐτὸν παρεκάλεσαν ὅπως μεταβῇ ἀπὸ τῶν ὁρίων αὐτῶν.
   1.Καὶ ἐμβὰς εἰς πλοῖον διεπέρασε καὶ ἦλθεν εἰς τὴν ἰδίαν πόλιν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης