Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ποταμός Καρπενησιώτης: συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προστασία του

Κάτοικοι και φορείς του Καρπενησίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία υδροηλεκτρικού φράγματος στον Ποταμό Καρπενησιώτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
Οι κάτοικοι αντιδρούν στα σχέδια εταιρίας να εκτρέψει τη ροή του ποταμού Καρπενησιώτη κατασκευάζοντας ένα φράγμα πέντε μεγαβάτ.
protests-protection-river-karpenisiotis
Η κ. Κική Λάππα, μέλος της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι οι επιπτώσεις στα υδρόβια οικοσυστήματα θα είναι αρνητικές, ενώ θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος, οι παραποτάμιοι παραδοσιακοί οικισμοί να θιγούν από διαβρώσεις και κατακρημνίσεις.
Σύμφωνα με τα μέλη της Κίνησης Πολιτών, ανάλογα έργα πρόκειται να γίνουν σε όλα τα ποτάμια της Ευρυτανίας, αφού το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή είναι έντονο από τουλάχιστον 40 ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρίες.
Ο κ. Βασίλης Καραμπάς, Δήμαρχος Καρπενησίου, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξαίρεση της περιοχής.

http://www.econews.gr/2009/12/07/protests-protection-river-karpenisiotis/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης