Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

«Το Πάρκο των Ονείρων μου»

Οι κάτοικοι της γειτονιάς της Χαλκηδόνας στη Νίκαια, απογοητευμένοι από την σημερινή κατάσταση στο δασάκι του Αγίου Φίλιππα (στην παλιά δεξαμενή), ζητούν τη βοήθεια των παιδιών των τριών δημοτικών σχολείων που βρίσκονται γύρω από εκείνο (11ο, 15ο και 23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας).
Έτσι λοιπόν, από τη Δευτέρα 30 Νοεμ. 2009 και για δυο εβδομάδες, τους ζητούν να ζωγραφίσουν με θέμα «Το Πάρκο των Ονείρων μου».
environmental-event-nikaia
Πιστεύουμε πως όταν θέλουμε να κάνουμε όμορφα πράγματα οφείλουμε να ρωτάμε τα παιδιά, αφού άλλωστε έχουν και την μεγαλύτερη φαντασία όλων!
Αν και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πάντα τι θέλουν να πουν, νομίζουμε ότι έχουμε να πάρουμε πολύ σημαντικά πράγματα από εκείνα.
Οι ζωγραφιές των παιδιών, ίσως να είναι η αφορμή για την απομάκρυνση του κακού δράκου που κοιμάται στο κάστρο του Δήμου και να αφυπνίσουν τον Βασιλιά, έτσι ώστε να ελευθερώσει τους υπηκόους του, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για χρόνια στο στοιχειωμένο δάσος της παλιάς δεξαμενής.
Ο Λόγος
Το άλσος του Αγίου Φίλιππα βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους ελεύθερους χώρους της Αττικής, στον λόφο Σελεπίτσαρη.
Η κατάστασή του σήμερα απογοητεύει και παρόλες της προσπάθειες που έχουν γίνει για να πεισθεί ο Δήμος να ασχοληθεί σοβαρά, το αποτέλεσμα είναι θλιβερό..
Ο Σκοπός
Το πρώτο βήμα για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση του άλσους είναι να το επισκεφτεί κάποιος, για να διαπιστώσει την θλιβερή του εικόνα.
Με την εν λόγω κίνησή των κατοίκων της γειτονιάς της Χαλκηδόνας, ελπίζουν να καταφέρουν να μιλήσουν στα παιδιά και τους γονείς, ζητώντας μια ζωγραφιά για το πάρκο που θα ήθελαν.
Το άλσος του Αγίου Φίλιππα πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς στους περιπάτους.
Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι θα πρέπει και ο Δήμος να ασχοληθεί με περισσότερο μεράκι.
Θα πρέπει όλοι να βάλουν τα δυνατά τους και να γίνει πράξη αυτή τη φορά με τη βοήθεια των παιδιών.
H δράση «Το Πάρκο Των Ονείρων Μου» βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της  Δ/νσης Π/μιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Τα σχολεία που συμμετέχουν, θα μοιραστούν για τις βιβλιοθήκες τους 3 ολοκληρωμένες σειρές της παιδικής – εικονογραφημένης εγκυκλοπαίδειας «Άτλας των Επιστημών», καθώς επίσης και 30 βιβλία από τη σειρά «Μεγάλες Ανακαλύψεις».
Μετά το πέρας της δράσης, όλα τα παιδιά, θα πάρουν από ένα μικρό, αναμνηστικό επιτραπέζιο ημερολόγιο με επιλογές από τις ζωγραφιές τους.

Αναδημοσίευση από econews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης